10-11 dolara denk gelmiş inşallah çakma değildir.
Ürünü Türkiye Distribütörü Birlass dan aldım. Almadan önce Birlas ile görüştüm. Ürünün %100 orjinal olduğu konusunda garanti verdi.

10-11 dolara denk gelmiş inşallah çakma değildir.
10 bin kilometrede yağı değişmiş oluyor yaniAraba 1000 kmde 0.412 litre yağ yaktığını tespit ettim. Bu koşullar altında 10 bin kmde 4 litre motor yağı eksiltiyor.
Arabanın otobanda sürüşlerinde sıcaklığı daha iyi takip edebilmek için tablet ekrana FAP kurdum.
10 bin kilometrede yağı değişmiş oluyor yani
Peki arıza kodunu tekrar verdi mi?Arabamın 130.000 km’deki yağ bakımını Kasım 2024’te yapmıştım. Bir süre kullandıktan sonra 3.000 km’yi geçtik ve bu noktada emme egzantrik faz ayarlayıcıya yağ basan elektrovalf, özellikle soğuk çalıştırmalarda P000A hatası vermeye başladı. Ancak bu hata arıza lambasını yakmıyordu.
Bu sorunun en uygun ve ekonomik çözüm yolunun motoru “engine flush” yapmak olduğunu bildiğimden, yağı değiştirmeye karar verdim. Motorumda zaten deterjan katkılı Liqui Moly TopTec 4200 vardı. Bu yağ, motorun içini temizleyip tortuları çözdüğü için muhtemelen biriken kirler elektrovalfin filtresinde toplanmıştı. Fakat bu filtrenin yerinden sökülmesi oldukça zahmetli olduğundan, Liqui Moly Engine Flush ürününü temin ettim.
Ürünü motor yağına ekleyip 15 dakika çalıştırdım. Çıkan yağın pütürlü ve kirli halini aşağıdaki videoda görebilirsiniz. Her ne kadar 4.000 km önce yağ değişimi yapmış olsam da işlemin ardından tekrar Liqui Moly 4200 yağını doldurarak bakımı tamamladım.
Maliyetlere gelirsek:
- Yağ bakımına 1.000 TL,
- Yaz başında aldığım motor yağı ve filtreye 2.400 TL,
- Geçen seneden kalma Mann filtreye ise 280 TL ödemiştim.
Bir sonraki bakımda bu işlemleri yeniden uygulamayı planlıyorum.
Herkese hayırlı cumalar.
O hemen verdiği bir arıza değil. Bu nedenle biraz kullanmam gerek. Her 5 kontakta birinde verirdi.Peki arıza kodunu tekrar verdi mi?