Jantlara Fiat logosu ekleyince gözüme çok güzel gözüktü, yan tarafa bir renk geldi. Düşünceleriniz nelerdir? Bence jant değiştirmeye gerek kalmadı, baya güzel göründü 😂.
1000082937.jpg
1000082938.jpg

1000082936.jpg

Hayrlı olsun punto Alkın,
Jantlar o kadar olay oldu ki ben beğendim demeye korktum.
Tabi ki puntonun orj. Bazı jant modelleri kadar güzel değil ama değiştirmeye gerek yok bence.
Belki rengi koyulaşabilir biraz.

Hayrlı olsun punto Alkın,
Jantlar o kadar olay oldu ki ben beğendim demeye korktum.
Tabi ki puntonun orj. Bazı jant modelleri kadar güzel değil ama değiştirmeye gerek yok bence.
Belki rengi koyulaşabilir biraz.
Saol Emrecan. İlk halini ben de hiç beğenmiyordum ama bu jant göbekleri ile gözüme baya güzel geldi.

Selamlar :D Jant hakkında yorum yapayım mı ? :D Hayırlı olsun kardeşim elinden gelen en ideal koşullarda güzel bir iş olmuş :)

Lastikleri de aldım, bakıma kadar kafam rahat diye düşünürken Grande Puntomuz İtalyan olduğunu debriyaj pedalını yokuş aşağı inerken beklenmedik bir anda kitleyerek bizlere hatırlattı.

Haftasonu eve giderken debriyaj pedalımız kaskatı kesildi, debriyaja basamadığımdan vitese geçiremedim ve "şimdi s*çtın Alkın" dedim.

Telefonda önce babamla sonra ustamla konuştuktan sonra en büyük şüphelinin debriyaj bilyası olduğuna karar verdik ve bir şekilde kitlenmiş debriyajı kendine getirdim (inşallah işinize yaramaz ancak 20-30 sefer sert tekmeler atınca kendine geldi 😂).

Debriyaj çalışıyor ve viteslere geçiyordu ancak debriyaja bastığımı duymayan kalmıyordu, yırtıyordu ortalığı.

Sabah ustamın yolunu tuttum ve şanzıman indi, debriyaj balatamız, baskımız ve debriyaj bilyamız Ricambi Originali; alt şanzıman kulağımız MGA marka ile değişti.

Bu kadar indirmişken şanzımanın içi temizlendi, volant tertemizdi ama yüzeysel bir şekilde zımparalandı, 3000 km önce değişen şanzıman yapımız temiz kaba alınırak tekrar konuldu.

Bununla geçmiş olsun diyelim.
1000085845.jpg

1000085882.jpg

WhatsApp Image 2024-06-12 at 08.15.01.jpeg

Arabayı aldığımdan beri gözüme en çok batan şey dolu izleriydi, öncesi/sonrası olarak çekmedim ama tavan döşemesi söküldü ve dolu izleri iç kısımdan masaj yöntemiyle giderildi.

Cila aldım, cilasını da attıktan sonra bayrama hazırız.

Dolıu izleri gittikten sonra araba o kadar içime sindi ki size anlatamam :)

WhatsApp Image 2024-06-15 at 21.17.59.jpeg
WhatsApp Image 2024-06-15 at 21.17.59(1).jpeg
WhatsApp Image 2024-06-15 at 21.17.59(2).jpeg
WhatsApp Image 2024-06-15 at 21.17.59(3).jpeg
WhatsApp Image 2024-06-15 at 21.17.59(4).jpeg
WhatsApp Image 2024-06-15 at 21.17.59(5).jpeg
WhatsApp Image 2024-06-15 at 21.17.59(6).jpeg
WhatsApp Image 2024-06-15 at 21.17.59(7).jpeg

Bayram öncesi cilamızı da tamamladım, rengini cilaya rağmen halen hiç sevmiyorum.

Başkaları tarafından da aracın en çok beğenilen tarafı rengi 😂.

Siz ne düşünüyosunuz?

***kaput ucundaki çizginin ayarsızlığını da hallettim, buradaki fotoğraflar öncesine ait 😂

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 46688Ekli dosyayı görüntüle 46689Ekli dosyayı görüntüle 46690Ekli dosyayı görüntüle 46691Ekli dosyayı görüntüle 46692Ekli dosyayı görüntüle 46693Ekli dosyayı görüntüle 46694Ekli dosyayı görüntüle 46695

Bayram öncesi cilamızı da tamamladım, rengini cilaya rağmen halen hiç sevmiyorum.

Başkaları tarafından da aracın en çok beğenilen tarafı rengi 😂.

Siz ne düşünüyosunuz?

***kaput ucundaki çizginin ayarsızlığını da hallettim, buradaki fotoğraflar öncesine ait 😂

Her yerde beyaz araba görmekten yorulduğumuz için hem de farklı renkler gerçekten güzel duruyor bence :) Ama şu sıcaklarda keşke beyaz arabam olsaydı diyorum yalan olmasın :D

Ekli dosyayı görüntüle 46594

Arabayı aldığımdan beri gözüme en çok batan şey dolu izleriydi, öncesi/sonrası olarak çekmedim ama tavan döşemesi söküldü ve dolu izleri iç kısımdan masaj yöntemiyle giderildi.

