Arabaniz icin butcenizin birikiminizin maasinizin ne kadarini ayirirsiniz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan inzfatih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gelir yada birikiminizin %kacini araba satin almak icin ve arabanin masraflari icin harcarsiniz ?

• Kullanılan toplam oy
    72
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2 aylık gelirimle alabilirim (yemeden içmeden) şanslı mıyım ?

Turkiye icin konusursak bence sanslisin. Calisabildigin ve oyle bir gelirin oldugu icin. Gayri resmi olarak issizlik %20, belki daha fazla.. Koca koca firmalar eleman cikarip kuculmeye gidiyor. Bugun issiz kalsan ne zaman is bulacaginin ve ayni paraya ise baslayabileceginin garantisi var mi ?

Son düzenleme:
İlerde maaşım olursa kesinlikle %40 tan fazlasını ayırmam,ayıracağım arabayı almam diyorum.Ne kadar Petrol Head olsam da arabanın sonuçta bir taşıma aracı olduğunu bence unutmamak gerekiyor.

Yeni evliyim 1 aracım var az yakıyor parçası ucuz.. eşimde bende çalışıyoruz yaşam kalitemizin düşmemesi açısından evin 2. aracı olması için önümüzdeki sene max 40-50 bin TL ye bir spor araba alıp fazla açılmak istemiyorum açıkçası..(1.8 tt, hyundai coupe, r170 slk vs.) 80 üstü araba alacağıma bir spor bir günlük 2 tane araba bana daha mantıklı geliyor.

Son düzenleme:
İlerde maaşım olursa kesinlikle %40 tan fazlasını ayırmam,ayıracağım arabayı almam diyorum.Ne kadar Petrol Head olsam da arabanın sonuçta bir taşıma aracı olduğunu bence unutmamak gerekiyor.
İşte biz arabaya "sonuçta bir taşıma aracı" olarak bakamadığımız için bu platformda vakit geçiriyoruz.

lisans sonrasi yuksek lisans sirasinda burs kovalarken uluslarasi bir firmanin dikkatini ceken bir proje uzerine tez yazdim sonra doktoraya devam etmemi tavsiye etti sirket, bu sekilde baslayan 10 yil uluslararasi kurumsal firmalarda once proje yoneticiligi sonra ulke bazinda operasyon yoneticiligi tecrubesi sahibi biri oldum, buralara gelebilecegime bende inanmazdim, ogrenciyken bir arabam olsun yeterdi, belki biraz sans belki biraz hirs bilmiyorum.. kismet belki de.

satin alirken pahali degil ama hot hatch aldigin zaman kasko ve sigorta pahali.. araba eskidikce kasko ucreti artiyor, bundan dolayi 3 yasina gelince arabasini satan degistiren avrupali bir kesim var.

Arkadaşım Belçika Toyota’da staj ayarlamış kendi başvurarak, ben de öyle yapacağım bakalım bir, yazın dersler bitiyor zaten, bizde staj sistemi farklı, çalışan gibi oluyorsun. O yüzden koşturacağız hayırlısı ile.

İçkim var,kumarım yok,gece hayatım yok.4,5 yıllık doktorum maaşımda iyi,yemin edebilirim ki tüm mal varlığım arabam 100 TL ve bir de cep telefonum var.Ama gönlüm zengin,bu paralar nereye gitti ben de bilmiyorum,hesabını kitabını bilen biriyimdir.Bu durumda ben paramın %100 ünü arabaya bağlamış durumdayım:)

Bu biraz da ne kadar kazandığınıza bağlı az kazanıyor ve araba almak istiyorsanız mecbur yüzde yüksek olur aylık yüksek geliriniz varsa belki 1 yıllık kazançla lüks bir araba alıyorsunuzdur sonuçta düşük bir yüzdeyi arabaya yatırmış olursunuz

İçkim var,kumarım yok,gece hayatım yok.4,5 yıllık doktorum maaşımda iyi,yemin edebilirim ki tüm mal varlığım arabam 100 TL ve bir de cep telefonum var.Ama gönlüm zengin,bu paralar nereye gitti ben de bilmiyorum,hesabını kitabını bilen biriyimdir.Bu durumda ben paramın %100 ünü arabaya bağlamış durumdayım:)
Hocam aracınızın marka modeli ne merak ettim. :)

İstanbul'da yaşarken hemen hemen aynı durum bende de vardı. Ben alkolü bıraktığımda ona giden parayla araba almıştım, tek fark oydu. :p Keşke sigara da olsaydı da onu da bıraksaydım, yakıtı oradan gelirdi :D

İçkim var derken,alkolik değilim,"içkim kumarım yok" lafına gıcık olduğum için göndermeli espiri yaptım,çok nadir ortama göre içiyoruz (Allah affetsin)...Bahsettiğiniz doktor ben değilim.O,araba ilk çıktığında 2015 de almış ve yazmış.Elim değmiyor değse ben de bayağı uzun bir yazı yazacam arabayla alakalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...