Arabanızın Fotoğrafları

Arabanızı seviyor musunuz


  • Kullanılan toplam oy
    676

emreozukan

Panpa
22 Kas 2016
1,905
4,561
3,720
Çeki demirinde elektrikli olup tamponun altına gizlenenler öyle pahalı. Sabit duranlar çirkin göründüğü için zaten pek tercih edilmiyor. Elektrikliler de maalesef işte pahalı. Bosal'ınkini takınca düğmeye basıp tampon altından çıkaramıyorsun, otomatik olarak arka park sensörü devreden çıkmıyor, ekranda çeki uyarısı çıkmıyor, aracın elektrik bağlantısı ile uyumu her zaman iyi olmuyor vs. vs. Bir de üstüne ruhsatı değiştirme saçmalığı var. Yoksa en iyi çeki demirleri hep 500 Euro civarında olmuştur. O da artık 4500 ediyor. Şu an stoktakilerden 2000'e verebilirler ama kur etkisini ileride görürüz diye düşünüyorum, maalesef :(. Tavan barlarında da benim gördüğüm 150 Euro sınır bir değer. Üstündeki her ürüne güvenebilirsin. o da sizin dediğiniz rakama yakın 1100'e falan alınır. Bisiklet askısını ise iyi almışsınız. Thule'ninkiler (gerçi ağırlığına göre değişiyor ama) 2000'e kadar çıkabiliyor. Bu fiyatlarla tavan rayı yine en mantıklı seçenek haline geldi. Bir de raya da box da takarsın, bisiklet de takarsın, yatta çadır bile takabilirsin. O açıdan da hemen her araçta olması gereken şeyler tavan rayı ya da çeki demiri diye düşünüyorum.
Ben hiç çeki demirine sizin pencereden bakmamışım, ailedeki tüm araçlar genelde mekanik araçlar olduğu için :D Tavan rayı mükemmel bir olay ya ben ciddi sıkıntı yaşadım nissanda. Tavan rayı>montaj noktalı> sabit noktalı> oluksuz tavan sıralaması benim düşüncem malesef nissan en son seçenekti :(
 
  • Beğeni
Tepkiler: mcb

mcb

Murat
Panpa
9 Ocak 2020
1,385
2
3,010
3,770
36
Avusturya
Marka
Mercedes
Ben hiç çeki demirine sizin pencereden bakmamışım, ailedeki tüm araçlar genelde mekanik araçlar olduğu için :D Tavan rayı mükemmel bir olay ya ben ciddi sıkıntı yaşadım nissanda. Tavan rayı>montaj noktalı> sabit noktalı> oluksuz tavan sıralaması benim düşüncem malesef nissan en son seçenekti :(

Çeki en konforlusu yukarı kaldır indir de yapmadığın için de işte maalesef pahalı. Bir de römork artık kültür olmuş Avrupa’da. Ikea bile alışveriş yapınca römork kiralıyor arabanın arkasına sen atıp götürüyorsun ürünleri istersen :D Türkiye’de ruhsat ve şu anda tabii fiyatlardan dolayı en az bir 20 sene daha kullanılmaz diye düşünüyorum. Bu arada en azından tavan raylarını çok görmeye başladım.

Yaptığınız sıralamaya ise katılıyorum 👍🏽Belki de algıda seçicilik yapıyorumdur ama hem bisiklet kullanımı, kampçılık vs. arttığından hem de araçlar küçüldüğünden oldu bence. C segmenti alan şimdi en iyi ihtimalle B Suv alıyor. Eskiden maalesef herkes arabayı büyütürdü git gide. Şimdi ise hem fiyatlarla yarışılmıyor hem şehirler aşırı kalabalık ve park sorunu var falan herkes küçültüyor. Sonra da bagaja ihtiyaç oluyor. Tavan rayları oturunca bence bu sefer insanlar ya indir kaldırdan sıkıldım, görüntüsü da daha kötü diye çekiye yönelecektir. Fiyatlar ve mevzuatlar da biraz uygun olursa yollarda daha çok göreceğiz. Bu arada mekanik de olsa elektrik bağlantısı mecburi çünkü fren ışığı, sinyal falan römorktan çalışmak zorunda. Birçok ülkede hatta plaka ışıklandırması da zorunluluk. Sabit olanların bence tek avantajı ise doğal bir tampon koruyucu :D özellikle İstanbul’da çok işe yarayacağına eminim.
 
  • Beğeni
Tepkiler: kenblock ve MUE

berkayis

Berkay
Taklacı Güvercin
28 Ağu 2020
22
131
385
İzmir
Marka
Audi
Herkese Günaydın!



IMG_0671.JPG

IMG_0670.JPG
 

fujiwara

Panpa
2 Tem 2020
456
1,477
2,695
İstanbul
Marka
Opel
Astra3.1.jpg


Ohrid fotoğraflarımızı da salalım madem. Yukarıda gördüğünüz gece fotoğrafı amcamın kaldığı ve yemek yediğimiz yerden. Gece ızgaranın kokusuna tilki falan geliyor, enteresan bir yer:) (Onun fotoğraflarını da geyiğe atarım artık) Bu fotoğraftan bir kaç dakika sonra yokuş aşağı enteresan bir şekilde stop etmeye başladı, büyük ihtimalle araba genellikle yattığı için deponun dibinde kalan benzin tortuları geldi.


Astra4.jpg
Astra5.jpg
Astra6.jpg

Bunlar da sabah 9:00 gibi manzara fotoğrafı çekmek için durduğumuzda çektiklerimiz. Aynı yerin hemen altında kalıyor burası. Tekrar yukarıda kahvaltı yapıp geri dönüşe geçmek zorunda kaldık maalesef. O yüzden şehir fotoğrafımız yok.

Manzara.jpg

Yeri merak edenler için burası Velestovo.

Son olarak frenlerin ve lastiklerin değişimi için önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye getirme planımız var. Bütün bu maceraları da toparlayıp arabanın kendi konusuna yazacağım ayrıca.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım