2015 VW Golf 1.6 TDI Midline Plus - Safinaz

511
Marka
Volkswagen
Selamlar, ilk arabam olan ve tam üç sene kullandığım 1999 Polo'yu sattıkan sonra yaşça biraz daha yeni ama yine sağıyla soluyla ufak tefek uğraşabileceğim bir heçbek bakmaya başladım. Model seçiminde biraz mantıkla ama çoğunlukla keyfi birtakım elemeler sonucunda günümüz parasıyla 1 milyon lira altında dizel Megane 4 HB, makyaj öncesi F20 ve Golf 7 bakmaya başladım. Cümle alem karşı çıktığı için N47 F20'den vazgeçip en azından şimdilik mavi hapa yöneldim. Megane ve Golf için de Ankara içinde anlık gidip görebileceğim ağır kazası ve çok fazla kozmetik eksiği olmayan (alır almaz kaportacıya bırakmam gerekmeyen), belirlediğim fiyat aralığında sadece bikaç araba bulabildim (arabalar yine bissürü pahalanmış ya da çok fazla pazarlık yapmanız gerekiyor). Sonuç olarak 4 gün kadar önce 149 bin km'de 2015 model bir Golf 7 1.6 TDI Midline Plus 90 HP manuel araç aldım. Aracın sadece sol ön çamurluğu ve ön tamponunda boya var, bunun da kazalı fotoğraflarını aldım benim nezdimde çok ufak şeyler. Koltuklarında bir yanık yırtık yıpranma, konsolunda düğmelerinde bir aşınma vs. yok içi başta çok hoşuma gitmişti ama detaylı inceledikten sonra özellike bagajında ve taban halısının gözükmeyen yerlerinde bazı kozmetik yıpranmalar var bunlarla zamanla ilgileneceğim. Noterden eve gelir gelmez aşağı yukarı şu şekilde gözüküyordu:

IMG_3940.JPG

Araca ilk baktığımda genleşme kabı aşırı kirli olduğu için soğutma suyu konusunda şüphelerim vardı. İki gün sonra ekspere giderken aracın altındaki plastik ek su pompası arıza verdiği için motor ışığı yaktı. Götürdüğümüz servis suda yağ olmadığını ama suyun ve kabın çok kötü olduğunu pompayı da muhtemelen bunun bozduğunu söyledi. Satıştan önce sistem komple temizlendi, ek su pompası ve genleşme kabı değişti, yeni antifriz koyuldu. 4 gün 1000 km'dir (uzun yol ve şehir içi, yeni aldığım için yer yer bayağı sıkıştırarak) kullanıp kontrol ediyorum suda bir eksilme veya yükselme, renk değişikliği, herhangi bir pislik veya kopürme yok şu an için tertemiz. Hararet göstergesi de 90'dan hiç oynamıyor. Bu konuyu bir süre takip edeceğim arabanın kalanını beğendiğim için bunu biraz riske atarak aldım, bilemiyorum en kötü senaryoda bir conta değişimine giderim ama şu an için bir sıkıntı yok. Onun haricinde araç 150 binde olmakla birlikte 100 binde triger, 130 binde baskı balatasının değiştiği söylendi ama bir faturası yoktu. Aldıktan sonra arabayı temizlerken kapı içine yapıştırılmış Continental stickerında 90 binde trigerinin değiştiğini okudum. Baskı balatada da şimdilik bir sorun görmediğim için onun da dendiği gibi değiştiğini varsayıyorum, 180 binlerde bir triger daha değişir gibi. Yine en kısa zamanda bir sıvı bakımı yapacağım ben. Ek olarak üzerinde 1 senelik 205/55 R16 PremiumContact 7'ler ve çok da temiz olmayan Comfortline jantları ile geldi, lastikleri çok beğendim ama bir takım kışlığa ihtiyacım olacak. Çok temizleyecek vaktim olmadı ama geçen gece dümenden bi yıkayıp içinde elimin ulaştığı yerleri APC ile sildim. En azından artık içine rahat rahat oturabiliyorum, ince yerlere daha detaylı girmek gerekecek:

IMG_3964.JPG

IMG_3959.JPG

IMG_3958.jpeg

Safinaz ismini çok da içimden geldiği için değil de madem bir rutin olsun diye verdim. Neticede eski arabam Okşan kadar beni büyüleyen, (yaşına kıyasla) onun kadar diri veya onun kadar duygusal bağ kurabileceğim bir araba değil ama ben araba olarak bayağı beğendim çok sessiz çok konforlu, torklu gidişi güzel içi falan falan tertemiz, Golf 7'ler zaten malumunuz yapboz gibi güzel bir vagcomcu bulup bikaç bişeyler bazı donanımlar da ekletmek istiyorum zamanla. Umarım hayırlısıyla binmek nasip olur, umarım daha güzelleri sizlerin olur diyeyim. Şimdilik hoşçakalın 👋

Hayırlı olsun,

4 sene önce 1 haftalığına sigorta tarafından verilmişti bize. Kullanışlılık, ergonomi, konfor konularında çok iyi. Özellikle torsiyona rağmen süspansiyonlar güzel iş yapıyordu ama gövde salınımı biraz fazla oluyordu hâliyle.
Üzerindeki lastiklerle yol tutuşu da iyi olacaktır.

Autohold fonksiyonu düzlük yerlerde canınızı sıkabilir, biraz fazla tutuyor.

eğer yoksa ekstradan hız sabitleyici takmak gerekebilir. Onun dışında tüm hayati fonksiyonları sunuyor araç.

Hayırlı olsun. Bence kendi segmentinde çok flex bir araba. Benzer spec 1.4TSI 122hp manuel teyzemde var 4 bağımsız süspansiyonlu olan ve bence gündelik kullanım için çok iyi bir araç.

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Araçta yazılım var mı bilmiyorum ama stage 1 yazdırmak bu motor şanzıman ikilisi için mantıklı olabilir. Normalde yazılım pek tavsiye ettiğim ve kendi araçlarıma da yaptığım bişey değil ama bu Tdi ünite yazılımla çok keyifli oluyor ve etrafımdaki kullananlar da oldukça memnun.

iyi dilekleriniz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum

Hayırlı olsun. Kazasız belasız, güzel günlerde kullanın. 1449 setup ve bronz baskı ile çoook keyifli olur. :D
valla 1549 polo almanın eşiğinden döndüm buna biraz daha usturuplu bineriz sanırım 😁 agama demli bir çay bana 1.6 cay 😂

Hayırlı olsun güle güle kullanın hocam. Ayrıca henüz yeni olan PC7 lastikler de iyi denk gelmiş.
bugün lastiklerimin birinin yanağında tam ortadan bir balon buldum alırken var mıydı yok muydu hiç hatırlamıyorum yaza çıkma bir tane daha bulmam gerekiyor şimdilik alelacele 4 tane kışlık aldım. yapılanları toparlayıp konuya yazacağım.. balon yapan pc6 çok okumuştum da pc7 benim başıma geldi 🙃

Hayırlı olsun,

4 sene önce 1 haftalığına sigorta tarafından verilmişti bize. Kullanışlılık, ergonomi, konfor konularında çok iyi. Özellikle torsiyona rağmen süspansiyonlar güzel iş yapıyordu ama gövde salınımı biraz fazla oluyordu hâliyle.
Üzerindeki lastiklerle yol tutuşu da iyi olacaktır.

Autohold fonksiyonu düzlük yerlerde canınızı sıkabilir, biraz fazla tutuyor.

eğer yoksa ekstradan hız sabitleyici takmak gerekebilir. Onun dışında tüm hayati fonksiyonları sunuyor araç.
autohold hayat kurtarıyor ya ankara yokuşlarında cart curt el freniyle kalkmaktan canım çıkmıştı. hız sabitleyici, direksiyon düğmeleri ve bluetooth aklımdaki ilk çözmek istediğim eksikler. inş halledeceğiz..

Kırmızı beklerken beyaz şoku :D Hayırlı olsun güzel günleriniz geçsin :)
ne yazık ki param yetmedi 😅

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Araçta yazılım var mı bilmiyorum ama stage 1 yazdırmak bu motor şanzıman ikilisi için mantıklı olabilir. Normalde yazılım pek tavsiye ettiğim ve kendi araçlarıma da yaptığım bişey değil ama bu Tdi ünite yazılımla çok keyifli oluyor ve etrafımdaki kullananlar da oldukça memnun.
galiba yazılım falan yok yani inş bu yazılımlı hali değildir, dpf falan da üzerinde zaten. kafamda öncelikli sıvı bakımları ve çok iyi durumda olmayan frenler var onları çözdükten sonra neler yapabiliriz ben de bi kurcalamak istiyorum.

autohold hayat kurtarıyor ya ankara yokuşlarında cart curt el freniyle kalkmaktan canım çıkmıştı. hız sabitleyici, direksiyon düğmeleri ve bluetooth aklımdaki ilk çözmek istediğim eksikler. inş halledeceğiz..

Bir ben Golf 7'nin Auto Hold'unu kulllanamıyorum herhalde. Ne zaman yokuşta auto holf açık olsa stop ettiriyorum, kapatınca normal sıkıntısız sürüyorum. Herhalde geç bırakmasına alışamadım.

Hayırlı olsun hocam güzel bir seçim olmuş. Golf 7 benim için 'her şeyi yeterince karşılayan bir otomobil söyle' deseler söyleyeceğim bir otomobildir. Özellikle makyajlısına ayrı bir sevgim var.

bugün lastiklerimin birinin yanağında tam ortadan bir balon buldum alırken var mıydı yok muydu hiç hatırlamıyorum yaza çıkma bir tane daha bulmam gerekiyor şimdilik alelacele 4 tane kışlık aldım. yapılanları toparlayıp konuya yazacağım.. balon yapan pc6 çok okumuştum da pc7 benim başıma geldi 🙃
Benim pc6 ve pc7 aldırdığım arkadaşımın da 3 kere balon meydana geldi lastiklerinde. Pc serisi çukurlara sert girmeye ve yanaklarını sürtmeye gelmiyor. Çabuk balon yapiyor ne yazık ki. Bundan sonraki kullanimlarinda da elinden geldiğince fazla dikkat etmeye calis hocam.

Çok hayırlı olsun. Bluetooth için 2016’larda gelen yeni nesil composition touch modelini takabilirsiniz. Bizde 1.2 manuel mevcut, auto holdu çok rahat gelmişti bize. Biraz gaz verince hemen bırakıyor, ani de değil. Sizinki dizel, çok daha rahat olur bence. 14 yıl golf4 e bindikten sonra 7 ye geçince bambaşka bir dünya gibi gelmişti.

Hayırlı olsun hocam, sevindim sizin adınıza güle güle kazasız belasız kullanın inşallah.

Bende Ankara'dan Octiyi benzer kilometrelerde alıp 50 bin kullanmıştım anılarım canlandı..