1000043153.jpg

Ben yokken bizimkiler tesla ekran taktırmış. Babamın dediğine göre 6gb ram 64gb hafızası var, ekran biraz geç algılıyor, basmatik gibi çalışıyor. Ses performansı orijinale göre daha iyi hâle gelmiş, daha homojen daha net daha doğru. Fiyatı 9-10k ₺ imiş. Geri görüş kamerası da iyiymiş babamın dediğine göre.

1000043152.jpg

Bide aracı çalıştırınca şöyle bir uyarı verdi, bakımla ilgili mi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum. Motor arıza ışığı vs. yanmıyordu. Tesla ekranla ilgili de olabilir belki. Olası sebeplerini bilen varsa sevinirim.

Son düzenleme:
1000043553.jpg

1000043552.jpg

Bugün babamın söylemesi üzerine sol ön kapıda derin çizik + ufak göçük gördüm. Tahmin ediyoruzki garaja bisikletle giren çocuklardan biri arabanın üstüne bisikleti devirdi. Başka türlü böyle olma ihtimali zor.

Bide yeni takılan Tesla ekranda şöyle bir sıkıntı var. Normalde multimedya tuşlarının üstünde araç kilitleme, park sensörü, esp off ve start-stop (eco) tuşu vardı. Saydığım ilk üçü yeni tuş takımında var lakin start-stop tuşu yok 😀. Onun yerine bagaj açma tuşu var ama bagaj açma tuşu da bagajı açmıyor. Acaba eco modunun tuşu bagaj kapağı tuşuna mı entegre edilmiş olabilir mi bilmiyorum, çünkü öncesinde eco tuşunda ışık vardı çalıştığına dair, şuanki tuşlarda ekstra ışık yok. Ekrandan araç ayarlarına baktığımda da start-stopa dair bir şey göremedim.

Yani kısaca start-stopu devre dışı bırakamıyoruz şuan, bagaj açma tuşuna basıp öyle deneyeceğim bide aktif mi değil mi diye. Yoksa ekstradan bunun için uğraşacağız.

Son olarak geri görüş kamerası 240p'den hallice ve çok dar bir alanı gösteriyor (telefon gibi). Babam güzel diye anlatınca beklentim yüksekti ama gerçekteki görüntü 💩.

• Üzgün
Tepkiler: cerberra
1000043922.jpg

Dün geri çağırma kapsamında sürücü ve yolcu hava yastığı değişimi yapıldı (direkt 'yapıldı' yazıyor niyeyse). Bide emisyonla ilgili ufak yazılımsal bir şey yapmışlar galiba. Bu işlemler için herhangi bir ücret alınmadı.

araç trafiğe 2015 ocak ayında çıkmış aynı zamanda.

Çiziklere üzüldüm sırf böyle durumla karşılaşmamak için aracı ppf kaplattım 2 oldu aynalara çarpan bisikletli çocuklardan ucuz yırtıyorum. Bir ara benimde elimden Astra J sport sedan geçti kuzenimin aracını 10.000 km kadar kullanmıştım araç tek kelimeyle harika kusur bulamıyorsunuz. Içeride plastik dokular çok fazlaca var fakat sonuçta onlara sarılmıyoruz veya onlarla yaşamıyoruz çokta önemli değil bence trim geldiğinide hiç duymadım😃 Meraktan tartmıştım 1530 kg kantar verisi aldım kendi B8 tdi Passat'ımla arasında 70 kg vardı çok etkilenmiştim C sınıfı aracın bu denli kemikli olmasına. 2 3 kez Rolling denemiştik Passat'ın 1 boy önünde gidiyordu en fazla sürücü kapısına kadar yaklaşabiliyordum kendi Passat'ımda emsallerinden iyi gidiyordu, Astra gidişide yol tutuşuda harika bir araç. Sadece yağ eksiltiyor ona dikkat etmek lazım arada bir yağ takviyesi isteyebilir😃

