Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

Çekmeköy - Tuzla
Passat B8 1.4 TSI DSG

Yaklaşık 90KM Toplam Mesafe - Ortalama Hız 70 KM/H - Ortalama Yakıt 6.3 Litre
Normal sürüş dikkat edilmeden, ne tempolu ne temposuz ancak arada ufak tefek kudurukluklar mevcut.

Tamamen şehir içi, şehir içi derken ehsahlı şehir içi yani ara sokaktan ara sokağa, caddeden caddeye gibi özellikle yoğun saatlerde kullanımda
Ortalama hız 10-12 KM/H bandında iken araç 100 kilometrede yaklaşık 11 Litre civarı yakıt tüketiyor.
aynı şartta 1.6 dizel astra 12, 2.0 dizel mondeo 15 yakıyor 🙄😃
Eğer dik rampalar içermiyorsa, aynı şartlarda benim Jazz, uzun yolda yaptığı 6.8 ortalamayı 6.5'e düşürüyor, sakinlikte 5.5 yaptığı ortalama yapmışsa onu da 6.2'ye çıkarıyor.
Hybrid de olmayan, şehir içi trafiğinde fren pedalını dibe batırtan 600rpm rölantilere düşen, tüketim patternini hala tam olarak anlamlandıramadığım bir araba :D

Eğer dik rampalar içermiyorsa, aynı şartlarda benim Jazz, uzun yolda yaptığı 6.8 ortalamayı 6.5'e düşürüyor, sakinlikte 5.5 yaptığı ortalama yapmışsa onu da 6.2'ye çıkarıyor.
Hybrid de olmayan, şehir içi trafiğinde fren pedalını dibe batırtan 600rpm rölantilere düşen, tüketim patternini hala tam olarak anlamlandıramadığım bir araba :D
her eve lazım bi tane jazz 😃, astrada biraz yokuş vardı ama mondeo durduğu yerde 15-16ya çıkarıyor, bi ara anlık tüketimde 99 litreyi göstermişti

Arada ki 400-500 kg mın getirisi bunlar bence biraz ama tüketim ilginç jazzın.

Elektriklilerin menzili biraz daha iyileşsin evdeki bir arabayı elektrikli diğerini benzinli olarak tutmayı düşünüyorum.