HIRSIZLIK!!!!!!

@gtepro çok geçmiş olsun. Söz konusu teybin ve klima ünitesinin fabrika çıkış maliyeti ancak 200€ dur. Hadi kar marjı, vergisi, sevkiyat masrafı, işçiliği faşan derken olsun olsun 1500€ olsun.
O söz konusu 10.000€da birikeri birilerini ağır yiyor.
Bu işin özeti aslında, çıkma parça almayın, aldırmayın!!!
Bir de şu gereksizleri banlayalım lütfen...
Teşekkür ederim abi. 1 2 güne daha detaylı fiyat bilgisi yazacam buraya.

Geçmiş olsun ben olsam servise yaptırmam, nbt navigasyon ve ambient lighting özelliği olan klima kontrol paneli taktırır parasını kaskodan alırım madem bu kadar söktü hırsızlar o zaman takmışken yerine daha iyilerini takmak lazım hemde daha az tramer kaydı çıkar .

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam daha iyisine gerek yok orjinal servisinden taktıralım eskisini yeter. 1 2 güne daha net bi fiyat bilgisi yazacağım buraya.

Çok geçmiş olsun öncelikle. Güvenlik kameraları ne yazık ki bu durumlarda hiç caydırıcı olmuyor artık. Millet elini kolunu sallayarak istediğini yapıyor. Bir ara bizim mahallede arkadaşların transporterindan multimedya sistemini çalmışlardı. Gelip parmak izi aldılar ve bir daha ses seda çıkmadı polisten. Yan apartmanımızda bir tane station araba vardı iki kez iki üç hafta arayla arka kelebek camını kırdılar onlardan da sonuç çıkmamıştı. Tabi bu rahatlıkta hırsızlık yapmalarının sebebi emniyetin bu tür durumlara biraz üstünkörü yaklaşması gibi geliyor bana. Tekrar geçmiş olsun umarım kimse bu tür durumlar yaşamak durumunda kalmaz.

Çaldıkları on board monitor ekranı, teyp, otomatik klima kontrolü, idrive kontrolü vs. Hayır iDrive kontrolünü aldın, trimi bırak bari şerefsiz!

Yani navi. proflu araçlara dadandılar herhalde, eski tip miydi? Küçük ekran mı? CIC mi? NBT mi?. Eee Borusan ve diğer yetkili servisler bu işe (sonradan taktırma) adam gibi el atmaz, düzgün fiyatlar vermezlerse bunu yapanlar sanayide türer dedik, türedi. Yurtdışından kazada perte çıkmış araçlardan sökülüp takılıyor genelde ya da parçacıdan daha yüksek maliyetle sıfırı alıp takılıyordu. Bu iş hırsızlığı beraberinde getirir dedik. Demek ki o da oldu şimdi.

Hani 90'lı yıllarda Alpine, Pioneer set yaptırılırdı ve 2 ay sonra çalınırdı ya, aynı o hesap. Göğüse adam gibi gömeceklerine iyice açığa çıkarttılar.

Büyük geçmiş olsun. İnşallah bulunur diyeceğim ama çoktan başka bir BMW'de hizmet vermeye başlamıştır.

Araçta değer kaybınız olmaz, satarken fotoları gösterirsiniz, Kosifler'de de zaten hangi ekipmanların takıldığını faturasıyla belgeler, polis tutanağını da gösterirseniz hiçbir şekilde değer kaybetmez. Bizim milletimizin derdi kaportada boya olmasın, değişen olmasından ibaret. Henüz buralara değinen olmadı.

Şahsen sizin aracı alacak olsam bu kayıtı elbette sorarım ama donanım hırsızlığı denilip belgeler önüme konulursa açıkçası aldırış etmem. Gerçi herkes senin benim gibi değil ama kazalı araba muamelesi yapanda olmaz zannetmiyorum.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun kardeşim. Böylesini de ilk defa görüyorum. Durumu açıklarsanız çok sorun olmayacaktır satarken

Bu arada orjinal alarm sistemi 1 Serisi'ne sonradan takılabiliyor mu?
Takılırda Kosifler yapmaz. Bostancı Sanayi girişinde Mert Elektronik var, Berk'e uğra o orjinal ekipmanla yapar büyük ihtimalle.

Hatta ben senin yerinde olsam bu işi birde Mert Elektronik'e gider Berk'i bulur ona sorarak danışırım. Bu işleri en kaliteli yapanlar onlar ancak Mert Elektronik Almanya'dan sıfır parça getittirip yapıyor işi. Yani öyle hırsızlıkla mırsızlıkla ilgileri olmaz ama illa kulaklarına gelen şeyler vardır. Bence bir danış ona.

