Araba Almaya Korkmak :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yazılan yorumlardan en çok o annesi çalışmış mı diyen arkadaş, konuşmanın üslubunu öğren sonra konuş yoksa ne istediğin parayı kazanacak işe girebilirsin ne de çalıştığın işte yükselebilirsin. Hadi geceniz güzel olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
iyi geceler knki

Kusura bakmayın da altımızda 3 araba var denildiğinde 0 bayi çıkışlı araba olarak düşünmeyin. Ev dediğini de 500 bin liralık ev düşünmeyin. Bu ülkede herkesin sorunu bu zaten herşeyin en lüksünü en iyisini istemek. Babam memur emeklisi sadece emekli olduğunda aldığı parayla 2 ev alabiliyor ama Ankara’nın merkezinden değil yeni yerleşiminden. Bilmem nerdesin nerelisin bundan 7-8 sene önce Ankara etimesgutta evler 50 bin liraydı. Herşeyin en iyisini isteyip sonra yok bu ülkede yaşanmaz şöyle böyle diye konuşmaya gerek yok. Burda kimse tutup kimseye malının havasını yapacak değil. Biz biliriz kimin ne olduğunu. Gece gündüz soğuk, kar, yağmur demeden nöbet tutan, göreve giden, hükümetin başına bişey gelmesin diye saatlerce bekleyen adamlar da bırakın bir zahmet 6 evin 3 arabanın sefasını sürsün. Kimse ayıptır söylemesi sıcacık yerinde oturarak para kazanamaz. Hem sıcak yerde oturuyum hem lüks hayat yaşayım diye bişey yok.

Hah şöyle alenen sırtımızı dayadık bir yerlere deyin ki biz de kabul edelim. :) Konu çözülmüştür arkadaşlar.
Yazılan yorumlardan en çok o annesi çalışmış mı diyen arkadaş, konuşmanın üslubunu öğren sonra konuş yoksa ne istediğin parayı kazanacak işe girebilirsin ne de çalıştığın işte yükselebilirsin. Hadi geceniz güzel olsun.

Anneye dil uzatma yok, onu yapacak olanı bu forumda barındırmazlar. Üslupta da sıkıntı yok. Oyna devam...

Şöyle bi mesaj daha eklemek istiyorum. Sisteme sövmek için de illa parasız kalmak gerekmiyor. Parası olmayan adam da, durumu yerinde olan adam da eğer kafası çalışıyor ve ortada yanlış bi durum görüyor ise gayet sovecektir. Bu iş öyle 3 şundan 6 bundan, sistem tıkır tıkır denecek kadar kolay değil. Hiç bir zaman süper maddi durumum olmadı fakat halime şükür ki hiç bir zaman parasızlık da çekmedim. Üniversite ogrencisiyim altimda arabam var. Benim gibi bir cok arkadaş daha da var. Fakat bu demek değil ki her şey güllük gülistanlık. Ben kendimi dışarı ile kiyaslarim. Eger baska bir ulkede bir insan, benim annemin babamın bir tarafını yırttığı gibi çalışıp, onlardan çok daha iyi bir hayat sürüyor ise benim gelip sistemi suçlamam çok normaldir.

İyi geceler

Benim anlamadığım bizim peder 33 sene çalıştı o maaşın biraz daha altında ve 3 kardeşiz. 6 tane ev aldı 3 tane de arabamız var. Ben anlamıyorum bu sisteme sövme çabalarınız neden? Birikim yapmak isteyen adam her türlü yapıyor.

Kardeşim baban bütün ev ve arabaları son 3-4 sene içerisinde mi aldı ? Birikim yapan ne birikim yaptıysa 90lı yıllardan başlayıp 2000 li yılların sonlarına doğru yapmış. Ben çocukken herkes trink para ev alırdı sıfır km araba alırdı, insanlar maaşlarıyla dönüm dönüm arsa alırdı dükkan açardı. Şimdi orta gelirli dediğin insanlar 0 km araba almak için ev almak için dünyanın kredisini çekiyor ömrünün yarısını taksit ödemek için çalışıyor arsa almak zaten hayal.

Son düzenleme:
Benim kimseyi aşağılayacak halim yok merak etmeyin onu. Liseye başladığımdan beri çıraklık da yaptım amelelik de. Kim ne şartlar altında çalışırsa çalışsın kendi seçimidir bu ülkede. Sen okulunu okursan, eğitimini tamamlarsan eyvallah her yere gelirsin bir şekilde. Ama kendimden örnek veriyim babanın gönderdiği okula gitmezsen, çalışıyım para kazanıyım, altıma arabamı alırım dersen asgari ücretle çalışırsın.

Her universite mezunu okulunu bıtırdıgınde zengın olacak dıye bır kaıde yok.yakın gecmıste mıs gıbı ogretmen adaylarının onune devlet kendı adamlarını yerlestırdı hatırlıyormusunuz ? e noldu calısıp cabalayan ınsanların hayatını devlet kendı ellerı ıle bıtırmıs oldu.

gunumuzde aynı meslegı bıtırmıs her eleman aynı parayı kazanmıyor. ornegın ınsaat sektorunde agaoglunun sahıp oldugu olanaklara hangı fırma sahıp? adam ıstedıgı yerden ımar ıznı cıkartabılıyor komık.

