Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

Çekmeköy - Tuzla
Passat B8 1.4 TSI DSG

Yaklaşık 90KM Toplam Mesafe - Ortalama Hız 70 KM/H - Ortalama Yakıt 6.3 Litre
Normal sürüş dikkat edilmeden, ne tempolu ne temposuz ancak arada ufak tefek kudurukluklar mevcut.

Tamamen şehir içi, şehir içi derken ehsahlı şehir içi yani ara sokaktan ara sokağa, caddeden caddeye gibi özellikle yoğun saatlerde kullanımda
Ortalama hız 10-12 KM/H bandında iken araç 100 kilometrede yaklaşık 11 Litre civarı yakıt tüketiyor.
aynı şartta 1.6 dizel astra 12, 2.0 dizel mondeo 15 yakıyor 🙄😃
Eğer dik rampalar içermiyorsa, aynı şartlarda benim Jazz, uzun yolda yaptığı 6.8 ortalamayı 6.5'e düşürüyor, sakinlikte 5.5 yaptığı ortalama yapmışsa onu da 6.2'ye çıkarıyor.
Hybrid de olmayan, şehir içi trafiğinde fren pedalını dibe batırtan 600rpm rölantilere düşen, tüketim patternini hala tam olarak anlamlandıramadığım bir araba :D

Eğer dik rampalar içermiyorsa, aynı şartlarda benim Jazz, uzun yolda yaptığı 6.8 ortalamayı 6.5'e düşürüyor, sakinlikte 5.5 yaptığı ortalama yapmışsa onu da 6.2'ye çıkarıyor.
Hybrid de olmayan, şehir içi trafiğinde fren pedalını dibe batırtan 600rpm rölantilere düşen, tüketim patternini hala tam olarak anlamlandıramadığım bir araba :D
her eve lazım bi tane jazz 😃, astrada biraz yokuş vardı ama mondeo durduğu yerde 15-16ya çıkarıyor, bi ara anlık tüketimde 99 litreyi göstermişti

Arada ki 400-500 kg mın getirisi bunlar bence biraz ama tüketim ilginç jazzın.

Elektriklilerin menzili biraz daha iyileşsin evdeki bir arabayı elektrikli diğerini benzinli olarak tutmayı düşünüyorum.

Hemen hemen aynı rotada sakin sürüş ortalaması, ziyade olsun.
Ekli dosyayı görüntüle 48509

IMG_5595.jpeg

Uzun dönem ortalamamız

1000022680.jpg

1000022681.jpg

2010 Ford Focus 1.6 TDCI 110hp manuel,
276.700 km,

rota: Sancaktepe - Sultanbeyli gişeler - Rahmiye olmak üzere 95km,

tek kişi, sakin kullanım, fevri hızlanmalar yok, fan açık, yaz lastikleri var,

sultanbeyli gişeleri geçene kadar bölgesel 10dkya kadar varan dur-kalk trafik, otobanda 90-120 km/h şeklinde sakin hızlanma veya sabit hızla gidiş, izmitten rahmiyeye kadar trafiğe kalmadan sakin kullanım,

ort tüketim: 3.7 litre
ort hız: 58 km/h

Audi A3 A3 Sportback 1.0 TFSI ile 20 bin KM'nin şehiriçi ve şehirdışı karma tüketimini 6 litre gösteriyor ki çoğunluğu şehiriçi diyebiliriz.

Ekli dosyayı görüntüle 48578
Ekli dosyayı görüntüle 48579
2010 Ford Focus 1.6 TDCI 110hp manuel,
276.700 km,

rota: Sancaktepe - Sultanbeyli gişeler - Rahmiye olmak üzere 95km,

tek kişi, sakin kullanım, fevri hızlanmalar yok, fan açık, yaz lastikleri var,

sultanbeyli gişeleri geçene kadar bölgesel 10dkya kadar varan dur-kalk trafik, otobanda 90-120 km/h şeklinde sakin hızlanma veya sabit hızla gidiş, izmitten rahmiyeye kadar trafiğe kalmadan sakin kullanım,

ort tüketim: 3.7 litre
ort hız: 58 km/h
1000023054.jpg

1000023055.jpg

üstüne ort sıfırlamadan 210km daha yapıldı, genelde 2 kişi + fan açık şeklinde gidildi,

2 kez rahmiye - umuttepe git gel yaptım, o yokuşları pek sakin çık(a)madım, inerken de keza anlık trafiğe kalma durumları oldu, 4,8 ort ile sonlandırdım geçtiğimiz 2 günü,

bugün ise rahmiye - umuttepe - izmit - samandıra - sancaktepe olacak şekilde gittim,
güne başlarken 4.8di, umuttepeye çıkınca 5.1 oldu,

izmite dönerken bayır aşağı saldım,

otobanda ise değişken hızlarla gittim hep, sağolsun tırlar ya da bazı araçlar yüzünden sürekli 70-90 gibi hızlara düştüm, geri kalanında 130-170 arası hızlarla gittim,

samandıradan sancaktepeye bölgesel dur-kalk trafikler oldu,

günü ise 5.2 ort tüketim ve 47km/h ort hız ile kapattım,

5 günlük maaliyeti 680TL olmuş oldu böylece (yarım depo yakıt boşa gitmesin maksat)

Araç : Toyota Corolla '23
Motor: 1.5 L - 92 kw
Güzergah: İstanbul-Ankara-İstanbul
Mesafe: 841 km (60-70 kmsi şehir içi)
Ortalama Yakıt: 6.2 lt/100km (Yol Bilgisayarı)
Tempo: Mümkün olduğunca 130-140 km/h(Otoyol)
Harcanan yakıt: 51 lt

Açıkcası ben çok şaşırdım. Kendi aracımdan sonra bana çok ekonomik geldi. Bu tempolarda bu tüketim gerçekten iyi bir sonuç. En son bu aracın 1.8 Hybrid modelini kullanmıştım. 130 üstüne çıktığınızda aşırı yüksek bir tüketim yapıyordu.Araç genel olarak tam bir f/p aracı çıktı.

E46 316ti

Son depo ölçümü;

57 litre ile 635 km kısa mesafe kullanımı ve aşırı soğuk iklim şartları

Ortalama tüketim 9.0 l/100 km

0 km audi a3 sedan 35 tfsi. Çanakkale’den İzmir’e getirdik. 2 yetişkin. Boş bagaj. Dönerken Ezine ve Ayvalık’a uğradık. Şehir içi de var. Yolun tamamı yağışlı. Rodaj ve ilk bakım sonrası daha da düşecektir.
IMG_6408.jpeg

Son düzenleme: