Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

0 km audi a3 sedan 35 tfsi. Çanakkale’den İzmir’e getirdik. 2 yetişkin. Boş bagaj. Dönerken Ezine ve Ayvalık’a uğradık. Şehir içi de var. Yolun tamamı yağışlı. Rodaj ve ilk bakım sonrası daha da düşecektir.Ekli dosyayı görüntüle 48702
Bu da aynı yolun ters istikameti. İzmir Çanakkale yönü. Araç kiralık 1 aylık crossland 1.2 otomatik. Tüketimi bana çok yüksek geldi. Sürüşü aşırı konforsuz. Araç yolda çok geziyor.
IMG_6388.jpeg

Sakin demiş ama ortalama hıza baktığımızda çok yoğun trafik yemiş araç. Sedan kasa ile ankarada 9 litrenin altına inemiyoruz biz de trafik şartlarından dolayı
Şehrin iki ucu arası mesafe 5km. Sağda solda habire karşına çıkan dörtlü yakan araçlar, yolun kenarına kafasına göre koyup gitmiş motorlar(yol da dar, tam iki arabalık olunca duran bir şey olduğu an seyreyle cümbüşü), seyir halinde mutlaka yaya geçidinde duruyorsun 1-2 dakika, yayanın geçmesini bekliyorsun vsvs. Gideceğin yere yürüme git daha iyi öyle bir şehir. Hem spor, hem de park yeri derdi yok.

aynı koşulda 1.6 dizel astrayla 13 litreyi gördüm,
benzinli araca göre gayet iyi
Ben Salihli trafiğine lanet ettim, her yerde arizona kertenkeleleri mevcut(keko motorlular). Babama allahtan sabır diliyorum, her gün bu trafiği çekiyor adam. Ben izban metro ikilisinde takıldığım için kafam rahat. Araba kullanmaktan soğutur insanı, öyle bir şehir.

Son düzenleme:
Ben Salihli trafiğine lanet ettim, her yerde arizona kertenkeleleri mevcut(keko motorlular). Babama allahtan sabır diliyorum, her gün bu trafiği çekiyor adam. Ben izban metro ikilisinde takıldığım için kafam rahat. Araba kullanmaktan soğutur insanı, öyle bir şehir.
geçen sene bayramda istanbuldan orduya gitmiştik, total mesafe 850km, trafikten dolayı 2 depo yakıt harcamıştık (130-140 litre),
başka bir zamanda 5kmlik yolu 50dkda anca geçmiştim,

nüfusa göre şehir dizaynı olmadığı için bu ızdırapları yaşıyoruz maalesef

geçen sene bayramda istanbuldan orduya gitmiştik, total mesafe 850km, trafikten dolayı 2 depo yakıt harcamıştık (130-140 litre),
başka bir zamanda 5kmlik yolu 50dkda anca geçmiştim,

nüfusa göre şehir dizaynı olmadığı için bu ızdırapları yaşıyoruz maalesef
Bizde bütün trafik ışıkları devre dışı bırakıldı, oluru olan yerlere kavşak yapıldı, da, işte. Yine de durum bu.