Güle güle kullan hocam. Birkaç gündür Pioneer'ın modellerine bakıyorum, tam olarak bu DA360DAB modeli dikkatimi çekmişti. Birkaç sorum olacak:
- Youtube'daki tanıtım videosunda arayüz çok yavaş gibiydi. Kullanımda pratikte sorun oluyor mu? CarPlay (veya benim kullanacağım AndroidAuto) bağlıyken de yoğun takılma yaşanıyor mu? Harita, youtube, telefon vs. tıklayınca 2-3 saniye bekleme, klavye kullanırken beklemedan kaynaklı kullanım aksaması yaşatıyor mu?
- Görüntü-ses senkronizasyonunda kablosuz bağlantı kaynaklı gecikme oluyor mu?
- Direksiyon kumandasını destekliyor mu yoksa eski Pioneer'lar gibi ara adaptör aparatı filan çözmek gerekiyor mu?
- Kaça aldın nereden aldın?
- Sana göre başka bir olumsuzluğu var mı?

- Benim beklentim temiz bir bluetooth bağlantısı, Youtube music ve google maps başta üzere bluetooth audio hizmeti, en önemli kriterim bluetooth'tan temiz telefon görüşmesi.
Sence benim işimi görür mü?

Buralar çok kirlenir dersen DM'den de yanıt verebilirsin.

Teşekkürler.
Buralar kirlensin diye var. Kirin olduğu yerde bilgi vardır. Boşa kirlenmesin yeterki 👍
Öncelikle ben cihazı satacağım çünkü farklı bazı maddi durumlar oluştu. Soruları cevaplayayım sırasıyla:

1- İlk açılma ve ilk bağlantı anında tuşlar çalışsa bile tepki vermemiş gibi ekran değişmiyor. Toparlandıktan sonra herhangi bir takılma tepkisizlik gözlemlemedim.
2- İphone da görüntü aktarımı olmuyor sanırım gerçi denemedim hiç ama sanmıyorum. Carplay bağlantısında herhangi bir aksama yok.
3- Ara aparat olmadan direksiyon kumandası yine çalışmıyor.
4- Amazondan aldım peşin 20.000-TL
5- Olumsuzluk olarak kutusundan geri görüş kamerası çıkmıyor. Desteklediği kameralar (piyasa malı olanlar) geniş bir açı sunmuyor ve çözünürlükleri de düşük sayılır.
6- Bluetooth ile telefon görüşmesi android multimedyalarla kıyaslanmaz. Orjinal LG teyplerden vs daha kaliteli. 150 ile giderken cam açmadığınız sürece sesiniz karşıya pırıl pırıl gidiyor. Online müzik platformlarından bt yoluyla ses aktarımı kusursuz. Ses anlamında pişman etmeyecektir sizi. Bir ipad akıcılığı haliyle yok. Hiçbir cihazda yok. Ama eski pioneer multimedyaların ekranları gibi değil ekranları. Eskiler malum eski tip ekrandı. Herhangi bir cisimle kontrol edilebiliyordu. Bunlar telefon ekranı gibi. Ayrıca weblinkte mevcut bu cihazda. Farklı bir deneyim sunuyor.

İstanbul seyahati öncesi bir süredir bir bilya sesi vardı. Ha bu gün ha hafta sonu derken sabah gıy gıy şeklinde gelen ses şarr diye gelmeye başlayınca geç kaldığımı anladım. Bari dedim hanımı eve bırakayımda öyle gitsin bir şekil sanayiye düşerim diyordumki önce ses kesildi sonra tangır tungur bir ses ve sonrasında yanan akü lambası ile direkt sanayiye gitmem gerektiğini anladım. Şükür ki v kayışı trigere dolanmadı. 11.5v a kadar düşen akü ile yağmurda silecek çalıştırmadan sanayiye düşebildim. İşçilik dahil 1700tl ye İstanbul yolculuğu öncesi işi kapattık. V kayışı ve gergi rulmanı komple değişti.

image0 (2).jpeg image0 (1).jpeg

Lanetli İstanbul Seyahati...

