Öğlen 50 torkun lafını yapıyordun tdi 250 tork 1.0 tsi 200 tork...
Dizel hissiyat olarak daha çok gidiyormuş gibi olması lazım zaten o ayrı konu zannetmiyorum 1.4 tsi passattan hissiyat olarak zayıf kaldığını
Öğlen 50 torkun lafını yapıyordun tdi 250 tork 1.0 tsi 200 tork...
Denemeden anlayamazsın. 1.0 TSI daha iyi gidiyor demedim zaten. Dizel yerine benzinli almak bence çok daha mantıklı.Öğlen 50 torkun lafını yapıyordun tdi 250 tork 1.0 tsi 200 tork...
Dizel hissiyat olarak daha çok gidiyormuş gibi olması lazım zaten o ayrı konu zannetmiyorum 1.4 tsi passattan hissiyat olarak zayıf kaldığını
Bana 1.4 tdi 3 silindirli polo 1.2 tsi leondan daha iyi gidiyormuş hissiyatı veriyor.Denemeden anlayamazsın. 1.0 TSI daha iyi gidiyor demedim zaten. Dizel yerine benzinli almak bence çok daha mantıklı.
1.0 TSI TDI ile aynı gidiyor bkz. 1.0 TSI Caddy nin 2.0 TDI dan daha hızlı oluşu.Bana 1.4 tdi 3 silindirli polo 1.2 tsi leondan daha iyi gidiyormuş hissiyatı veriyor.
Senin bu yaşıyorum dediğini asıl 1.6 tdi dan 1.0 tsi golfe geçen adam yaşar dizel araba her türlü hissiyat olarak zayıf kalmaz.
Kullanıma bağlı bir durum tabi ki dikkatli kullanılırsa atmosferik motor ile aynı trafik şartlarında 11 litreye çıkılmaz, dikkatli kullanılmazsa 1.0 turbo motorla 14-15 litre yakılabilir. Önemli olan trafiğin akışını doğru okuyup sert kalkışlardan ve ani frenlerden kaçınmak.
Örnek olarak bir sayfa geride benim aracımın tüketim verileri bulunuyor. Her duruş kalkışta ani gaza yüklensem aynı ortalama hızda 15 litre de yakabilirdim.
10 litre yakıyorum diyince; 10 numaralı turbo geldi aklıma.Ne beygirdi ya allah rahmet eylesin büyük yarışçıydıBugün ana yola çıkmadan cadde-sokak kullanımında 10.1 ortalama yaptı, kan beynime sıçradı. :/
Seat Leon 1.2 TSI manuel
Sürekli klima açık, aşırı sakin kullanım, 2-4 kişiyle karma kullanım 6.7 lt/100km
Bugün ana yola çıkmadan cadde-sokak kullanımında 10.1 ortalama yaptı, kan beynime sıçradı. :/