Genel olarak memnunum. Şöyle söyleyeyim her türlü aracı kullandım. Bu arabanın rakibi Renault Symbol. Bazı kişiler Fiat Egea'yı da kıyaslıyor ama alakası yok çünkü segment farkı var. Renault Symbol'den kat ve kat iyi bir araç. Yakıt olarak bence daha az yaktığını düşünüyorum. Çünkü Symbol'de kullandım 5.5 litre idi o araçta ortalamam. Symbole göre aşırı yumuşak bir araç yani emin olun alakası yok, symbol kütük gibi geçtiğin kasiste arabayla beraber hopluyorsun.
En önemlisi bu zamanda yürütme maliyetleri uygun sayılabilir. Periyodik bakımı mazot filtresiz olarak malzemeleri 1.285 TL tutuyor, orijinal filtreler ve LiquiMoly 4300 yağ kullanırsanız. Filtron marka hava, polen filtresi kullanırasanız, yağ filtresi orijinal, ve yağ yine LM olursa 985TL düşüyor şuan ki rakamlarla. Daha uygun fiyatlı yağ vs kullanarak daha da aşağı indirebilirsiniz. Ha bu arada triger kayışını da 2018 model olan 1.6 BlueHDI araçlarda araç eğer 60.000 km geçtiyse serviste ücretsiz değişiyorlar ve servis bakımlı vs olma zorunluluğu yok. Yani sorunlu olduğu için değiştiriyorlar ama sonuçta aradan çıkıyor ve ben değişeli 10.000 oldu onun için bi 200.000 km kadar trigere para vermeyeceğim güzel oldu benim için
Bu araçta tek yaşadığım sorun bu PSA grubunun çoğu aracında olan bir sorun, AdBlue beyni arızalanıyor, arızalandığında beyin ve depo bir değiştiği için şu zamanlarda ki parça fiyatı sadece 10.000 civarı. Mecburen maliyetten dolayı bir yazılımcıya iptal ettirmek zorunda kalıyoruz.
Özellik olarak zengin sayılır, baz paket symbolde olmayıp bu araçta olanlar; park sensörü, cruise control, yükseklik alçaklık ayarlı şoför koltuğu, 4 cam otomatiği, ısıtmalı ayna, sis farı ve komik gelebilir ama elektrikli far yükseklik ayarı. Bu saydıklarım symbolde boş paketinde yok. Tek ortak özellikleri Bluetooth olması iki araçta
Bu arabayı kullanmaya devam edersem ileride 16" Allure jantları var orijinal onları alıp, güzel bir Michelin lastik takıp. Eğer bulabilirsem ki sanmıyorum iyi bir yay markasının yayını takarım. Yol tutuşu olarak da bu şekilde tamamlar ve keyifle binerim
Aklınıza bir soru olursa mesaj atarsanız yardımcı olmaya çalışırım. Uzun oldu kusura bakmayın.