İstanbul'a gitmeye niyetlendim ama başıma gelmeyen kalmadı. Gittim ama lanet devam etti. Şükür döndüm. Ama bir sonraki uzun yol seyahatimi bu arabayla yapma niyetim yok. Satmak yok aklımda ama kiralama düşünüyorum. Şimdi kalan aksilikleri paylaşayım.

Yükseltme işine girip çıktıktan sonra ön porya bilyalarının sıkıntılı olduğunu gördük. Değişimleri yapıldı. Torna vs derken 4000 lik olduk. Sonra yola çıkmadan hemen önceki hafta sonu durup dururken akü kutup başı gevşedi. Tecrübe ile kendim hallettim. Ertesi gün turbo tirbün sıcaklık kaptörü besleme gerilimi arızası verdi. 3 tl lik bir agraf kırılmış. Kablo demeti egzoza değince kabloların bazıları kopmuş. Tamir vs derken hazır elimiz değmişken marş motoruna da bakım yaptıralım dedim. Toplamda 1400tl de o tuttu. Bitti mi? Elbette hayır. Allah bana yola çıkmamam için 3 kez uyarı verdi. Dinlemedim! Yola çıktık baktım farlar bir parlak bir soluk yanıyor. Gözüm çakmaklık yerine taktığım voltmetreye ilişti. Voltaj bir 14.8 e çıkıp ardından 12 lere düşüyordu. Şarj dinamosu yolcuydu anladım. Silivri'ye bir şekilde vardım. Orda şarj dinamosu tamiri için zor bela boş akü ile sanayiye vardım. Tam dükkanın önüne yanaşırken araba stop etti. 5 mt daha olsa gidemiyordum. Klima gazında hafif bir azalma vardı. Onu da tamamlattım. 3000 tl orjinal şarj dinamosu elektronik aksamı 4000 tl de klima gazı ve işçilik tuttu. 120-140 arası sabit hızda İstanbul-Trabzon arasını 2.5 depo yaktım. 3 yetişkin 2 çocukla zorlandık biraz. Aracı süren rahat ediyor ama Duster uzun yol arabası değil. Yakıt olarak şanzımanın çok kısa olması en büyük etken. 90 ile 5 küsür litre. 100 ile 6 litre ve artan her 10 km hızda yakıt net 1 lt artıyor. Uzun yolda 7-8 küsür yakmak açıkçası canımı sıktı. Bir yayla yapıp arabamla barışmayı düşünüyorum.

Bonus olarak orjinal lg carplay li multimedyaya geçtim. Birde arka kapılara dragster marka tizlerden taktım. Başka uygun yer yoktu deldim geçtim çokta umursamadım açıkçası.

image8.jpeg image7.jpeg

image6.jpeg image5.jpeg
image2.jpeg image1.jpeg
image0.jpeg

Lanetli İstanbul Seyahati...

İstanbul'a gitmeye niyetlendim ama başıma gelmeyen kalmadı. Gittim ama lanet devam etti. Şükür döndüm. Ama bir sonraki uzun yol seyahatimi bu arabayla yapma niyetim yok. Satmak yok aklımda ama kiralama düşünüyorum. Şimdi kalan aksilikleri paylaşayım.

