Uzun zamandır konuyu güncellememiştim, ufak bir güncelleme yapalım. Kurun artması vs. derken arabaya hiç bir şey yapmaya fırsatım olmadı açıkçası. Haziran başı gibi İzmir'de pist planı olmuştu, ben de fırsattan istifade iki pist gördükten sonra oyun hamuruna dönen balatalarımı değiştireyim dedim. Pandemi sebebiyle EBC balatalarım hala İngiltere'de olduğundan onlar gelene kadar idareten Ferodo'nun standart balatalarını alıp taktım. Bu sırada İzmir planım iptal oldu, yerine Körfez eklendi. Üstüne tam Körfez'e gitmeden 3 gün önce arkadaşlarımın ısrarı ve pisti aşırı derecede övmeleri sebebiyle brifinge 20dk kala yetişip yetişemeyeceğımı bile bilmeden İstanbul Park'a doğru yola çıktım. Buradan Buğra Abi'ye, pist girişindeki çalışan arkadaşlara ve beklettiğim arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum, işlemleri çok hızlı halledip brifingi de beklettikleri için.
Günün son seansı çok iyiydi, 10 civarı araba çıktık, neredeyse hiç başka bir araba arkasında kalıp sıkıntı yaşamadım. Hatta istediğim süreyi atıp erken çıkabildim seanstan, 3 gün sonrasında Körfez'e gideceğiz frenler çok yorulmasın diye

Pilot Sport 4, ferodo balata ve orta kondisyonda oem disk kombinasyonuyla 2:31 döndüm, stock haliyle beni epey tatmin eden bir süre oldu, pistin asfaltı epey iyi olmuş. Arabanın bu haliyle belki bir kez daha Yellow Stuff'lar geldikten sonra çıkabilirim, yüksek hızda fren gerektiren bütün virajlarda iyi bir frenle yapabileceğimden çok daha geride fren yapıyorum çünkü. Full stock halde de kendime benchmark süre olmuş oldu, bundan sonra gerçekten süre getirecek upgradeler yapmadan İstanbul Park'a çıkmamın çok bir anlamı kalmadı. Evden çok acele çıktığım için kamera alamadım, tur videosu malesef yok o yüzden.
Track Türk'ün Körfez etkinliği de keyifli geçti, Orhan Abi'ye organizasyondaki emeği için teşekkürler. 4 seans çıktım, 53.6 tur zamanı geldi, yine frenlere güvenemediğim için sürede az da olsa bir potansiyel var. Tur videosunu aşağıya bırakıyorum. Ferodo balatalar 1 seans İstanbul Park, 4 seans ve epey üstüne binmeli Körfez'in üstüne kondisyon olarak beni çok şaşırttı. OEM balatalar birebir aynı kullanımda (4 seans Körfez 1 seans İstanbul Park) baya kötü hale gelmişti, Ferodolar şu an gayet iyi. Performanslı sürüşteki durumlarını da gözlemlemem gerekiyor, OEM balata en çok orada sıkıntı yaratmıştı pist kullanımı sonrası.
Yakın zamanda ilk upgrade olarak 17 jant+semislick kombinasyonu yapmayı düşünüyorum, sonrasına bakacağız
Video: