1997 E36 318is Montreal Blau Metallic ( 98.000 km)

@ibougur 20 yıl ödenen mtv leri tek tek duruyor da onları da atmiyim :) 2009 dan itibaren girmiş olduğu muayene kağıtları da duruyor. 2009 da 80.000 km de imiş. Yani 8 yılda 17.000 km yapmış araba garip ve komik geliyor görünce sanki yıllarca beni beklemiş gibi .. :)

2 aylık izlenimleri de şöyle anlatiyim . Öncelikle beni etkileyen süspansiyonları. Hem aşırı konforlu hissettiriyor ama bir yandan da spotifr ruhunu korumakta. Focusuma göre ön taraf bariz yatıyo virajlarda o da sert süspansiyonlara sahipti fabrikasyon. İkincisi müzik sistemi diyebilirim. And Abinin M5 de bahsettiği olay. Notaları elinizle tutmak.. Ön tarafta 4 arka tarafta 2 hoparlör ve ortada subwoofer var. Harman kardon da değil fakat o yıllar opsiyon olarak varmış. Üçüncüsü gece yaşattıkları. Yine m5 de bahsedilen o ışıkların o deri koltukların ahenk içinde uyumuna tanıklık ediyorsunuz. Motora gelecek olursak devirlendikçe çıldırayazıyor diyebilirim. 6500 6700 aralarında sanki kafasına göre kesiciye giriyor bir kere 7000e geldiğini gördüm. Şasi çok dengeli ve sizi her daim güvende hissettiriyor. Eksilerine direksiyon derinlik ayarının olmayışı yazılabilir ( o da opsiyonlarda olan özellik) .Ayrıca debriyajı çok sert fakat benim hoşuma gidiyor.Son olarak derinin o yıllanmış kokusu gerçekten çok hoş :)

2 aylık izlenimleri de şöyle anlatiyim . Öncelikle beni etkileyen süspansiyonları. Hem aşırı konforlu hissettiriyor ama bir yandan da spotifr ruhunu korumakta. Focusuma göre ön taraf bariz yatıyo virajlarda o da sert süspansiyonlara sahipti fabrikasyon. İkincisi müzik sistemi diyebilirim. And Abinin M5 de bahsettiği olay. Notaları elinizle tutmak.. Ön tarafta 4 arka tarafta 2 hoparlör ve ortada subwoofer var. Harman kardon da değil fakat o yıllar opsiyon olarak varmış. Üçüncüsü gece yaşattıkları. Yine m5 de bahsedilen o ışıkların o deri koltukların ahenk içinde uyumuna tanıklık ediyorsunuz. Motora gelecek olursak devirlendikçe çıldırayazıyor diyebilirim. 6500 6700 aralarında sanki kafasına göre kesiciye giriyor bir kere 7000e geldiğini gördüm. Şasi çok dengeli ve sizi her daim güvende hissettiriyor. Eksilerine direksiyon derinlik ayarının olmayışı yazılabilir ( o da opsiyonlarda olan özellik) .Ayrıca debriyajı çok sert fakat benim hoşuma gidiyor.Son olarak derinin o yıllanmış kokusu gerçekten çok hoş :)
ya öyle bi yazdınız ki alasım geldi :D

İşte görmek istediğimiz şeyler kullanıcı klavuzu-fatura-orjinal velur paspas jant fetişi bu arada hocam şase no gözüküyor faturada sıkıntı çıkmasın.Focus 1'e ben de tavım bizde de vardı severek sattık, bu arada focusla bir i.park yapılmış sanki...:)

Siz söyledikten sonra fotoğraflara baktım da bunu buldum ve duygulandım .. İlk pist günüm..
13064775_1765628593667800_7135050554913170597_o.jpg

Aynı motoru Z3'de kullanıyorum, 'garaj' kısmından konusuna göz atabilirsin. 320i bulamadım alamadım diye dert etme bu 1.9is ler en az onlar kadar keyifli. Alt devirleri çok canlı zaten farketmişsindir.

Böyle bir E36'yı bulup alabildiğin için çok şanslısın. 16' style 32 koyabilirsin güzel durur. Güzel bi pasta cila sonra yola devam.

Anadolu yakası tayfa artık bi buluşsak mı?

Tabi öyle her şeyden önce çok özgün.

Montreal Blau dedigin renk bu fotoğraflarda gözükenden çok farklı bir renk haberin olsun. Pastadan sonra alttan çıkan renge şok olabilirsin. Style 32 var bir sürü satılık 500-600 lira takımları. Kaçırma derim.

@ardaserin Pasta cilalı fotoğraf zaten. :) kapılar ve tavan boyalı. Sağ kapıyı eski değnekci muhabbeti , sahibi para vermemiş, o da çizmiş vurmuş falan.. Senin z3 ilanda baya kalan araba mı yoksa kadıköyde satılıyordu 72.000 km onda baya gözüm vardı. Günün birinde takas edebiliriz :))

Tabi öyle her şeyden önce çok özgün.

Montreal Blau dedigin renk bu fotoğraflarda gözükenden çok farklı bir renk haberin olsun. Pastadan sonra alttan çıkan renge şok olabilirsin. Style 32 var bir sürü satılık 500-600 lira takımları. Kaçırma derim.
Hocam yeri mi bilmiyorum makyajlı E46 'ya da 500-600 liralık orjinal jant arıyoruz kışın takılacak şu an ayağında ki style 45 yazın bu durcak kışın başka bir şey durcak diye hesapladık ama ucuza ne var orjinal.Kışlığın ölçüsü 16''
bmw_wheel_045.jpg

@ardaserin Pasta cilalı fotoğraf zaten. :) kapılar ve tavan boyalı. Sağ kapıyı eski değnekci muhabbeti , sahibi para vermemiş, o da çizmiş vurmuş falan.. Senin z3 ilanda baya kalan araba mı yoksa kadıköyde satılıyordu 72.000 km onda baya gözüm vardı. Günün birinde takas edebiliriz :))
Yok o başka z3
Yok 1.8 motor. Boşver onu zaten 72.000 km disinda hic bi alınacak tarafı yoktu ama ne oldu bilmiyorum.

Klişe olacak ama gerçekten E36 aşkımı depreştirdi, çok iyi kondisyonda gözüküyor. Eski sahibini tebrik etmek gerekiyor. İlandayken takip ediyordum da o fiyata bırakacağını tahmin edemedim, güzel fiyat. Değişiklik olsun dersen style 30 jantlar bu renk kombinasyonu ile gayet güzel gözüküyor. Bu hali de çok güzel tabi :) Sürüş dinamikleri konusunda sadece 17" jant lastik ve kaliteli bir yay ile bile kaderi değişecektir. Bilinçli bir şekilde yerinde eklemeler yaparak kullanırsın umarım, malum artık oldukça değerli...

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Bu kadar temizini bulmak samanlıkta iğne aramakla eşdeğer
Vites topuzunu ben olsam siyah yapardım. Renk farkı nedeniyle sırıtmazdı en azından
Veya krem değil de koyu gri gibi bir renk olabilirdi

Son düzenleme: