2015 VW Golf 1.6 TDI Midline Plus - Safinaz

152.xxx - 157.xxx km güncellemesi

sevgili günlük. bagaj havuzundaki su kaçakları çözüldükten sonra golf'ün biraz da duruşunu toparlama yoluna girdim. bir yandan detay işi yapacak yer araştırırken bir yandan da polisaj öncesi sol ön kapıda ve bagaj kapağımda madeni para büyüklüğündeki 3-4 tane ufak göçüğü düzelttirdim. sağ marşpiyelimde de ufak bir göçük varmış onu sonradan farkettim muhtemelen ellemeyeceğim kalsın.

IMG_5045.JPG

daha sonra yağmurlu havalarda bagajı açtığımda arka camın iç tarafından bir damla süzülme şeklinde bir suyla karşılaştım. biyeri ıslatmıyodu ama camı içerden çizgi şeklinde kirlettiği için her aynaya baktığımda gözüme takılıyodu. bunun sebebi aynı zamanda bagajı açan logonun içindeki tahliye hortumunun ağzı zamanla çürümüş ve yerinden çıkmış, suyu bagaj kapağının içine veriyormuş kapağı açınca da camın içine geliyordu bir iki damla şeklinde. bu hortumu o an bulamayacağımız için sunroof hortumundan ve ucuna uydurduğumuz plastik bir parçadan yeniden imal edip yerine oturttuk.

suyun geldiği yer:
IMG_5109.JPG

eski hortum:
IMG_5110.JPG

bir akşam mazot alırken depo kapağımı açamadım. bikaç dakka uğraşıp zorladıktan sonra açıldı mazot aldım ve hemen sorunumu google'ladım. evet tam tahmin ettiğim gibi depo kapağı kilidi de belli bir yaştan sonra kronik olarak bozuluyormuş, başta tutukluk yapıyor sonra hiç çalışmıyormuş. kimisinde açık kalıyormuş kimisinde kilitli kaldığı için yakıt alırken kapağı kırmak zorunda kalanlar falan olmuş. aynı gün bu kilidi de değiştirdik. takılan kilit orijinal değil, ama internette satılan ve düzen tutmayan ucuz yan sanayi kilitlerden de olmadığı, bununla bi sorun yaşamayacağım söylendi üreticisini bilmiyorum şimdilik güzel çalışıyor.

eski kilit:
IMG_5112.JPG

arabayı aldığımda pandizot iplerinin ayakkabı bağcığından olduğunu biliyordum, orijinal ipleri bulup değişirim diyordum. sonra farkettim ki pandizot da yerine tam oturmuyor. niye böyle falan diye kurcalarken internetten golf 7 pandizot fotoğraflarına bakmamla bendeki pandizotun orijinal olmadığını farketmem bir oldu. uygun kesilmiş suntamsı bi malzemeyi halıyla kaplayıp bir pandizot imal etmişler, el yapımı bir parça. aslında pek belli olmuyor bayağı da güzel bişey imal etmişler ama işte yerine o kadar da iyi oturmuyor ve bazen kasislerden geçerken yerinden çıkıp geri oturuyordu falan. bi de ben onun artık yanlış bir parça olduğunu farkettiğim için içime de bir tık dert olmuştu. haftasonu yıldız sanayideki çıkmacıları talan ettikten sonra güç bela çıkma temiz bir pandizot buldum. zamanında yetkili servise de sormuştuk ama almanya'dan gelecek elimizde yok falan demişti. neyse en azından sıfır gibi bir parçayla pandizot sorununu da çözdüm.

IMG_5191.JPG

son olarak boya koruma işine başlanıldı.
  • golf iç dış detaylı temizlendi, bolca yerleşmiş kireç, zift, demir tozu lekelerinden arındırıldı. koltukları, tavan ve taban halıları temizlendi. motoru doğrudan yıkanmadı ama büyük ölçüde temizlendi. jantların iç tarafı defalarca asidik temizleyiciyle geçilmesine rağmen bazı lekeler yerleşmişti. yaza jant alma niyetim olduğundan çok takılmadım.
  • ne olduğu belirsiz ve yer yer yırtılmış su ve toz almış eski cam filmleri söküldü. neyse ki arka cam rezistansına zarar gelmemiş, gerçi deneme imkanım da olmadı.
  • boya ölçümü sonrası çok aşamalı bir polisaj yapılmış, buranın tam detayını ve ne kullanıldığını bilmiyorum ama kılcal çiziklerin tamamı gitmiş. derin çiziklerin büyük kısmı alınmış. polisaj esnasında dolgu içerikli bir ürün kullanılmayacağı konusunda mutabık kalmıştık, zaten işlemi yapan yer de bu kafada bir dükkan değil sağolsun çok temiz çalışmış.
  • bunun üzerine angelwax enigma legacy seramik kaplama uygulandı. uygulamayı yapan yer f/p seramikler arasından bunu beğendiğini söyledi, bu şekilde devam ettik.
  • ön ve arka cama cam pastası yapıldı. ön camdaki çizikler ışığı aşırı kırıyordu zaten astigmatım gece karşıdan gelen farlardan hiçbişey görmüyordum, tertemiz çıkmış en çok buna sevindim. bazı silecek izleri ve yan camlardaki derin sıyırıcı çizikleri gitmemiş ama büyük ölçüde toparlamış. sıyırıcılar ve fitiller de sökülüp yıkanmış bu arada.
  • son olarak ön cam hariç 5 cama llumar atr 20 cam filmi yapıldı. cam filmi için llumar'dan ayrı bir kişi gelip yapıyormuş. atr 15 ile 20 arasında çok gidip geldim gönlüm biraz daha koyu olan 15'ten yanaydı ama koyu filmler gece aydınlatmasız yerlerde parkederken çok yorduğundan atr 20 ile devam ettik. bugün biraz kullandım da, 15 de alınabilirmiş 😅 bi dahaki arabama artık.
  • araba hazır yatarken ezilmiş ön arka plakalarımı da söküp yeninden bastırdım. şöförler odası app plakalarını değiştirmeye gelenlerden geçilmiyordu 😅 benim de bi tık içimde kaldı yaşayamadık o hayatı ama olsun artık. ön arka plakam tertemiz çıktı. bi de konya yolundaki doğuş'a gidip bir çift Doğuş Oto - vw.com.tr plakalığı istedim sağolsun verdiler. Arabayla gelen garip plakalıktan da kurtuldum o da çok temiz durdu.
ön cam pastası:
2aa37d9c-5746-46b9-8d6e-2b29940c6274.JPG

dd518497-a8d9-4e3f-941a-a6e1bb7715bc.JPG

arabanın son hali:
IMG_5181.JPG

IMG_5193.JPG

IMG_5195.JPG

tşkler 🌸

Depo kapağı kilit motoru benim de bozulmuştu, benzinlikte yumruklayarak bir şekilde açmıştım 🙂 Sonrasında kilitleme fonksiyonu adaya veda etti, ben de kilitlenmesini umursamadığımdan dolayı değişmemiştim öyle de satıldı araba.

Detay işleri baya güzel olmuş keyifle binersin umarım🧿

Merhaba, ön cam pastasını nerede yaptırdınız acaba? Bir de özel değilse ne kadar tutmuştu, çok güzel olmuş.
teşekkür ederim, bütün detay işleri ankara so shine detailing'de yapıldı. ön cam pastasından sonuç alınıp alınamayacağı modele ve camın durumuna göre değişiyor, bazı arabaların bazı modellerinin camları çok sert olabiliyormuş gibi gibi. genel olarak arabanın durumuna ve yapılacak işlemlere göre ulaşıp fiyat almanız daha isabetli olur

teşekkür ederim, bütün detay işleri ankara so shine detailing'de yapıldı. ön cam pastasından sonuç alınıp alınamayacağı modele ve camın durumuna göre değişiyor, bazı arabaların bazı modellerinin camları çok sert olabiliyormuş gibi gibi. genel olarak arabanın durumuna ve yapılacak işlemlere göre ulaşıp fiyat almanız daha isabetli olur
Çok teşekkür ederim cevabınız için.