Akıllı Telefon Seçmem konusunda yardım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oke normal mi5s karar kildim.
Mi5s kullanıyorum abi şuanda. 3 ram, 64 dahili var benimkinde. Bunun bide 4ram 32 dahilisi olan var. Şimdi senin için hiz mi yoksa dahili mi önemli ona karar vermen lazım.
Mi5s in kötü yanlarını yazayım. Hoparlör çok kötü. Yan kilit ses açma kısma tuşları çok dandik. Ama kasanın dışı çok güzel açıkçası. Bide kılıf ekran koruyucu vs. bulamıyorsun telefoncularda. İnternetten alcan mecbur

Samsung 16 mbs on kamerasi var. Oda bana kafayi siyirtiyor. Selfi 16 mb da super bisey. Ama mi5 lerde 4 mps.. Internette denemeler izliyorum..

4 Ultrapixel camera front camera

Kamera kalitesi için MP hiçbir anlam ifade etmez. Mega Pixeline bakıp hangisi büyükse o iyidir diye düşünmeyin ayrıca mi5 lerde ön kamera 4 ultrapixel olarak geçer. Daha gelişmiş bir teknoloji olup yine sadece tek başına bir kalite manasında bir anlam ifade etmez. Kullanılan lens, diyafram açıklığı, optik sabitleme, sarsıntı önleyici gibi özellikleri barındırıp barındırmadığına göre karamelalar değerlendirilebilir.

İşin aslı şu, çoçuğun forotaflarını çekip ilerde göstermek istiyorum. Öyle güzel ceksinki, bundan 20 yıl sonrada kalite sayılsın.

Mi5 s plus okadar paraya degermi. 5.7 inch olmasi bana fayda saglamiyorda. Mi5s yoksa mi5s plus..
Ikisi arasinda kaldim.. Aralarindaki fiyat farki degermi. Yorum yap.

200 mhz işlemci hızı farkı var. (günlük yaşantıda farkı anlamak mümkün değil)
Bunun haricinde 3800 amper pili ile daha uzun ekran süresi veriyor.
mi5s ten 23 gram daha ağır.
Sar değeri ciddi yüksek.

Eğer büyük ekran ihtiyacın yoksa "bence" arada ki farka değmez.

İşin aslı şu, çoçuğun forotaflarını çekip ilerde göstermek istiyorum. Öyle güzel ceksinki, bundan 20 yıl sonrada kalite sayılsın.

Seninle aynı mantıkla hareket ederek bundan 1 yıl önce 2 adet mi5 aldım(biri eşime)
Canon'un yarı prof. dijital makinesini 3 yılda 3 kez kullanmadık. Daha iyisi yok mu? elbette var; HTC U11, s8, s7edge, OnePlus 5, LG G6 hepsi daha başarılı sonuçlar veriyor. Özellikle düşük ışık performansı mi5'i geriye itiyor.

https://www.dxomark.com/Mobiles

sitesi tüm endişelerine cevap verecektir. Cihazlar ile çekilmiş fotoğrafları karşılaştırarak sonuca varabilirsin.

Yalnız! ben senin yerinde olsam, 2bin lirayı geçmek istemiyorsan mi6nın türkiye piyasasına yayılmasını bekler idim. 2 ay daha sabredersen mi5s fiyatları daha da geri gelecektir. tabi bunun sonu hiçbir zaman yok ancak mi6 nispeten yeni cihaz olduğu için pazarda adet olarak artması için distribütörler aracılığı ile daha çok getirilmesi gerekiyor, bu da zaman demek.

Bebek resimleri çekeceğim için, bebeği en az radyasyon yayacak telefonda olması gerekiyor. Şimdi Bu plus 200 lira pahalıdır, ama adamı kısır eder, çoçuk olmaz dedirten radyasyon telefonlarından ise ben kacayım. Telefonların sar değerlerini de öğrenmek lazım. Sar en düşük telefon modelleride önerirseniz sevinirim.

Bebek resimleri çekeceğim için, bebeği en az radyasyon yayacak telefonda olması gerekiyor. Şimdi Bu plus 200 lira pahalıdır, ama adamı kısır eder, çoçuk olmaz dedirten radyasyon telefonlarından ise ben kacayım. Telefonların sar değerlerini de öğrenmek lazım. Sar en düşük telefon modelleride önerirseniz sevinirim.
Bu konuda iphone'lar çok geride, xiaomi çinli'den beklenmeyecek derecede iyi, keza s7'de sar değeri en düşük olan telefonlardan biri.

Mobil telefonlar çıktığından beri yapılan bilimsel çalışmaların geldiği nokta;

"Onkoloji enstitülerinde yapılan labaratuvar çalışmalarında cep telefonlarının yaydığı radyasyonun kansere yol açtığı şimdiye kadar bilimsel olarak kanıtlanamamış veya istatistiki olarak gösterilememiştir. Çalışmalar hâlâ sürmektedir."

Evet dikkat edilebilir ancak 1in üzerinde olmayan değerler için yorgan yakılacak bir durum da yoktur.

İşe yarar bişey değil ozaman

Uyku bozukluğu çeken için derin uyku saati falan tutan bir saat.
Düzenli koşu yapan için koşu mesafesi hesaplar.
Tansiyon sıkıntısı çeken için nabız ölçer.

Normal ben gibi bir adam içinse şekilden öte pek bi faydası yok :)

Macera arıyorsanız Mi6 alın 2000 liraydı zam gelmiş bence tekrar düşer 2 bin liraya, o paralara daha iyisi de yok zaten. Ama yok hiç uğraşmayayım Samsung Türkiye garantili bir cihaz alayım derseniz A7 2017 şu an en güzeli, ekranı büyük navigasyon için kullanışlı, telefon büyük olduğu için pili de büyük üstüne bir de 8 çekirdekli orta karar az güç tüketen bir işlemcisi var bu yüzden pil olarak en iyi tatmin edecek cihazlardan birisi. Arka kamerası gayet iyi, çoğu koşulda ön kamerası da iyi fakat ön kameranın ufak bir odak problemi olduğundan bahsediliyor almadan önce internetten 16MP ön kameranın örneklerine bir bakabilirsiniz

Edit: Mi5S'de karar kılmışsın hayırlı olsun abi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...