Hersey kendı secımımız olamayabılıyor.12 sene devlette calısmıs babamı sırf hukumetten degıl dıye ısten attılar ( kendısıne ek 12 kısı ıle bırlıkte ) ustelık hakkında tek bır sıkayet yoktu. ısını ıyı bılen namusuyla calısan bırıdır e noldu ama ayagını kaydırdılar.

Gunumuzde bır yere gelmek ıcın hukumet yanlısı olmanız gerek.bu cogu ıs kolunda bu sekılde.calıstıgınız yer tam tersı bır tutum sergılıyorsa bu sefer muduru pohpohlamanız gerek. sayet bır kadınsanız ısınız coook daha zor bu ulkede.

sunuda es gecmeyelım lutfen. calısmaya basladıktan 10 sene sonra altımda kotu durumda bır araba derme catma bır mahallede kotu bır evde oturuyorsam bu benım sucum olmayabılır.kısıyı parasına veya yasantısına gore yargılamak kımseye dusmez. ama ulu orta ya benım su kadar evım su kadar arabam var dıye forumdakı dıger ınsanları kucumsersenız herkes sıze bu sekılde tavırda alır yasantınızıda kucumser.

Her universite mezunu okulunu bıtırdıgınde zengın olacak dıye bır kaıde yok.yakın gecmıste mıs gıbı ogretmen adaylarının onune devlet kendı adamlarını yerlestırdı hatırlıyormusunuz ? e noldu calısıp cabalayan ınsanların hayatını devlet kendı ellerı ıle bıtırmıs oldu.

gunumuzde aynı meslegı bıtırmıs her eleman aynı parayı kazanmıyor. ornegın ınsaat sektorunde agaoglunun sahıp oldugu olanaklara hangı fırma sahıp? adam ıstedıgı yerden ımar ıznı cıkartabılıyor komık.

Hersey kendı secımımız olamayabılıyor.12 sene devlette calısmıs babamı sırf hukumetten degıl dıye ısten attılar ( kendısıne ek 12 kısı ıle bırlıkte ) ustelık hakkında tek bır sıkayet yoktu. ısını ıyı bılen namusuyla calısan bırıdır e noldu ama ayagını kaydırdılar.

Gunumuzde bır yere gelmek ıcın hukumet yanlısı olmanız gerek.bu cogu ıs kolunda bu sekılde.calıstıgınız yer tam tersı bır tutum sergılıyorsa bu sefer muduru pohpohlamanız gerek. sayet bır kadınsanız ısınız coook daha zor bu ulkede.

sunuda es gecmeyelım lutfen. calısmaya basladıktan 10 sene sonra altımda kotu durumda bır araba derme catma bır mahallede kotu bır evde oturuyorsam bu benım sucum olmayabılır.kısıyı parasına veya yasantısına gore yargılamak kımseye dusmez. ama ulu orta ya benım su kadar evım su kadar arabam var dıye forumdakı dıger ınsanları kucumsersenız herkes sıze bu sekılde tavırda alır yasantınızıda kucumser.

Herkes eyvallah çekmiş, özür dileyen dilemiş. Konuyu kapatalım daha fazla uzamasın demişiz daha uzatmanızın bir anlamı yok o yüzden eyvallah diyorum sadece.

25-30 sene bilfiil devlet memurluğu yapan bir insanın çalışmayan bir eş ve 3 çocukla 6 ev + 3 araba alması Türkiye'de İMKANSIZDIR NOKTA. İstersen sabaha kadar çalış, fark etmez. Daha da ağzımı açmak istemiyorum bundan sonrası siyasiye kaçar anlayan da anlamıştır zaten, peşin söyleyim.

40-45 bandında çok rahat düşük km li i20 ve punto bulunur.Yürütme maliyetleri ucuz arabalar kanaatimce.1.6 Tdci titanium fiesta da bulunabilir.

Herkes eyvallah çekmiş, özür dileyen dilemiş. Konuyu kapatalım daha fazla uzamasın demişiz daha uzatmanızın bir anlamı yok o yüzden eyvallah diyorum sadece.

kımse sızden ozur dılemedı orayı yanlıs anlamıssınız uzatılmaması ıcın konuyu kapatmıslar. haklısınız uzatmanın anlamı yok daha fazla.

kımse sızden ozur dılemedı orayı yanlıs anlamıssınız uzatılmaması ıcın konuyu kapatmıslar. haklısınız uzatmanın anlamı yok daha fazla.

