Acil jant değiştir çok çirkin
NFSMW_Fiat_GrandePunto_Stock_F.webp

My crew is all fired up

Ekleme: konunun ilk yanıtında yıllar önce dediğim gibi bence de jantlar iğrenç, lütfen kimse jant değiştir demesin :D
Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.

Gördüğüm en iyi jant - araç uyumu diyemem ama iğrenç seviyesinde de değil bence. Gayet kullanılabilir duruyor.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun kazasız belasız mutlu sürüşler dileriz. Bizim de zamanında punto varken çok severek kullandığımız bir jant vardı, biliyorum lastik için bile bütçe kısıtlı ama kendi aracımızdaki halinin fotoğrafını da atarım duruşunu görmek istersen, şu jantları çok beğeniyordum punto üzerinde 16 inçlere geçme düşüncesi olursa fikir olsun :D

Ekli dosyayı görüntüle 45443
Bu jantları takarsan güzel durur abi 😀.

Buradan da yazayım tekrardan hayırlı olsun, benden iyi bakacağına hiç şüphem yok.

• Haha
Tepkiler: Toprak ve Onatygt
Hayırlı olsun kazasız belasız mutlu sürüşler dileriz. Bizim de zamanında punto varken çok severek kullandığımız bir jant vardı, biliyorum lastik için bile bütçe kısıtlı ama kendi aracımızdaki halinin fotoğrafını da atarım duruşunu görmek istersen, şu jantları çok beğeniyordum punto üzerinde 16 inçlere geçme düşüncesi olursa fikir olsun :D

Ekli dosyayı görüntüle 45443
bak akıl veriyor bir de

Bir güncelleme olarak değil de ilk izlenimlerimi anlatacağım bir mesaj olacak. 290.600 km civarı almıştım şuan 292.200 civarlarında. Yaklaşık 20 gündür 1500-1600km lik bir tecrübem oldu kendisiyle, biraz tanıyıp öyle güncellemek istemiştim konuyu. Yorumlarım amacım karşılaştırmak olmasa da sık sık kullanıp tecrübe ettiğim bikaç araba ile karşılaştırarak olacak ki o arabaları kullanıp bilenler ne demek istediğimi anlasınlar en azından diye. Bu arabayı almamdaki en büyük etken yakıt tüketimi olduğu için ilk ordan başlayacağım.

Normalde işe gidip gelmeye ben araba kullanmıyorum ama ordaki sonucu görmek için bikaç gün öyle kullanıp ölçtüm. Bu tüketimdeki ortalama hız 23km/h, Ankara içinde sabah akşam iş saati trafiklerinde tamamı klimalı olarak kullanımda LPG olarak 10-11 litre gibi bir tüketimi oldu. Bu senaryoda 1.2 69hp panda 9 litre civarı lpg, ailemizdeki clio 1.4 16v otomatik 10 litre civarı benzin tüketiyordu. Uzun yolda ise yine üçüyle de gittiğim bir rotada Panda 6.5 litre lpg, Clio 6 litre benzin, Punto ise 7-7.5 litre lpg tüketimiyle yolu tamamladı.

Performans olarak da yine bu üç aracın karşılaştırmasında ortanca oluyor ancak panda ile punto arasında şöyle bir fark var; pandanın şanzımanı çok uzun(6 ileri egeanın 6. vitesinden daha uzun 5. vitesi var) bu sebeple panda olduğundan da hantal kalıyor çok sık vites düşmeye ihtiyaç duyuyor falan. Bir de kullananlar bilir 1.4 egeaların gaz pedallarında garip bir hissizlik vardır bastığın kadar gitmez falan panda tam olarak aynı karakterdeyken bu punto biraz daha tepkili pedala ve nispeten daha istekli bir motora sahip geldi bana. Yine karşılaştırmayı tamamlayacak olursak motor tarafında clio hepsinden çok çok iyi, hatta bence starjet puntolardan bile daha performanslıdır. (puntonun iki araçtan da 100-150 kilo kadar ağır olduğunu da ekleyelim)

5. vitesteki hız devir oranı
1786947965889.png

Konfor konusunda bence diğer ikisinden de iyi, panda çok kısa bir araba olmasından dolayı muhtemelen kasis-tümsek gibi şeylerde çok zıplatıyor, clio zaten genel fransız gerginliğine sahip olduğundan buna göre baya sert ama bunun karşılığında da o sertliğin verdiği bi güven var. Clioda arkasının çok ani gelmesi falan beni biraz korkutuyor, panda zaten ağırlık merkezi açısından falan da baya kötü olduğu için yata yata dönüyor bu sebeplerle bu arabanın altyapısı bana diğerlerinden daha iyi geldi ama daha önce de dediğim gibi bunlar birbirinin dengi-rakibi arabalar değil aslında. Ek olarak oturuş pozisyonunu çok beğendim.

1786948213208.png

1786948236656.png

Bunlar bu haftasonu yaptığım 880 kilometrelik geziden bazı fotoğraflar.

1786948274370.png

Bu da ilk nazarlığımız, cam suyu deposu delindi (2 litre shell cam suyum yere gitti)

Son düzenleme: