Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

1.0 eTSI ile bu şartlarda 4.5 falan görürdüm muhtemelen.
Bana ondan pekte az yakıyor gibi gelmiyor ama hacim konfor ve güç üçgeninde öne çıktığı için iyi denebilir.
Böyle bir hacme ihtiyacınız yoksa şuan vagda en f/p araba bence Leon 1.0 eTSI.
ben bundan sonra iç hacimin köpeğiyim ya. bebek arabası, çocuğun bisikleti ve iki kamp sandalyesini gündelik olarak bagajda taşıyamadığım ve arka koltuğumda birilerinin insanca oturamadığı arabaları filtrelerim direk.

Mercedes-Benz W212 E350CDI 4matic Malatya-Trabzon 2 kişi tam dolu bagaj yakıt tüketimi. Güzergah Malatya-Elazığ-Kovancılar-Tunceli-Pülümür-Erzincan-Kelkit-Zigana-Trabzon şeklinde. Yağış ve dağ yollarında taş düşmelerinden dolayı tempo biraz törpülendi.
20240922_164532.jpg

Megane 4 1.3 TCe EDC ile Karadeniz turunun dönüşü;

Bagaj ve kabin ağzına kadar dolu, 4 kişi sürekli klima açık şekilde mütemadiyen hız kurallarına uyarak Artvin’den Istanbul’a döndük.

Depoyu çoğunlukla Shell’den fulledik.

IMG_1119.jpeg

IMG_1123.jpeg

Bol bol akıtarak ve sürekli torktan faydalanarak bu tempoda seyrettim.

Yolculuk sonu yaklaşık 1250 kmlik tüketim verisi;

IMG_1129.jpeg

Düzce’den itibaren hiç 140 altına düşmeden hafif tempolu şekilde seyretmeme rağmen tüketim bu şekildeydi. Yaklaşık 3500 kmlik rotamızda dağ tırmanışları hariç tüketim nerdeyse hiç 6.5 litreyi geçmedi, yavaşta sürmedim. Gerçekten beni oldukça memnun bıraktı sağolsun :)

Son düzenleme:
IMG-20240923-WA0000.jpg

2010 Ford Focus 1.6 TDCI 110hp 5 ileri manuel,
275.580 km

Rota: Sancaktepe - Rahmiye - sancaktepe olacak şekilde 196 km,

Rahmiyeye giderken 3 kişi, klima kapalı, sakin kullanım, tuzlayı geçene kadar bölgesel dur-kalk trafik ve yoğun trafik, izmit merkeze gelene kadar ara ara 130-140 km/h, genel olarak 110km/h ile gidiş, izmit merkezde bölgesel dur-kalk trafik, rahmiyeye kadar düşük hızlı sakin kullanım,
Ben bırakırken 4.5 litre yakıt tüketimi vardı,

Dönüşte ben yoktum ama yine sakin gidilmiş,

Tahmini ort hız: 60km/h ,
Ort tüketim: 4.0 litre (yolda giderken 3.9 görülmüş)

Araç : Bmw E46 316ti
Güzergah: Ankara-Sivas-Erzurum 860 km
Ortalama Hız: 100-110 km/h
Ortalama Tüketim: 6.1 litre

Araç 2 kişi + arka koltuklar yatık vaziyette yüklüydü. 17'' lik kışlık lastikler takılıydı. Yaklaşık 1000 metrelik rakım farkı da hesaba katıldığında dönüş güzergahında aynı kullanım tarzıyla 6 litrenin altına kolaylıkla inilebilir.

2010 Jazz 1.4 manuel benzin

Kartepe-Bostancı TEM+D100 5.5
Bostancı-Gölcük TEM+D100+eski Gölcük yolu 5.3
Kartepe-Ortaköy 1.köprü sabah trafiği kıyamet vs. 7.9, aynı ortalamaya Ortaköy-Kartepe 2. köprüden makul trafikle dönüş eklenince toplamı 6.3 'e düştü.

Hafta sonu planladığımız Amasra gezimize ERAcan ile çıkacaktık ancak bir gün önce arabanın altında ıslaklık fark ettim, iyi ki de görmüşüm iyi ki de yola çıkmadan olmuş, radyatör hortumumuzda küçük bir delik oluşmuş oradan enjektör basıncı gibi su bırakıyordu, neyse onu halletmesi için hararet yaptırmadan ustamıza bıraktık ve yola 500L ile çıktık.

500L 1.4 fire ile ilk uzun yol deneyimim oldu, Amasra-Ankara 5,3 lt ortalama, 73 km/h hız ile keyifli bir gezi yolculuğu oldu varışımız, dönüş verisinin de fotoğraflarını çektim o da 5,6 lt ile gerçekleşti 75 km/h saatte. Cruise 90-95 km/h aralığına kuruluydu, ara ara devraldım diyebilirim. Oldukça keyifli uzun yol yolculuğu varmış aracın, hiç yormadı. Uzun rampalarda da anlatılan kadar bir düşüş olmadı araçta. Atmosferik düşük güçte bir motor kullandığınızı bilir ve ona göre hızlarda rampalara girerseniz 4.vites altına hiç düşmeden Mengen-Kızılcahamam, Devrek-Gerede arasını çıktık diyebilirim. Veriler 2 yetişkin 2 çocuk tam dolu bagaj verisidir. Tüketimi ve konforu beklediğimden iyiydi gerçekten.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-09-30 at 13.08.26.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-30 at 13.08.26.jpeg
    88.9 KB · Görüntüleme: 0
  • WhatsApp Image 2024-09-30 at 13.08.25.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-30 at 13.08.25.jpeg
    106.1 KB · Görüntüleme: 0
Accent Blue 1.4 100 HP CVT, %70 şehir içi ağırlıklı tamamen dikkatsiz kullanım verisi, LPG’de pompa hesabına göre yaklaşık 8 litre yakmış.
IMG_1263.jpeg