Yükseltme işine girip çıktıktan sonra ön porya bilyalarının sıkıntılı olduğunu gördük. Değişimleri yapıldı. Torna vs derken 4000 lik olduk. Sonra yola çıkmadan hemen önceki hafta sonu durup dururken akü kutup başı gevşedi. Tecrübe ile kendim hallettim. Ertesi gün turbo tirbün sıcaklık kaptörü besleme gerilimi arızası verdi. 3 tl lik bir agraf kırılmış. Kablo demeti egzoza değince kabloların bazıları kopmuş. Tamir vs derken hazır elimiz değmişken marş motoruna da bakım yaptıralım dedim. Toplamda 1400tl de o tuttu. Bitti mi? Elbette hayır. Allah bana yola çıkmamam için 3 kez uyarı verdi. Dinlemedim! Yola çıktık baktım farlar bir parlak bir soluk yanıyor. Gözüm çakmaklık yerine taktığım voltmetreye ilişti. Voltaj bir 14.8 e çıkıp ardından 12 lere düşüyordu. Şarj dinamosu yolcuydu anladım. Silivri'ye bir şekilde vardım. Orda şarj dinamosu tamiri için zor bela boş akü ile sanayiye vardım. Tam dükkanın önüne yanaşırken araba stop etti. 5 mt daha olsa gidemiyordum. Klima gazında hafif bir azalma vardı. Onu da tamamlattım. 3000 tl orjinal şarj dinamosu elektronik aksamı 4000 tl de klima gazı ve işçilik tuttu. 120-140 arası sabit hızda İstanbul-Trabzon arasını 2.5 depo yaktım. 3 yetişkin 2 çocukla zorlandık biraz. Aracı süren rahat ediyor ama Duster uzun yol arabası değil. Yakıt olarak şanzımanın çok kısa olması en büyük etken. 90 ile 5 küsür litre. 100 ile 6 litre ve artan her 10 km hızda yakıt net 1 lt artıyor. Uzun yolda 7-8 küsür yakmak açıkçası canımı sıktı. Bir yayla yapıp arabamla barışmayı düşünüyorum.

Bonus olarak orjinal lg carplay li multimedyaya geçtim. Birde arka kapılara dragster marka tizlerden taktım. Başka uygun yer yoktu deldim geçtim çokta umursamadım açıkçası.

Ekli dosyayı görüntüle 49331 Ekli dosyayı görüntüle 49330

Ekli dosyayı görüntüle 49329 Ekli dosyayı görüntüle 49328
Ekli dosyayı görüntüle 49327 Ekli dosyayı görüntüle 49326
Ekli dosyayı görüntüle 49325
Canlar sağolsun. Yolda bırakıp sersefil etmemiş cefakar, ona da şükür.
LG de hayırlı olsun bu arada :)

Güneşli bir pazar sabahıydı. Babaları çocuklarına karlara gidip oynamak ister misiniz diye sordu?
Çocuklarda tabii ki eeeveeettt diye havalara uçtular ama tabi baba olacak kişinin esas niyeti karlara gidip kendini eğlendirmekti. Hatun kişiyi yanına alarak bırakın eğlenmeyi ufacık bir eşelenme dahi yapamasa da evlatları günü kurtarmıştı.
Yol üzerinde bir kar birikintisi gören çocuklar baba karlara sokalım arabayı ezelim dağıtalım parça pinçik edelim deyince baba olacak şahıs ufacık çocukların aklına uyup yol kenarında gördüğü kar yığınına kesme bir vuruş yapıverdi. Çıkan çatırdıdan esasında bir bkluk olduğunu anlamıştı ama hiiiç bozuntuya vermeden devam etti. Hedefe ulaşılmış çocuklar karda eğlenmeye, baba olacak yarım akıllı da köfteleri pişirmeye başlamıştı. Karnını doyurmak için gelen evin büyük çocuğu baba tampon kırılmış dedi. Baba ise pek oralı olmadı. İçinden geçenleri buradan yazmak pek doğru olmaz. (Aile içi birkaç kötü söz.) Plastik parça oğlum kırılır olur öyle şeyler siz eğlencenize bakın dedi. Öyle ya sanayideki ustalar taş mı yiyecekti?
Gereksiz curcunanın bitmesini takip eden gün yarım akıllı babamız sanayiye gidip önce parçaları tedarik etti. Hikayemizin geri kalanını yazarımız gözyaşlarına boğulduğu için tamamlayamadı. Telif hakları gereği bizler de ilave yapmayı uygun bulmadık. Fotoğraflardan siz değerli okurlarımız hikayemizi tamamlayabilirler.
Günün sonunda kazanan karda eğlenen iki çocuk, bir kaportacı, bir boyacı iki farklı parçacı oldu. Onlar erdi muradına, baba zçtı altına 😂
Tampon DE-KA marka 2500tl
Davlumbaz 350tl
Tampon braketleri sağ sol 300tl
Çift taraflı bant ve diğer sarf malzemeler 100tl
Boyacı 3000tl
İşçilik 500tl
Fotoğraflar kronolojik olarak sıralanmış, psikolojik olarak kaydedilmiştir :D

image0 (2).jpeg image2.jpeg
image1.jpeg image0 (1).jpeg
image1 (1).jpeg image2 (1).jpeg