Çiziklere üzüldüm sırf böyle durumla karşılaşmamak için aracı ppf kaplattım 2 oldu aynalara çarpan bisikletli çocuklardan ucuz yırtıyorum. Bir ara benimde elimden Astra J sport sedan geçti kuzenimin aracını 10.000 km kadar kullanmıştım araç tek kelimeyle harika kusur bulamıyorsunuz. Içeride plastik dokular çok fazlaca var fakat sonuçta onlara sarılmıyoruz veya onlarla yaşamıyoruz çokta önemli değil bence trim geldiğinide hiç duymadım😃 Meraktan tartmıştım 1530 kg kantar verisi aldım kendi B8 tdi Passat'ımla arasında 70 kg vardı çok etkilenmiştim C sınıfı aracın bu denli kemikli olmasına. 2 3 kez Rolling denemiştik Passat'ın 1 boy önünde gidiyordu en fazla sürücü kapısına kadar yaklaşabiliyordum kendi Passat'ımda emsallerinden iyi gidiyordu, Astra gidişide yol tutuşuda harika bir araç. Sadece yağ eksiltiyor ona dikkat etmek lazım arada bir yağ takviyesi isteyebilir😃
yorumunuz için teşekkürler hocam,

ppf kaplatma gibi bir bütçemiz yok maalesef, olsa bile boya parasına denk geldiği için boyatıp binmek veya hiç boyatmadan binmek daha mantıklı geliyor. Babam mini onarımdan yaptırabilirse birkaç tane sürtme - çizik izlerini yaptırmayı düşünüyor.

iç mekanda kullanılan plastikler sıkı ve tok genel olarak, özellikle orta konsol oldukça sıkı. Kapıdaki bazı plastikler bizim mondeodakine göre daha tok hissettiriyor mesela. HB olan için fabrika verisi 1500kg ağırlığı var, sedan ile aynı gözüküyor kitapçıkta. Kantara soksak bizimki de 1530kg gelir yüksek ihtimal.

Gidişi gerçekten güzel, 1500kg'dan daha hafif hissettiriyor. Keza genel süspansiyon geometrisi de aracın ağırlığına uygun dizayn edilmiş. O yüzden yol tutuş - konfor dengesi de rakiplerinden iyi geliyor. Tabi her ne kadar wats bağlantısı olsa da torsiyon sekmesi bu araçta da hissediliyor. Focus mk2.5'un süspansiyonları daha sertti ama bağımsız olduğundan çoğu yerde astraya göre daha dinamik ve rahat geçiyordu. Üzerinde PC7 gibi sağlam bir lastik olmasına rağmen Lassa takılı mk2.5 Focus'la aynı düzeyde tutuş sağlıyor.

10 bin km'de belli bir oranda yağ yaktığını biliyorum ama aman aman bir yağ yakma yok şuan. Olmayacağının garantisi yok tabi.

Genel olarak f/p araç olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
babam aracı mini onarıma bırakmış. İlk etapta sağ arka kapı komple boyanacakmış ve sol ön kapıdaki göçüğün düzeltmesi yapılacak (usta kapıyı komple boyamak istemiş ama orijinal olduğu için babam boyatılmasını istememiş). Denilene göre kapıdakı göçük biraz daha sivri olsaymış sacı delermiş.
Sonraki etaplarda da sağ ön kapı ile çamurlukta da boya işlemleri yapılacak.

Tamponları ise mini onarımdan yapamıyorlarmış, kaskoyu bozmak gerekiyor. O yüzden onları daha sonradan kendimiz boyatacağız.

haricinde yetkili serviste sürücü ve yolcu airbag'i değişmiş kesin olarak. Babamın dediğine göre şöför airbag'inin kapağında etiket varmış (0 arabadaki gibi).

son olarak araç hâla servise gidin uyarısı veriyormuş. Araç mini onarımdan gelince bakacağız ona.

Şuanlık bu kadar.

Son düzenleme: