Arabanızın, yaptıramadığınız masrafları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Allaha emanet yoldasınız herkesin ne kadar sıkıntısı varmış öyle. Valla bizim arabalar şirketten yapılıyo sıkıntım yokta 20.000km önce sağ kulakçığı kırdım gazlarken bi gaza geldim 10kuruşluk plastik için 250₺ istediler tek vida tutuyor diye yaptırmadım bir de kış lastiğimiz yok.
Bu arada şokta cam suyu 5₺.
Hocam ben buradaki listeleri görünce tam tersine mutlu oluyorum. Millet arabasının farkında demek ki diyorum. Aracının eksiğini bilip ona göre kullanır diye tahmin ediyorum. Trafikte fırlayan tekerlekten, frensiz jipten kaçtığımı bilirim :)

Ön tampon , baskı balata , frenler , ön takım , iç trimler , iç döşemeler , temizlik , jant lastik
ıc dosemeler ıcın temızleyıcı onerebılırım. jant derken herhalde komple degıstıreceksınız eskısını tamır edeceksenız ufak tefek yardımım olur. gerı kalanlarda sinan herhalde destek verır .

Hocam ben buradaki listeleri görünce tam tersine mutlu oluyorum. Millet arabasının farkında demek ki diyorum. Aracının eksiğini bilip ona göre kullanır diye tahmin ediyorum. Trafikte fırlayan tekerlekten, frensiz jipten kaçtığımı bilirim :)
bana 3 defa yan arabadan lastıgınden plastık jant kapagı fırladı . oyle bır baslık acayım alıyorsunuz ıyı guzelde barı bırseyle tutturun. en son da yururken kadıkoy evlendırme daıresınde donus vardır tam metrobuse bıncem yanıma kapak geldı dustu sakınce. aldım elıme bakıyorum cevrede kımse yok saka dıye beklerken sahıbı kostu teskur ettı gıttı :D

bana 3 defa yan arabadan lastıgınden plastık jant kapagı fırladı . oyle bır baslık acayım alıyorsunuz ıyı guzelde barı bırseyle tutturun. en son da yururken kadıkoy evlendırme daıresınde donus vardır tam metrobuse bıncem yanıma kapak geldı dustu sakınce. aldım elıme bakıyorum cevrede kımse yok saka dıye beklerken sahıbı kostu teskur ettı gıttı :D
O bir derece de, ben evimin bahçesinde 16" Toyota jant kapağı buldum. Bahçe duvarı 1,5metre kadar yükseklikte, kapısı 2,5 metreden yüksek. Ne oldu da oraya geldi :)
Normal şartlarda o jant kapakları janta çok güzel şekilde tutunuyor. Fırlamalarının farklı sebepleri var. İlki jantın ciddi yamulması, ikincisi de jant kapağının kaldırım vb etkenlerden ötürü kırılması. Sürücü arabaya binmeden önce etrafından bir tur atmıyorsa bunu farketmez, sert bir dönüşte lastik eğilip o jant yere yakın bir noktaya gelirse kafayı gözü kollamak gerekiyor işte :)
Fırlayan tekerlek ise bambaşkaydı. Nurburgring havası katmıştı yola. :)
Umarım herkes benim tahmin ettiğim gibi aracının eksiklerinin farkında olarak kullanıyordur arabalarını. Yoksa bu başlıktaki bazı kalemler arabaları bitirir :)

O bir derece de, ben evimin bahçesinde 16" Toyota jant kapağı buldum. Bahçe duvarı 1,5metre kadar yükseklikte, kapısı 2,5 metreden yüksek. Ne oldu da oraya geldi :)
Normal şartlarda o jant kapakları janta çok güzel şekilde tutunuyor. Fırlamalarının farklı sebepleri var. İlki jantın ciddi yamulması, ikincisi de jant kapağının kaldırım vb etkenlerden ötürü kırılması. Sürücü arabaya binmeden önce etrafından bir tur atmıyorsa bunu farketmez, sert bir dönüşte lastik eğilip o jant yere yakın bir noktaya gelirse kafayı gözü kollamak gerekiyor işte :)
Fırlayan tekerlek ise bambaşkaydı. Nurburgring havası katmıştı yola. :)
Umarım herkes benim tahmin ettiğim gibi aracının eksiklerinin farkında olarak kullanıyordur arabalarını. Yoksa bu başlıktaki bazı kalemler arabaları bitirir :)
benım hesaplarıma gore benımde 4 veya 5 cıvarı masrafım beklıyor. yerı gelmısken bende sıze kısmet suraya sıkıstırayaym :)

