Benim tavsiyem ortadirek dostu Hyundai, Fiat ve Renault markalarından bakmanız yönünde olur. Acemi şoför olarak en az bir tampon değişimine şimdiden kendinizi hazırlayın. Her şoför küçük veya büyük kaza yapar. Trafik eğitiminin bir parçası olarak görürüm bunu, o yüzden bu kadar rahat bahsedebiliyorum.

Bu da yedek parçanın nispeden uygun olduğu markaları tercih edilesi yapar. Yazdığım bu üç markanın hem fiyatları uygun, hem de yerli üretim olmalarının yedek parça konusunda ek avantajları var. Ayrıca görünen yerlerde kaliteleri tartışmalıdır ama hem motor, hem de yürüyen konusunda bu üç marka da fiyatlarının ötesinde sağlam işler çıkarıyor.
Başka bir tavsiyem de bütçe kısıtlıysa C sınıfına çıkmayın. Yıllarca Taunus, Şahin gibi araçlar kullanarak geniş bagaja alışmamıza rağmen 2003'ten beri B sınıfı hb araçları aile arabası olarak kullanıyoruz. Annem dahil herkesin alışması toplam 6 ay sürdü.

Bu tercih, bütçe konusunda daha kontrollü olmanızı sağlar. 2. el piyasalarını tam bilmiyorum ama Accent Era, i20(eski kasa), Punto, Megane2, Clio3 gibi arabalar önerebilirim.