Terios 1.5 VVT-i 102 HP 4WD 4 ileri otomatik
Kısa dönem şehir içi full trafikli klimalı dikkatsiz kullanım verisi…
Buna senelerdir katlanabiliyor olmanıza şaşırıyorumTerios 1.5 VVT-i 102 HP 4WD 4 ileri otomatik
Ekli dosyayı görüntüle 42819
Son depo 6,07. Aynı senaryo. Benim araba klima açıkken eskiden bu kadar az yakmazdı ya. Yağların teknolojisi filan mı gelişti nedir? Motorun yıllanıp eskidikçe performansının artacak hali yok.Son depo 6.02 lt/100km Full klima açık, şehir içi/dışı karma kullanım.
Kuzey Maramara Otoyolu kullanmayıp TEM'de insan gibi gidince, dağ yollarında da gazlamayınca benim araba hala az yakıyormuş ya.
Son depo 6,07. Aynı senaryo. Benim araba klima açıkken eskiden bu kadar az yakmazdı ya. Yağların teknolojisi filan mı gelişti nedir? Motorun yıllanıp eskidikçe performansının artacak hali yok.
Sırf cvt şanzımandan ve turbo da olsa güçsüz motordan dolayı almaktan vazgeçmiştim ama yinede radarımdaydı bu araç.2023 Clio 5 1.0cvt 90hp
Bence müthiş değerler ancak elektrikli bazı modellerin km'de 40-50 kuruş gibi komik rakamlar yaktığını öğrenince moralimizi bozmamak elde değil.Golf 8 1.0 TSI - Manuel
Kocaeli - İzmir 4.7L/100KM
İzmir - Marmaris 4.9L/100KM
Yolun imkan verdiği 110-120 süratlerinde gidildi.
Yaz hali klima otomatik modda her zaman açık.
Uyumsuz bir kombinasyon abi, kız arkadaşımda var baya deneyimledik.Sırf cvt şanzımandan ve turbo da olsa güçsüz motordan dolayı almaktan vazgeçmiştim ama yinede radarımdaydı bu araç.
Ortalama hız tahminen kaçtı hocam ? Bir de 1.0 cvt'li clio'yu beğendin mi ? Şanzımanı, sürüşü vs falan nasıldı ?
Reyiz elektriğe zammı unuttu herhalde.Bence müthiş değerler ancak elektrikli bazı modellerin km'de 40-50 kuruş gibi komik rakamlar yaktığını öğrenince moralimizi bozmamak elde değil.
şşşşşşReyiz elektriğe zammı unuttu herhalde.
Yakındır bırakmazlar bu haliyle
Zaten clio 5'lerin sürüşleri konusunda ben hep olumlu şeyler duydum. O konuda hiç aklım kalmamıştı ama işte şanzıman - motor konusu hep soru işaretiydi. 1.0 ctv olan makine turbo bile olsa atmosferik gibi tork değeri var. Açıkçası 1.2 130'luk puretech varken onu tercih etmek istemedim. Türkiye'ye 1.33'lük motorları artık niye getirmiyorlar anlamadım. O motor ve dct kombinasyonu olsaydı o zaman corsa ile aralarında kalabilirdim.Uyumsuz bir kombinasyon abi, kız arkadaşımda var baya deneyimledik.
Motor çok canlı değil; ancak edc veya manuel ile kombine etseler tepkiler daha netleşebilirdi. Çok uyuşuk bir cvt, yakıt tüketimi İst ş.içi 8-9 lt'ler. Yani aklın kalmasın Fakat icon donanımıyla keyifli baya doyuruyor gözü. 1.0 rs line'ına kayıyor aklım bazen ama onda da 5 ileri manuel var, makyajla 6 ileri geldi fakat güç 100 hp'den 90'a düştü Reno bir şeyler deniyor yine. Yol tutuşu bence Clio 4 ile eş değer ama ona göre ciddi konforlu, çukurları, kısa kasisleri güzel absorbe ediyor amortisörün hiç kapandığını görmedim sonuna kadar.
Son yakıt alım ortalaması 7.1 lt/100 kmPalioyla 232 km ortalamam 7.6lt/100km(pompa verisi), yol bilgisayarı yapılan işlemlerden dolayı olsa gerek daha az gösteriyor
232 kmde hiç uzun yol yok. Şehir içinden uzaksam %90 gazlamalı
Ekli dosyayı görüntüle 42941
Başakşehir den pendik.
2. Köprü üzerinden.
C180 benzinli.
Çanakkale den geliş 98 km ortalama hız 325 km 5.7 idi ama onu çekemedim Ekli dosyayı görüntüle 42942
Buda dönüş pendikten avrasya tüneli üzeri bakırköy ordan başakşehir. Baya trafiğe takıldım (şirinevler basın ekspres ve bakırköyde). C180 ciddi anlamda yakıt tüketimini çok sevdiğim bir araç