Type c ucu nedense istediğim hızda şarj ettiremeyince sadece bu ucu kullanıp ardına modül takarak 3.0 hızında şarj portu ekledim. Güzel oldu. Çakmaklık içinde bir ürün aldım oda yolda 1 aya gelir :)

IMG_2443.jpeg IMG_2444.jpeg

Nihayet özel plakalık yaptırabildim. Buna sevinemeden ufak bir sürpriz yaşadım. Yoğun arazi faaliyetlerinden sonra partikül filtresi ısı kaptörünün kablosu kopmuş. Akşamdan sabaha ne zor gördüyse artık işçilikle karışık 2000₺ yerleştiriverdi bana. Orjinal parça ile yeniledik.

IMG_2462.jpeg IMG_2469.jpeg IMG_2479.jpeg

Daha yapacak pek bişey kalmayınca farklı alanlara yöneldim. Çakmaklığı iptal edip farklı bir cihaz monte ettim. Torpido üst gözüne kaplama yaptım. Çift taraflı ince bir bant yardımıyla sabitledim kaplamayı. Elimde kadife folyoda mevcut. Hangisiyle yapsam kararsız kaldım. İkisi arası bir malzeme aslında aradığım şey. Bakalım bişeyler yapınca paylaşırım. İki adet hoparlörüde değiştirdim çıkma orjinallerini bulunca. Daha evvel taktığım pioneer hoparlörü söktüm. Tüm kapılar aynı oldu.

IMG_2497.jpeg IMG_2500.jpeg IMG_2494.jpeg

"Herkes arabacı olabilir ama herkesin kafası kırık ruh hastası olamaz" dedi esnaf bir arkadaş. "Habu lastiklerun nesi variydi nedur zorun rağatmi bataydida söktun değiştun" diye devam etti. Uğultu yapan ve ıslak zeminde fren performansı benim nazarımda rezalet olan lastikleri yeniledik. Lassa Competus At3 model tercih ettim. İlk izlenimlerim petlasa göre çok daha sessiz ve özellikle epeyce hafif. Hani bariz ağırlık farkları var. Bugün hava yağacak gibi. Bir yerlere gidersem fren işinede bakarım. 13.600₺ takım fiyat sökme takma balans dahil. İnternetten dahi ucuz fiyata aldım.

Sökülen lastikleri sıfır ayarında.
IMG_2596.jpeg IMG_2604.jpeg

Yeni pabuçlar
IMG_2603.jpeg IMG_2602.jpeg
IMG_2606.jpeg

"Herkes arabacı olabilir ama herkesin kafası kırık ruh hastası olamaz" dedi esnaf bir arkadaş. "Habu lastiklerun nesi variydi nedur zorun rağatmi bataydida söktun değiştun" diye devam etti. Uğultu yapan ve ıslak zeminde fren performansı benim nazarımda rezalet olan lastikleri yeniledik. Lassa Competus At3 model tercih ettim. İlk izlenimlerim petlasa göre çok daha sessiz ve özellikle epeyce hafif. Hani bariz ağırlık farkları var. Bugün hava yağacak gibi. Bir yerlere gidersem fren işinede bakarım. 13.600₺ takım fiyat sökme takma balans dahil. İnternetten dahi ucuz fiyata aldım.

Sökülen lastikleri sıfır ayarında.
Ekli dosyayı görüntüle 47706 Ekli dosyayı görüntüle 47707

Yeni pabuçlar
Ekli dosyayı görüntüle 47708 Ekli dosyayı görüntüle 47709
Ekli dosyayı görüntüle 47710
Lastik konusu mühim. İyi yapmışsın hocam. Ben de çok lastik değiştirdim, beni de çevremde lastik konusunda çok yargıladılar :)

Portbagajın içine mdf kestirdim. Sonra önlü arkalı kendim kapladım. Hem içine koyduklarım ses yapmayacak, kaymayacak hem de yük zemine eşit dağılıp bagaj gövdesini zorlamayacak. İyi oldu iyi 😁

Ekli dosyayı görüntüle 47868 Ekli dosyayı görüntüle 47869 Ekli dosyayı görüntüle 47870
Hocam mdf biraz gereksiz ağırlık olmuş bence. direkt portbagajiçine mdf'siz kaplama yaparsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Ya da yükleri ince battaniyeye sarın :)

Hocam mdf biraz gereksiz ağırlık olmuş bence. direkt portbagajiçine mdf'siz kaplama yaparsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Ya da yükleri ince battaniyeye sarın :)
Mdf nin asıl amacı koyulan yüklerin bagaj tabanına eşit baskı sağlamasına yardımcı olması. Değilse yük dengesiz oluyor. Öyle ahım şahım kaliteli ürünler değil bunlar. Tedbirimi alayım taktir nasip edenin artık :)

Mdf nin asıl amacı koyulan yüklerin bagaj tabanına eşit baskı sağlamasına yardımcı olması. Değilse yük dengesiz oluyor. Öyle ahım şahım kaliteli ürünler değil bunlar. Tedbirimi alayım taktir nasip edenin artık :)
Bizde de bir portbagaj vardı. Uzunluğu benim Corsa'nın toplam uzunluğunun çoğuna tekabül ettiği için satmıştım. 600lt'ye yakın bir büyüklüğü vardı. İnanılmaz yükler taşınmıştı. O her an kırılacak gibi duran esnek malzemesi o kadar dayanıklı ki, insanın aklı duruyor :D

Yine de sen bilirsin =)

Stepne köpükleri büyük karın ağrısıdır Duster da. O kadar telmaşa bir yapısı vardır ki yenisinde bile bir bahane bulup kırılıp dağılabilir. Ben bir vesile ile iyide para verip almıştım. Tahtadan birer örneğini yaptırıp bagaja koydum. Dış kısımları kaplanacağı için biraz et payı bıraktık. Köpükten çok daha sağlam oldu. Bir tarafın altına arka tekli koltuğun ayağı denk geldiği için havada duruyor. Onu ayarlayıp yerine öyle koyduk. Şimdi stepne ayarlayıp bunların etraflarını kaplayacağım. Sonrasına bakacağız. Bu arada hafta sonu Gümüşhane Acısu yaylasına gittik. Cami boğazı mevkiinde offroadcuların meşhur parkurlarından birini deneyimledim. Yanımdaki iş arkadaşım biraz heyecanlandı. Bolca küfürlü saçma ama eğlenceli bir video çektik. Avare vakti olan izleyebilir 😂

image0 (1).jpeg

Yakında bi v8 swap yaparsınız hocam bu hızla. Gayet güzel olmuş her şey.
Yakıtı az yedek parçası çok ve ucuz, kolayına alt takım bozmuyor. Bütün bunları bir araya getirem daha komforlu daha donanımlı bir model olsa şahsen bunu kullanmazdım. Araba özünde telmaşa bir araba ama verilen para karşılığında fazlasıyla eğlendiriyor. O eğlence yüzünden eksiklerini görecek zamanınız olmuyor 😂

16.11.2024 Araç günlükleri:
Periyodik bakım yaptık 16000 km olmuş bana göre geç bile kalmışız. Mazot filtresi değişmedi, işçilik dahil 2500tl
Kızdırma bujileri takım değişti. 400tl
Enjektör geri dönüş hortum seti ve sensör değişti. Ücretsiz.
Ön ve arka tampon altı spoiler montajı yaptık. Tamamen görsel bişeye faydası yok :D Montaj dahil 1250tl

image6.jpeg image5.jpeg
image4.jpeg image3.jpeg
image2.jpeg image0 (2).jpeg image1.jpeg

Hocam bu hızla giderseniz, yakinda sizi komple yeni kasaya dönüşüm başlatırken bile gorebiliriz.

Hocam bu hızla giderseniz, yakinda sizi komple yeni kasaya dönüşüm başlatırken bile gorebiliriz.
Arka viraj denge kol lastikleride değişti 400tl yazmayı unutmuşum 😂
Öyle ütopik hayallaeri her yeni başlayan gibi zamanında bende kurmuştum. Lakin olur yanı yok helede reno dacia grubunda. Olanı doğru düzgün çalıştırabileyim yeter :)

Arka viraj denge kol lastikleride değişti 400tl yazmayı unutmuşum 😂
Öyle ütopik hayallaeri her yeni başlayan gibi zamanında bende kurmuştum. Lakin olur yanı yok helede reno dacia grubunda. Olanı doğru düzgün çalıştırabileyim yeter :)
Aman hocam oem+ her zaman iyidir. En kotu duster'a bi v8 koyarsiniz :)

• Haha
Tepkiler: Gökhan61