Zaten benden özür dilediler yazmıyor, özür dileyen diledi, eyvallah çeken çekti yazıyor. Bişey söylemeden önce okuyun biz burda kimseye açıklama yapmak zorunda değiliz.
Biri de 35 sene memurlukla 6 ev 3 araba alınamaz demiş ona da söyleyim eskiden polis memurlarına göreve göre prim yatardı. 8 sene Malatya gibi uyuşturucu ticaretinin yolu olan bir yerde görev yaparsanız alacağınız maaş 2 katına kadar çıkmış oluyor bilginiz olsun. Kimse gelip bana burda siyaset şudur budur bahsetmesin gerek yok. Kimse burda siyasetten bahsetmedi, o yüzden siyaseti hiç karıştırmayın derim. Daha fazla uzatılacak bir konu yok gerekli açıklamayı yaptım fazlasıyla.

Merhabalar.18 yaşındayım.10 Nisan'da ilk ehliyet dersim var (İsim seçimim de bu yüzden ^^ ).Yazın bir araba almak istiyoruz.Babam aylık net olarak 4.000TL kazanıryor (Amacım kimseyi rencide etmek ya da hava atmak değil lütfen yanlış anlaşılmasın ki bence Türkiye standartlarında iyi bir maaş da değil.).İlk aracamızı almak istiyoruz.Yazın babam yaklaşık olarak bir davadan 55.000 TL gibi bir tazminat alacak.Bunun yaklaşık olarak 20.000TL si zaten hali hazırda olan borçlara gidecek.Kaldı 35.000TL.Serbest piyasada insanların koyduğu fiyatlardan dolayı şöyle binilebilecek donanımlı bir araç 50.000TL den felan başlıyor.4 kişilik bir aileyiz.50.000TL ye araba almakta sıkıntı yok.Buna her ay Benzin koymak,heryıl zibilyon tane vergi ödemek,aracın sağına soluna bir şey olursa yaptıramamak gibi korkular içerisindeyim.Yaklaşık 35 yıldır çalışan babama 1 araba bile aldırtamayan bu sistemin Allah belasını versin diyorum.Bu nasıl bir şey dir ki 35 yıldır sahip olduğumuz tek şey evimiz.O da 5-6 senelik kredilerle alınıyor.Gerçekten burda amacım bazı kişileri eleştirmek felan değil.Sadece Türkiye şartlarında yaşamın ne kadar zor olduğudur.Biz ne yapalım nasıl bir araba alalım bana yardımcı olabilir misiniz?

Beyler konu ters tarafa uzamasın artık. Bu kardeşimize tavsiyesi olan yazsın

Zaten benden özür dilediler yazmıyor, özür dileyen diledi, eyvallah çeken çekti yazıyor. Bişey söylemeden önce okuyun biz burda kimseye açıklama yapmak zorunda değiliz.
Biri de 35 sene memurlukla 6 ev 3 araba alınamaz demiş ona da söyleyim eskiden polis memurlarına göreve göre prim yatardı. 8 sene Malatya gibi uyuşturucu ticaretinin yolu olan bir yerde görev yaparsanız alacağınız maaş 2 katına kadar çıkmış oluyor bilginiz olsun. Kimse gelip bana burda siyaset şudur budur bahsetmesin gerek yok. Kimse burda siyasetten bahsetmedi, o yüzden siyaseti hiç karıştırmayın derim. Daha fazla uzatılacak bir konu yok gerekli açıklamayı yaptım fazlasıyla.

bız derken hesabınızı kac kısı kullanıyor ?

meslegı kucumsedıgımden degıl ama evet memur olan kımse ıstanbulda veya benzer buyuk yerlerde 6 ev 3 araba alamaz. yanlızca evler 100 mılyarı gecmıyorsa ve arabalar elden dusme ıse bu gecerlı olabılır.benım buyuk dayım bas komıserdı oradan bılıyorum ımkansız :)

burası aslında bır otomobıl forumu ama bır sekılde ınsanlar kızgın ve ıster ıstemez cogu konunun sonu devlete kızmakla bıtıyor sıze ozel degıl yanı bu durum.

Devlet memurluğunda senin bildiğin bilgiyi 5e katlar 10a bölerim ben haberim olsun önce onu söyliyim sana. sonra, Senin baban 8 sene 2katı maaşla çalışmış olsa da 6 ev 3 araba alamaz 3 çocuk ve çalışmayan eş ile. 80ler zamanında belirli devlet kurumlarına giriş yapan bir kişi 3ayda bir çift maaş alır. Ve işe girdiği andan itibaren geçerlidir. o maaş da 25 senede senin babanın aldığı parayı katlar. Şu mantığa göre devlet memurlarının zengin olması lazım hadi zengini geç gelir düzeyinin üst seviyede olması lazım. Devlet memuru dediğin adam senin nitelendirdiğin gibi her zaman her şeyin en iyisini isteyen adam da olmaz. Senin bahsettiğin tip genelde serbest meslek erbabı olan kişilerdir. Adı üzerinde devlet memuru (düzenli hayat, düzenli yaşam) Eskiler ne demiş sırtını devlete daya rahat yaşa. Yani senin o dedigin har vurup harman savurdukları için mal mülk sahibi olamayan kişiler devlet memuru cocukları yada bizzat devlet memurları değil. Ama nedense burda bir sensin tutumlu olmayı bilen. Bir sensin evinde 1 kişi çalışıp 6 ev 3 araba sahibi olan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...