Safir mavisi rengine sahip Astra J, edition plus, 1.6 atmosferik benzinli çok yakar az kaçar türünden bir motora sahipti, fotoyu da ben çekmiştim
2018 de 3500km de 1 yaşındayken almıştık, sürüş pozisyonu, direksiyonu tutma hissi, pedalların hassasiyeti, vitesin pamuk gibi olması, torsiyon çubuğuna rağmen bağımsız süspansiyonlu bazı araçlardan (bknz: cee'd ve focus) konforlu olması...
Bizim için eksileri iç hacmi ve motoruydu, her atmosferik motorda olduğu gibi devir çevirmediği sürece yürümüyordu ama çok pürüzsüz ve sessiz çalışan bir motora sahipti, stop ettiğinizi anlamıyordunuz yani,
Yalıtımı cee'd den (2011 olan) kötü, focus'dan (2010) iyiydi
Boş paketin birkaç özellik eklenmiş hâli olduğu için donanımı yılına göre ciddi anlamda azdı
Bagajı 460 litreydi, büyük değil ama kutu gibi dizayndan kaynaklı oldukça düzgün bir şekilde eşyaları yerleştirebiliyorduk
Şu renkte 1.6 dizel 136 beygirli sport donanımlı hatchback Astra J, tadından yenmez herhalde
Bide krom detaylı 17 inç parlak siyah jant olacak, o zaman çok daha iyi görünür
Edit: boş pakete özgü mü bilmiyorum ama arka koltukları kütük gibidir ve orta kafalık yok, en büyük eksisi budur herhalde