IMG_1264.jpeg

Megane 1.3 TCe EDC Touch Plus 2023, Istanbul-Samsun arası 4 kişi full çakılı bagaj, klima sürekli otomatik modda olacak şekilde gittim. Mümkün mertebe hız kurallarına uydum.

Ortalama 100-120 bandında, nadiren en fazla 160 gördüm, 4,7 litre ile Samsuna vardık, şehir içi dur-kalklar sonrası otelin önünde tüketim 5 litreye çıktı.

Ekli dosyayı görüntüle 47673

Uzun yolda 7. Vitesin kısalığı bir tık rahatsız etti, 130 ile 2000 devir civarını bile kaldırabilecek bir motorken o devirlerde 106 yapıyor. Yine de muntazam yol koşullarında tüketim beni hayran bıraktı, Accentle gitmiş olsam hele ki yokuşlarda rahatlıkla tüpte 8 litreleri görürdü.

Hocam aynı araç bizim şirkette de var uzun yolda 7.0LT'nin altına kesinlikle düşmüyor.
Sizin değerleri görünce bizim araçta bir sorun olduğunu anladım. Daha kilometresi 30.000'de, kontrol ettirmek farz oldu.

Hocam aynı araç bizim şirkette de var uzun yolda 7.0LT'nin altına kesinlikle düşmüyor.
Sizin değerleri görünce bizim araçta bir sorun olduğunu anladım. Daha kilometresi 30.000'de, kontrol ettirmek farz oldu.
Hocam teyzem de 2014 model 1.6 crdi mode plus var, ondan önce benzinli 1.4 vardı onda uzun yolda 7 görmemişti hiç. Siz bir kontrol ettirin isterseniz.

Hocam teyzem de 2014 model 1.6 crdi mode plus var, ondan önce benzinli 1.4 vardı onda uzun yolda 7 görmemişti hiç. Siz bir kontrol ettirin isterseniz.

Megane'dan bahsediyor. Bu arada evet Accent Blue içinde uzun yolda 7'lerin altında gezmek çok kolay ancak yüksek süratlerde eğer manuel vitesse ister istemez fazla yakacaktır. Motor küçük, güç yok, şanzıman oranı kısa. CVT ile uzun yol keyifsiz, ama oldukça ekonomik oluyor.

Uzun yolda bu araç eğer insan gibi kullanılıp gazlanmıyorsa, 130-140 bandını çok geçmemek kaydıyla kesinlikle 7 litrelerin üstünü görmüyor. 3 farklı 1.3 TCe ile denedim hep bu şekilde oldu.

Son düzenleme:
Megane'dan bahsediyor. Bu arada evet Accent Blue içinde uzun yolda 7'lerin altında gezmek çok kolay ancak yüksek süratlerde eğer manuel vitesse ister istemez fazla yakacaktır. Motor küçük, güç yok, şanzıman oranı kısa.

Uzun yolda bu araç eğer insan gibi kullanılıp gazlanmıyorsa, 130-140 bandını çok geçmemek kaydıyla kesinlikle 7 litrelerin üstünü görmüyor. 3 farklı 1.3 TCe ile denedim hep bu şekilde oldu.
He pardon hocam, ben bizim araçta deyince sizin attığınız fotonun ardından ben de accent sandım. 1.3 tce güzel ya, 1.0 tce gibi değil.

Megane'dan bahsediyor. Bu arada evet Accent Blue içinde uzun yolda 7'lerin altında gezmek çok kolay ancak yüksek süratlerde eğer manuel vitesse ister istemez fazla yakacaktır. Motor küçük, güç yok, şanzıman oranı kısa. CVT ile uzun yol keyifsiz, ama oldukça ekonomik oluyor.

Benim 1.3 Megane ile bugün ekonomik sürüş yapmaya çalıştım.Eco modda tek kişi ile gazlama yapmadan 5.5 litre/100 km veri yakaladım.

1.4 egea kocaeli kartepe çıkış çanakkale geyikli iskelesi 464.5 km 71km ortalama 5.8 ortalama babam gitti ben yoktum yolculukta bence daha düşer ben 5 leri zorlarım diye düşünüyorum babam dikkat etmez sadece yavaş kullanır ama egea 1.4 motor olarak ben çok memnunum.
kendi kullandığım megane 3 aracım da lpg var benzin ortalamasına göre söylüyorum sakin kullanmayan biriyim 300 km ortalaması karma 10lt
ama uzun yolda 5.5 fabrika karma tüketimi tutturmuştum.

Rifter 130 Beygir Manuel, araç daha 7800 Km'de, 1800 Km'nin ortalaması 6.5 L. Ortalama hız 30 Km civarında. Uzun yolda 100 civarı hızlarda hız sabitlemeyle giderseniz 3'lü değerler yakalayabiliyorsunuz.