Arabalarınızın Bakım Maliyetleri

Araç bakım maliyetleri giderek çok fazla artamaya başladı, umarım araçlarımıza sadece bakım masrafı yapmaya yetebiliriz. Artık her şey cok pahalı maalesef.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Clio 5 1.0 TCE Icon 2023 - 3.Yıl Bakımı
Bakıma girdiği kilometre:
24.000
Motor: 1.0 TCe - 90HP
Şanzıman: CVT
Yapılan İşlemler: Motor yağı, yağ, hava ve polen filtreleri değişimi
Buji değişimi
Ön-arka fren balataları
Fren hidroliği değişimi
Toplam: Ciddi iskonto dahil 35.000 ₺

Sadece balatalar 15.000 ₺ parça fiyatıydı, son servis bakımını yaptırdık muhtemelen.

Son düzenleme:
Clio 5 1.0 TCE Icon 2023 - 3.Yıl Bakımı
Bakıma girdiği kilometre:
24.000
Motor: 1.0 TCe - 90HP
Şanzıman: CVT
Yapılan İşlemler: Motor yağı, yağ, hava ve polen filtreleri değişimi
Ön-arka fren balataları
Fren hidroliği değişimi

Sadece balatalar 15.000 ₺ parça fiyatıydı, son servis bakımını yaptırdık muhtemelen.
Fiyatta bir hata olmalı gerçekten.Fren balatası dışında diğer malzeme/işlemler (rutin senelik bakım) işçilik dahil 7-8 bin TL.

Ciddi iskontolu 35 bin lira bir de. İskontosuz 50 bin lira falan galiba. Ayaküstü adam sevmece resmen. Başka yetkili bayilerden de fiyat alın bundan sonra. Fiyat farkı olabiliyor arada. Benim 2023 Corsa'da daha önce hiç balta değişmedi ama rutin bakım maksimum 8-10 arası tutuyor. Buji işin içine girmişti bir kere 15 lira tuttu. Brembo fren balatası mı takıyorlar bunlar nasıl fiyat böyle. Disk + balata dese eh işte derdim.

Ciddi iskontolu 35 bin lira bir de. İskontosuz 50 bin lira falan galiba. Ayaküstü adam sevmece resmen. Başka yetkili bayilerden de fiyat alın bundan sonra. Fiyat farkı olabiliyor arada. Benim 2023 Corsa'da daha önce hiç balta değişmedi ama rutin bakım maksimum 8-10 arası tutuyor. Buji işin içine girmişti bir kere 15 lira tuttu. Brembo fren balatası mı takıyorlar bunlar nasıl fiyat böyle. Disk + balata dese eh işte derdim.
Maalesef diğerleri de aynı fiyatları verdiler.
Alternatör bir kere arızalanıp garantiden değiştiği için garantiyi devre dışı bırakmayı düşünemedik zaten 6 ay falan kaldı bitmesine.

Zaten aracı satmayı da düşünüyoruz o yüzden bu son Renomuz olabilir, ne sorunsuzluk, ne yakıt tüketimi ne de bakım fiyatı olarak bize avantaj sağlamadı.

Maalesef değil geçen yıldan mesajım da mevcut:

Fiyatlar Borusan seviyesinde
O halde Renault özelinde yüksek fiyat söz konusu.Fiat yetkili servisinde senelik bakım + karter tapa contası+ klima temizliği ile beraber geçen yıl 8k TL'ye yaptırmıştım.Zamlanmış hali ile bu sene olsa olsa 10-12k TL diyelim.Yine 35k TL çok yüksek değil mi?

Son düzenleme:
O halde Renault özelinde yüksek fiyat söz konusu.Fiat yetkili servisinde senelik bakım + karter tapa contası+ klima temizliği ile beraber geçen yıl 8k TL'ye yaptırmıştım.Zamlanmış hali ile bu sene olsa olsa 10-12k TL diyelim.Yine 35k TL çok yüksek değil mi?
Evet geçen sene ki başka bir bayiydi mesela. İstanbul'da olunca opsiyon fazla oluyor buna rağmen ciddi fiyatlar.

Borusan kendi aracım için indirimsiz 32.000 tl fiyat verdi. İndirimle takribi 26.000 oluyor yine da fazla gelmişti fakat hem hizmet hem marka olarak daha çok karşılığını alabiliyorsunuz en azından.

Maalesef diğerleri de aynı fiyatları verdiler.
Alternatör bir kere arızalanıp garantiden değiştiği için garantiyi devre dışı bırakmayı düşünemedik zaten 6 ay falan kaldı bitmesine.

Zaten aracı satmayı da düşünüyoruz o yüzden bu son Renomuz olabilir, ne sorunsuzluk, ne yakıt tüketimi ne de bakım fiyatı olarak bize avantaj sağlamadı.
Ford mesela genel olarak pahalı olabiliyor. Opel'de bayi fiyatları değişiyor. Ereğli'de ki x bir işleme 10 lira derken, Düzce'de ki 20 lira diyebiliyor. Evet sahiden 2 kat fiyat farkı çıkarabiliyorlar. O yüzden ben hep bayi fiyatı alıyorum ama belli ki siz araştırmışsınız. Renault'da böyle bir fark pek yok anladığım kadarıyla. Ama gerçekten çok ayıp ve ahlaksızca yaptıkları. Benim başıma gelse genel merkez dahil her yere şikayet ederim. İşe yaramasa bile tepkisiz kalamam.

Sorunsuzluk konusuna bir şey diyemem ama yakıt tüketimi olarak gerçekten hayalkırıklığı oluşturuyor 90'lık tce motor. Ben de deneyimlemiştim ve 130'luk corsa'dan az yaktıramadım.

Ekran görüntüsü 2026-04-24 110515.png

Ekran görüntüsü 2026-04-24 110623.png

Ekran görüntüsü 2026-04-24 110821.png

taş çatlasa totali 15 bin lira yapıyorken sadece balatalara 15 bin saymak.... yazık gerçekten. 35 bin lira çoğu arabanın ağır bakım masrafı nerdeyse, bizim mondeonun (internet fiyatları) fomoco triger seti 13-15k ₺, komple balata + disk takımı 10-12k ₺, hidrolik sıvıları falan onlar da taş çatlasa 1-1.5k ₺, 10 bin bakım seti 3.5k ₺.

Sırf garanti sakata girmesin diye ödeme gereği duyuyor çoğu kişi, garanti biter bitmez direkt özel servise veya markaya özel bakan ustalara gitmek lazım. Hatta uygun ortam varsa en iyisi kendin yapmak.

clio diyorsun, yürütme maliyeti ucuz olması gereken arabada premium fiyatlar ne iş diye sorarlar adama.

Ekli dosyayı görüntüle 54928
Ekli dosyayı görüntüle 54929
Ekli dosyayı görüntüle 54930

taş çatlasa totali 15 bin lira yapıyorken sadece balatalara 15 bin saymak.... yazık gerçekten. 35 bin lira çoğu arabanın ağır bakım masrafı nerdeyse, bizim mondeonun (internet fiyatları) fomoco triger seti 13-15k ₺, komple balata + disk takımı 10-12k ₺, hidrolik sıvıları falan onlar da taş çatlasa 1-1.5k ₺, 10 bin bakım seti 3.5k ₺.

Sırf garanti sakata girmesin diye ödeme gereği duyuyor çoğu kişi, garanti biter bitmez direkt özel servise veya markaya özel bakan ustalara gitmek lazım. Hatta uygun ortam varsa en iyisi kendin yapmak.

clio diyorsun, yürütme maliyeti ucuz olması gereken arabada premium fiyatlar ne iş diye sorarlar adama.
Garanti de ne kadar garanti tartışılır. Sıkıntılı arızalarda bazı servislerle mahkemelik olan çok insan var. Servislerin çoğu bakım fiyatlarına yüksek fiyat çekerek olası bir parça değişiminin bedelini fazlasıyla alıyor.