Adamlar öyle ilerledilerki HeadUp Display olmayan araca sıfır headup çıkışlı göğüs, headup aynası, headup için özel üretim elektrikli ön cam siparişi geçip ürün gelince takıyorlar.

Son düzenleme:
Atma Recep din kardeşiyiz. Ben aile terbiyesi almış, iyi bir eğitim görmüş, ateist ve vizyon sahibi bir insanım. Buradan kendi ağzını bozup beni ahlaksızlıkla, terbiyesizlikle itham edenlere sesleniyorum. Kimi kandırıyorsunuz? Haram lokma yemeden yüz binlerce liralık otomobillere binmek imkansız. Binmeyin demiyorum ama lüks içinde yatıp kalkıp da kimse elhamdülillah müslümanım ayağı çekmesin!
neden ? babası denizci doktor avukat vb meslek grubundan olamazmı. deneyımlı bır kaptanın o arabayı alması 4 ay sürüyor. ne vizyonmuş ama.

BMW'lerde orjinal alarm opsiyondur.

Araç içini önden arkaya çapraz takip eden sensörlerle donatılmıştır.

2 şekilde çalışır;

1) İçeriyi izleyen sensörlerin bir engelle karşılaşması. Cam kırılması, açık camdan içeri el kol sokma, arabanın içinde bir şeyin düşmesi vs (yaz aylarında arabaya girmiş ve amaçsız uçan bir sinekte alarmı çaldırır)

2) aracın dört tekerleğininde yerden kesilmesi. çekici vs ile havaya kalkması gibi durumlarda öter.

Son düzenleme:
Takılırda Kosifler yapmaz. Bostancı Sanayi girişinde Mert Elektronik var, Berk'e uğra o orjinal ekipmanla yapar büyük ihtimalle.

Hatta ben senin yerinde olsa bu işi birde Mert Elektronik'e gider Berk'i bulur ona danışırım. Bu işleri en kaliteli yapanlar onlar ancak Mert Elektronik Almanya'dan sıfır parça getittirip yapıyor işi. Yani öyle hırsızlıkla mırsızlıkla ilgileri olmaz ama illa kulaklarına gelen şeyler vardır. Bence bir danış ona.

Adamlar öyle ilerledilerki HeadUp Display olmayan araca sıfır headup çıkışlı göğüs, headup aynası, headup için özel üretim elektrikli ön cam siparişi geçip ürün gelince takıyorlar.
O zaman alarm konusunda kendisine bir danışabiliriz ilerleyen zamanlarda. Verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.

Yer İstanbul Kozyatağında ve bayada merkezi bir yer nasıl cesaret ettiler anlamadım. Alarm opsiyonel olarak satılıyormuş.
Kozyatağı dediğin yer Bostancı Sanayi'ye 2 km uzaklıkta. Kendi fikrimi soracak olursan senin ekipmanlar büyük ihtimalle şu anda Bostancı Sanayi'nde bir yerde ya da orada bu işleri yapan bir dükkan için çalınmış ve bir BMW'ye takılmıştır.

Ama ben hala merak ediyorum, sende büyük ekran mı vardı? küçük ekran mı?

Hele küçük ekran ve CIC ise (2014 öncesi) çalanın aklının yayını yağlayayım, kime, nasıl, ne diye satacak onu?

Kozyatağı dediğin yer Bostancı Sanayi'ye 2 km uzaklıkta. Kendi fikrimi soracak olursan senin ekipmanlar büyük ihtimalle şu anda Bostancı Sanayi'nde bir yerde ya da orada bu işleri yapan bir dükkan için çalınmış ve bir BMW'ye takılmıştır.

Ama ben hala merak ediyorum, sende büyük ekran mı vardı? küçük ekran mı?

Hele küçük ekran ve CIC ise (2014 öncesi) çalanın aklının yayını yağlayayım, kime, nasıl, ne diye satacak onu?
Çalınan küçük ekran araç 2016 model. Niye bir insan küçük ekran çalar ki anlamadım gitti.

Premium segmentteki bir arabanın alarmı neden/nasıl opsiyonel oluyor anlamıyorum. Üstelik Hyundai i10'da bile standart iken. Saçmalık.
Avrupa, Amerika kafası da ondan. Kapalı garajı olan veya oturduğu & çalıştığı yerin güvenliği iyi olan insanlar BMW'de alarm sipariş etmezler.

Bizimkilerse daha alarmın opsiyon olduğunu söylemez (satış danışmanları).