Bu güzeldibuda iyice antutu testleri gibi oldu.
Benim kullandığım full modelde vardı.Yaris kullanıcısı olarak direkt ona baktım, 2017 testine. Standart donanımda 5 yıldız almış, benim bildiğim çarpışmadan kaçınma teknolojisi barındırmıyor... Anlamadım ben bu işi. Sürücü koruması %83'e düşmüş, bu kasanın makyajsızının testinde (2012 model) sürücü koruması %89 du sanırım.
Düzenleme: Şimdi bir daha baktımda AEB şehiriçi, AEB şehirdışı ve şerit yardımcı sistemi standart olarak bulunuyormuş yeni yaris'te. AEB, otonom acil frenleme sistemi demekmiş. Türkiye'dekilerde olduğunu zannetmiyorum.
Kaç yıl önce teste girdiğinde aynı otomobil değil miydi? O zaman da ön neredeyse kabinle birleşmiş değil miydi? O zaman 5 yıldız neden verildi? O zaman ''tamamdır, bu otomobil sınıfının güvenlik olarak en iyilerindendir ve insan hayatını korur'' deniliyorken şu an nasıl ''Bu otomobilin satılması bile yanlış, tamamen fiyasko'' ya döndü?punto da bakarsanız videoda ön neredeyse kabinle birleşmiş diğer araçlardan farklı olarak. 2. si özellikle arka koltukta oturanların nasıl havaya kalktığını ve boynunu arkaya doğru vurduğu aşikar. bence yerinde bir puan olmuş. ne şasiyi koruyabilmiş nede yolcular sabit durabilmiş yerlerinde. bunu görüpte o yüzden ncap artık güvenim kaybetti demek bence doğru değil.
Dürüst olmak gerekirse kendim araç bakarken önemsiyorum. Ama özellikle çok iyi olacak diye bir şart koşmuyorum. Safety assist dediğimiz kazadan koruyan, çoğunlukla opsiyon olan güvenlik ekipmanlarını alacak paramın olmadığını bildiğim için standart korumada üstüne düşeni yapabilsin yeter gözüyle bakıyorum. Başkasına öneride bulunurken bu konuya hiç girmiyorum. Çünkü kriterleri arasına özellikle güvenlik konusunu koymayan birine herhangi bir tavsiye vermiyorum.Bide cidden soruyorum araba alırken kaç kişi güvenlik testlerine bakıyor? Forumda araba önerirken bu aracın güvenlik sonucu daha iyi diyeni duymadım.
Bilmiyordum, olacağını zannetmiyordum. Teşekkürler bilgi için.Benim kullandığım full modelde vardı.
Sonuçta hala standart değil doğru biliyorsun.En azından alınabiliyor demek doğrusuBilmiyordum, olacağını zannetmiyordum. Teşekkürler bilgi için.
Clio nun testi 2013 de yapılan test yeni sisteme göre artık geçerli bile değil. Yeniden test edilmesi lazım.Clio bu testle 5 yıldız alıyor
Punto bu testle 0 yıldız alıyor.
Euroncap'a güvenim artık tamamen bitmiştir.