Cila aldım, cilasını da attıktan sonra bayrama hazırız.

Dolıu izleri gittikten sonra araba o kadar içime sindi ki size anlatamam :)
Alkın Hocam geçen sene benim aracım da dolu yemişti, döşeme söktürmeden vakum yöntemiyle düzelttirmiştim. Bu yıl yine dolu yedim :) Vakum ve masaj yöntemi dediğiniz işlemin farkı nedir ?

Alkın Hocam geçen sene benim aracım da dolu yemişti, döşeme söktürmeden vakum yöntemiyle düzelttirmiştim. Bu yıl yine dolu yedim :) Vakum ve masaj yöntemi dediğiniz işlemin farkı nedir ?
hocam vernik seviyesine baktılar, 2006 model fiat olduğundan vernik ince dendi.

eğer vakum yaparsak boyada çatlamalar meydana gelir, mecbur içerden masajla düzeltilecek dendi.

vakum dışarıdan, masaj içeriden oluyo. masaj daha pahalı ve zor ama işlem kalitesi bakımından daha yüksek.

WhatsApp Image 2024-07-22 at 14.40.02.jpeg

Aracı aldığımda hoparlörleri Alpine marka ama patlaktı, teyp de A101/BİM marketlerinde satılan cinsten dandik oğlu dandikti. Fotosunu gören @DuzboruDownpipe ve @S.Asil dalga geçmişti hatta 😂.

İnternetten bütçeme uyan ve bildiğim iyi markalara hoparlör ölçülerini baz alarak baktım ve Alpine markasının arkalar için Alpine SXE-6925S modelini, önler için 16 cm SXE-17CS ayrı tweeter'lı hoparlörünü aldım.

Teyp için BT seçenekli istiyordum ancak BT seçenekli teyp alırsam hoparlörü bütçemden dandik almak durumunda kalacaktım. Alıp önceden aldığım McDodo AUX BT aparatını takarım dedim.

Bugün montajını bakır kablolarla yaptırdım, önceki hoparlörler alaşım kablo ile yapılmış.

Önceden çekilen tesisat komple çöpe gitti, tertemiz şekilde çekildi tesisat.

Ses farkı öncesine göre anlatılmaz yaşanır gerçekten, anladığım bir konu değil ancak şuan aldığım ses kalitesi, arabanın kablo düzeni, hoparlör montaj şekli vs vs çok memnunum.

***not: Ses sistemi ve ekipmanlarından gram anlamam, belki bu paraya daha iyisi var diyenler olabilecektir. Yüzeysel bir araştırma sonucu aldım.

Ekli dosyayı görüntüle 47081

Aracı aldığımda hoparlörleri Alpine marka ama patlaktı, teyp de A101/BİM marketlerinde satılan cinsten dandik oğlu dandikti. Fotosunu gören @DuzboruDownpipe ve @S.Asil dalga geçmişti hatta 😂.

İnternetten bütçeme uyan ve bildiğim iyi markalara hoparlör ölçülerini baz alarak baktım ve Alpine markasının arkalar için Alpine SXE-6925S modelini, önler için 16 cm SXE-17CS ayrı tweeter'lı hoparlörünü aldım.

Teyp için BT seçenekli istiyordum ancak BT seçenekli teyp alırsam hoparlörü bütçemden dandik almak durumunda kalacaktım. Alıp önceden aldığım McDodo AUX BT aparatını takarım dedim.

Bugün montajını bakır kablolarla yaptırdım, önceki hoparlörler alaşım kablo ile yapılmış.

Önceden çekilen tesisat komple çöpe gitti, tertemiz şekilde çekildi tesisat.

Ses farkı öncesine göre anlatılmaz yaşanır gerçekten, anladığım bir konu değil ancak şuan aldığım ses kalitesi, arabanın kablo düzeni, hoparlör montaj şekli vs vs çok memnunum.

***not: Ses sistemi ve ekipmanlarından gram anlamam, belki bu paraya daha iyisi var diyenler olabilecektir. Yüzeysel bir araştırma sonucu aldım.
hayırlı olsun, nerde yaptırdın aceba benim de tesisatsal sıkıntılar oldu git gel yapıyo hoparlörler bi baktırmam lazım da

hayırlı olsun, nerde yaptırdın aceba benim de tesisatsal sıkıntılar oldu git gel yapıyo hoparlörler bi baktırmam lazım
abi iki yer önereyim, ikisine de bak istersen.

birisi yılmaz elektronik, pahalı ama işinde uzmandır. anıtkabirin karşısında (önceliğin burası olsun bence, para yüksek çıkar ama hakkını verir)

diğeri hitech pioneer, daha uygun ama gene işinde iyidir. küçükesatta.

abi iki yer önereyim, ikisine de bak istersen.

birisi yılmaz elektronik, pahalı ama işinde uzmandır. anıtkabirin karşısında (önceliğin burası olsun bence, para yüksek çıkar ama hakkını verir)

diğeri hitech pioneer, daha uygun ama gene işinde iyidir. küçükesatta.
çok maliyetli birşeyle işim yok ya, hep yaptırdığım yer var aslında mahallede ama pazar günleri başı çok kalabalık oluyo diğer günler işten gidemiyorum diye alternatif bakıyorum, bi de şimdi iyi bi yere gidersem teybime laf ederler :D