Araba hergün servise gidip geldi ama birtürlü sağ arka kapı çıtasını taktırmamış babam. Bide direksiyon beyninde sıkıntı var galiba birden ağırlaşıyor direksiyon ama çok pahalı 3000tl falan fiyatı vardı. Bildiklerim bunlar daha vardır kesinde bu kadar biliyorum.

O da güzel bi bakış açısı ama benim tecrübe ettiğim bir şey var bir sorunu çok ertelersen başka sorunlara yol açıyor.

Lastikler değişecek daha fabrika lastikleri duruyor araba 2010 model 67.000 km de 205/55/16 4 mevsim taktıracağım fiyatları nerelerde yeni taktıran arkadaşlar var mı ?

Lastikler değişecek daha fabrika lastikleri duruyor araba 2010 model 67.000 km de 205/55/16 4 mevsim taktıracağım fiyatları nerelerde yeni taktıran arkadaşlar var mı ?
Yarın taktıracağım. Standart yaz lastikleri benim ebatlarda 120-150 arası değişirken Goodyear 4mevsim 175 lira :)

Merkezi kilit beyni bozuk hala bagajdan giriyorum hırsız gibi 400tl(tamir edilirse tamir ettircem)
Sol ön kapı kilidi bozuk fiyat bilgim yok henüz
Balatalar bitti sayılır diskler falan ses yapmaya başladı 200 300 falan da bu tutar galiba
Kalorifer peteğini değiştirtmem lazım o da 100tl falan olsa gerek
Bunlar haricinde çok şükür bi masrafı yok şu an benim vectranın.
Güncelleme olsun
Bugün sanayi yolu yokuştur diyip düştüm yollara.
Petek değişti, 120tl
Ön-arka disk balata 350tl'ye hallettim.
Sol ön kapı kilidine de 150tl diyince, bagajdan girme fantezim ile yola devam etme kararı verdim.
Henüz merkezi kilit beynini göstermedim bi yere.

Güncelleme olsun
Bugün sanayi yolu yokuştur diyip düştüm yollara.
Petek değişti, 120tl
Ön-arka disk balata 350tl'ye hallettim.
Sol ön kapı kilidine de 150tl diyince, bagajdan girme fantezim ile yola devam etme kararı verdim.
Henüz merkezi kilit beynini göstermedim bi yere.
Hocam bir yerde ağır sopa yiyeceksin bagajdan girerken ben söyleyeyim :D

Focus'un cam fitilleri. Önümüzde ay yaptıracağım ama... Bir de onunda baskı-balataya girişsek iyi olacakta, onu da ağır bakıma kadar bekletip hepsini tek bir işçilikle yaptıracağım. Corsa'ya da bir triger yapsam kafamda soru işareti kalmayacak.

Focus'un cam fitilleri. Önümüzde ay yaptıracağım ama... Bir de onunda baskı-balataya girişsek iyi olacakta, onu da ağır bakıma kadar bekletip hepsini tek bir işçilikle yaptıracağım. Corsa'ya da bir triger yapsam kafamda soru işareti kalmayacak.
trigeri gayet uygun ya corsanın keşke onuda aradan çıkartaydın

Yok bir seyi yok ama kafam rahat etsin diye halledeyim diyorum. Araba bana gecince acayip degisti ve cokta bir sey yapmadim ustelik. Masraf olmasin diye de elimde gelen pintiligi yapiyorum. Kis lastigi alacaktim Focus'ta var diye son anda vazgectim [emoji23]
ben aldığımdan beri periyodik bakım, benzin pompası lastik dısında masraf yapmadım ama vakti geliyor ağır bakımın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...