Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

IMG_20241115_171904.jpg

IMG_20241115_171935.jpg

IMG_20241115_172456.jpg

Konya-Ankara-Konya yolculuğunda yaptığım tüketim.
%60 şehirdışı %40 şehiriçi karma tüketim verisi.Ankara içinde oldukça trafikte kaldık.Uzun yolda 110-120 km/saat ile yol aldık.

1400 TL benzin ile 574 km yol yapıldı.
Özetle kmde 2.45 TL yakıyoruz.

1000021311.jpg

2014 Opel Astra 1.6 CDTI 136hp 6 ileri manuel,
193.200 km
rota: sancaktepe - şile otoyolu arası olmak üzere 110km,

%55 sakin kullanım, geri kalan bol ara hızlanmalı, yer yer 170-180km/h, sert kullanım, eco mod kapalı, klima kapalı, fan açık, tek kişi + 20kg yük,

ilk 20-30 km sakin kullanım olmasına rağmen trafikten dolayı 11-12 litre ort vardı, gazlarken 8-9'a düştü, en son sakin gelirken daha da düştü,

kışlık lastikler var üzerinde, hava sıcaklığı 13 derece,

ort hız: 68 km/h
ort tüketim: 6.4 litre

hep sakin olsam 4.5 olcak demekki

Küçük şehir trafiği rahattır ama, olduğunuz şehirde çok fazla araç varsa işler tamamen tersine döner. İçine şey ettiğiminin Salihli trafiği..

Dikkatsiz kullanım(ne sert ne yumuşak). Egea Cross 1.4 Fire.
Ekli dosyayı görüntüle 48283
benim buna iyi yakmış demem normal mi yoksa benim araba çok anormal bir yakıt tüketimi gerçekleştiriyor olabilir mi (bu arada hayırlı olsun)

benim buna iyi yakmış demem normal mi yoksa benim araba çok anormal bir yakıt tüketimi gerçekleştiriyor olabilir mi (bu arada hayırlı olsun)
Trafiği şöyle anlatayım :

Akıcı olursa, sabit 30-45 arası gidersiniz, ama dur kalk olursa tamam, habire durup durursunuz. Bugün tatil dönüşü de olunca tuhaf bir trafik vardı. Tam dur kalk trafik değil yani bu. Oradan kıyaslama yapabilirsiniz. Hayırlı olsun dileğiniz için teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Küçük şehir trafiği rahattır ama, olduğunuz şehirde çok fazla araç varsa işler tamamen tersine döner. İçine şey ettiğiminin Salihli trafiği..

Araç sıfırsa ilk 100 km tüketime bakmayın. Sadece rodaj da değil, başka faktörler de var. 100 km'den sonra biraz düşer tüketim

biraz arabaya alıştığınızda düşer bu, cross ta işler ne kadar farklı bilmem de ortalama hızımız bazen tek hanelilere düşüyor ankara yokuşlarında falan öyle anca 11 i görüyoruz biz. Genel kullanımda ortalama hız 14-15 falan bizim de o şekilde 9 civarları yakıyo

bir de city modun yakıtı artırdığına dair bi efsane var, isterseniz test edin :D

Son düzenleme:
Aydın - Ödemiş Gölcük Yaylası takribi 130 kilometre
Gidiş Dönüş depo fullemeli tüketim: 705 tl

Otobanda 140 yayla yolunda 80 kilometre ortalama desek yine de çok fazla tüketmişim.

2,71 TL neredeyse 11 litre lpg harcamışım. (bir terslik var)

2016 seat ibiza 1.2 tsi

istanbul sıkışık trafik,dikkatli kullanım 6litre.
navigasyon varışa 6km gösterirken varış dakikasını 45 dakika gösteriyor, hava sıcak klima açık ve yokuş yukarı dur kalk (sefaköy yokuşu) maksimumu bu yolda gördüm 11 litre.

aracın ortalaması şehir içi 6 lt, uzun yol 120 sabit 5 litre. yakıt performans oranından memnunum.

Yukarıdaki şovu yapan arkadaşa nazire olsun:

Kocaeli şehir içi açık trafik sakin sürüş 50 km ortalaması 4.6 lt/100km
Sonrasında +450kg yük alıp klima sürekli açık 15km kadar daha sürdüm, ortalama 4.8 lt/100km BENZİN :D
Kartepe-Altunizade TEM+KMO+mahşeri İstanbul trafiği
Altunizade-İzmit(rampalı)-Kartepe
Ortalama tüketim 6.3 lt/100km
Uzun dönem yaklaşık 7500 km ortalaması yine 6.3

2010 Honda Jazz 1.4 Fun Manuel Benzin

2018 Nissan Xtrail 1.6 dci
Tamamı şehir içinde Shell mazotu ile tek depoyla 688 km yol yaptım 35 km daha menzil gösteriyordu.Şehir içinde aklınıza gelebilecek her türlü senaryoya girdim diyebilirim ama ağırlıklı olarak Esenler-Sefaköy rotasında E5 veya Basın Ekspres üzerinde gidip gelindi.Haricinde bir avm otoparkında 1.5 saat mahsur kaldığımda oldu.
Depoyu ağzına kadar doldurdum 61 litre mazot aldı.Güncel kurla kmde 3.84 tl yakıyor.

110 sabit düz yolda giderken anlık tüketim 4-5 arası bir şey. 90 sabit ile uzun süre giderek 3.9 ort. tutturmuşluğu var.
Edit: Resimdeki yolculuğun ortalaması 5.9 idi
1732304102112.png