Bayram gezmesi güncellemesi
Ailem clio 1.5 dci(75hp) sport tourer ile 3 kişi 1 çocuk ve tamamen dolu bagajla geldi. Klima hep açıkmış. Herkes anadoluya giderken onlar Ordu-Kocaeli yolculuğu yaptıkları için yol trafiksizdi. Ortalama yakıt dışında bir veriyi incelemedim. 780 km yolu 7 saat gibi bir sürede geldiler. Ortalama yakıt tüketimi 5.9 litreydi.
Aracı İzmitte devralıp sırasıyla yaptığım rotayı ve kilometreyi yazacağım
İzmit-Körfez(ilimtepe)-İzmit-Beykoz(görele)-Poyrazköy-Silivri-Halkalı-Güngören-Halkalı-Beykoz(görele)-Üsküdar-Beykoz(görele)-İzmit rotasına ek olarak İstanbul ve İzmit şehiriçi gezmeleriyle birlikte, trafik olmadığı için ağırlıklı uzun yol disiplininde gezdik diyebilirim. Araç yine tamamen doluydu. Hep otoban kullandık ve hız 100-150 arası değişse de genelde 120 civarındaydı. 5.9 litre olan ortalama yakıt tüketimi, bu rotalardaki yaklaşık 700 km kullanım sonucunda 5.6 litreye düştü. Yine klima hep açıktı.
Araç 75 hp olduğundan mı bilmiyorum ancak diğer cliolara göre bizimkinin fazla yaktığını düşünüyorum
babam tüketime pek dikkat etmeden kullanan biri. Fatsa şehir içi kullanımında(genellikle 1-2 bazen 3.vites) araç 7-7,5 litre gibi bir tüketim değeri görüyor. Ben kullanıp dikkat ettiğimde bile 6 litrenin altına pek kolay düşmüyor. Uzun yolda 80-90 sabit ve eğimsiz gidilirse 3.8-4.2 gibi değerler görülüyor ancak nadiren. 5.vites 2000 devirde 110 yapıyor 110 sabit gidilirse de 5-5.5 litreler arasında yakıyor.
75 hplik clio kullanıcıları varsa yorumlarını alabilirim.