186.650 km günceli
Ekli dosyayı görüntüle 53730
Araçta ara ara olan bir kayış-bilya sesi var v kayışı civarlarından gelen, devamlılığı olmadığı için tam kaynağını tespit edemiyoruz. Geçtiğimiz haftasonu bi uzun yola gidip geldim ses artınca sevindim bugün boşluğum olunca sanayiye gittim ama usta sesi duyduktan 10 saniye sonra falan yine kesildiği için yine tespit edemedik

Önlem olarak v kayışını tekrardan orijinal mais ürünle değiştirdik. Ara ara marşa basmama gibi bi sorunu vardı, marş tarafındaki şase kablosunun civatası yalama olup gevşemiş, onu yenileyip düzgünce sıktılar o sorun çözüldü muhtemelen. Onunla uğraşırken egzoz ısı sacı boştaymış o düzeltildi.
Ekli dosyayı görüntüle 53731
Bu arkadaşın yağ çubuğuna kullanıcının erişimi pek mümkün değil, yağ sondası adı verilen bu parça ile ekrandan yağ seviyesi ölçüyoruz ancak bu arkadaş ara ara ölçmüyordu, soketi kırık değiştirelim diye söktük parçacıdan 3 farklı parça aldık hepsinin ölçüm yapan kısmı bundan farklı boydaydı uygununu bulamadık, bunu geri yerine taktık arada bi ölçen sonda hiç ölçmez oldu, parça arayışımız mevcuttur.
Ekli dosyayı görüntüle 53732
Bir de direksiyonun merkezlemesinde sorun vardı rot ayarı bozuk gibi bi sağa bi sola kayıyodu, direksiyon bağlantı kelepçelerinin lastiğinden yapıyormuş, iki adet lastikten birinin yeri kolay diğeri için traversi falan indirmek lazımmış kolay olana müdahale edip idareten çözdük düz giderken düz duruyor artık direksiyonumuz. Daha sonra müsait bi vakitte gerekli işlemler gerektiği gibi yapılacak diye umuyoruz. Bahsettiğim yağ sondası adlı parçanın 1.4 k4j için kesin ve net olarak doğrusunu alabileceğim yer bilenlerin önerilerine açığım, malesef parçayı ölçmeden yerine taktırdığım için tekrardan söküp doğru mu diye bakma imkanım yok.
Genel Kullanım Yorumlarım;
Arabayla 3.500km civarı bi tecrübemiz oldu, geçende de uzun yol yapmış oldum. Şanzımanın garipliklerine alıştım daha çok istediğim gibi yönlendirebiliyorum çoğu zaman. Motor performansı da genel olarak beklediğimden iyi çıktı, şehir içi zaten atik bi arabaydı bu şanzımana rağmen ama uzun yolda da pek üzmedi. Rampalarda falan vites kolundaki minik düğme ile vitesi d3 e çektiğim zaman hızını koruyabiliyor çoğu yerde. Yalıtım falan sınıfından beklediğimiz gibi onlara çok değinmiyorum. Özetle genel olarak alıştım anlaşabiliyoruz ama yıllar da geçse oturuş pozisyonuna alışamayacağım gerçekten çok kötü