Güneşli bir pazar sabahıydı. Babaları çocuklarına karlara gidip oynamak ister misiniz diye sordu?
Çocuklarda tabii ki eeeveeettt diye havalara uçtular ama tabi baba olacak kişinin esas niyeti karlara gidip kendini eğlendirmekti. Hatun kişiyi yanına alarak bırakın eğlenmeyi ufacık bir eşelenme dahi yapamasa da evlatları günü kurtarmıştı.
Yol üzerinde bir kar birikintisi gören çocuklar baba karlara sokalım arabayı ezelim dağıtalım parça pinçik edelim deyince baba olacak şahıs ufacık çocukların aklına uyup yol kenarında gördüğü kar yığınına kesme bir vuruş yapıverdi. Çıkan çatırdıdan esasında bir bkluk olduğunu anlamıştı ama hiiiç bozuntuya vermeden devam etti. Hedefe ulaşılmış çocuklar karda eğlenmeye, baba olacak yarım akıllı da köfteleri pişirmeye başlamıştı. Karnını doyurmak için gelen evin büyük çocuğu baba tampon kırılmış dedi. Baba ise pek oralı olmadı. İçinden geçenleri buradan yazmak pek doğru olmaz. (Aile içi birkaç kötü söz.) Plastik parça oğlum kırılır olur öyle şeyler siz eğlencenize bakın dedi. Öyle ya sanayideki ustalar taş mı yiyecekti?
Gereksiz curcunanın bitmesini takip eden gün yarım akıllı babamız sanayiye gidip önce parçaları tedarik etti. Hikayemizin geri kalanını yazarımız gözyaşlarına boğulduğu için tamamlayamadı. Telif hakları gereği bizler de ilave yapmayı uygun bulmadık. Fotoğraflardan siz değerli okurlarımız hikayemizi tamamlayabilirler.
Günün sonunda kazanan karda eğlenen iki çocuk, bir kaportacı, bir boyacı iki farklı parçacı oldu. Onlar erdi muradına, baba zçtı altına 😂
Tampon DE-KA marka 2500tl
Davlumbaz 350tl
Tampon braketleri sağ sol 300tl
Çift taraflı bant ve diğer sarf malzemeler 100tl
Boyacı 3000tl
İşçilik 500tl
Fotoğraflar kronolojik olarak sıralanmış, psikolojik olarak kaydedilmiştir :D

Ekli dosyayı görüntüle 49509 Ekli dosyayı görüntüle 49513
Ekli dosyayı görüntüle 49511 Ekli dosyayı görüntüle 49508
Ekli dosyayı görüntüle 49510 Ekli dosyayı görüntüle 49512
Böyle araçta boyalı tampon çok gereksiz ya. Dediğin gibi, "tampondur kırılır" diyecek kullanıcılar için üretilmiş araba. Ya Dacia bırak şunu siyah bırak allasen ya...

Böyle araçta boyalı tampon çok gereksiz ya. Dediğin gibi, "tampondur kırılır" diyecek kullanıcılar için üretilmiş araba. Ya Dacia bırak şunu siyah bırak allasen ya...
Normalde ambiance pakette ön arka tampon boyasız oluyor. Benden evvelki sahibi boyatmış. Ben yıkarken bir kenardan boya atınca komple basınçlı suyla söktüm. Sonra kırılınca yenisini aldım. Arka boyalı diye illa boyatalım dedi arkadaş. Boya tamam dedim. Bir daha atarsa boyattırmam dursun öyle. Bir de teneke jantları geri taktımmı organik arazi arabası olur :D