Yalnız vw'lerde yolbilgisayarı kasıtlı olarak eksik gösteriyor. 6ay şirket aracı olarak polo tdi kullandım. depo ortalamalarım 4.5lt gözükürken pompada 5lt olurdu. sonra web sitesinde genel ortalama 3.7 gibi bi şeydi o aracın kahkaha attırmıştı bana
İlla hesaplanacaksa en temizi pompadan hesaplamak. Özellikle lpg de pompayı bile değiştirmemek lazımYalnız vw'lerde yolbilgisayarı kasıtlı olarak eksik gösteriyor. 6ay şirket aracı olarak polo tdi kullandım. depo ortalamalarım 4.5lt gözükürken pompada 5lt olurdu. sonra web sitesinde genel ortalama 3.7 gibi bi şeydi o aracın kahkaha attırmıştı bana
Bir dahaki sefere pompadan tam hesaplayacak şekilde denerim hanımın araba 5 bine yaklaştı bunun 4 binini uzun yolda yaptık hep 4-5 arası değerler gösterdi ve hiç birinde gösterdiğinden hızlı bitti benzin demedik hep bilgisayar verilerine yakın değerler elde ettik.Yalnız vw'lerde yolbilgisayarı kasıtlı olarak eksik gösteriyor. 6ay şirket aracı olarak polo tdi kullandım. depo ortalamalarım 4.5lt gözükürken pompada 5lt olurdu. sonra web sitesinde genel ortalama 3.7 gibi bi şeydi o aracın kahkaha attırmıştı bana
Daha ekstrem bir örnek vereyim. Aracım 1.4 tsi dsg 125hp golf. Sarıyer-Fenerbahçe arası iş çıkışı/köprü trafiği. 1.6 tdi olsa bu ortalama hızda yakıtı ne olurdu merak ediyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sarıyer'in içine giriyor musunuz hocam bilmiyorum ama yıllardır Sarıyer trafiğine çözüm bulamadılar. Yarım saatlik yolun 15 dakikası Sarıyer'den çıkmaya çalışmak oluyor... Ortalama küfür tüketimim değerlerim Sarıyer içinde çok yükseliyor...Daha ekstrem bir örnek vereyim. Aracım 1.4 tsi dsg 125hp golf. Sarıyer-Fenerbahçe arası iş çıkışı/köprü trafiği. 1.6 tdi olsa bu ortalama hızda yakıtı ne olurdu merak ediyorum.
Ben tam içine girmeyip tünele bağlanıp kaçıyorumSarıyer'in içine giriyor musunuz hocam bilmiyorum ama yıllardır Sarıyer trafiğine çözüm bulamadılar. Yarım saatlik yolun 15 dakikası Sarıyer'den çıkmaya çalışmak oluyor... Ortalama küfür tüketimim değerlerim Sarıyer içinde çok yükseliyor...
En iyisini yapıyorsunuz. Benim genellikle Sarıyer içine girmem gerekiyor, diğer türlü tünele devam Tünel'den geçerken "ulan harbiden yol yapmışlar" dediğim de oluyorBen tam içine girmeyip tünele bağlanıp kaçıyorum
Paylasim icin cok tesekkurler hocam. Tuketim yuksek gorunse de cok normal hocam 15 kmh ortalama hiz durma noktasi neredeyse.. Benim bulundugum sartlarda da sehir icinde muhtemelen 8.5 - 9.5 arasi yakacakti anlasilan.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mazotlu olduğu için genelde fullerdim. İşyerine gidip gelirken aynı istasyondan alıp pompa tık diyince bırakırdım. 6ayda 22bin km yaptım. her depo fullemesinde aldığım yakıtla yol bilgisayarını karşılaştırdım. Hepsinde bariz bir şekilde yarım litre eksik çıkıyordu. Sizin aracınızda böyle olur mu bilmem ama depo ölçümünü yol bilgisayarı ile karşılaştırmanızı tavsiye ederim.Bir dahaki sefere pompadan tam hesaplayacak şekilde denerim hanımın araba 5 bine yaklaştı bunun 4 binini uzun yolda yaptık hep 4-5 arası değerler gösterdi ve hiç birinde gösterdiğinden hızlı bitti benzin demedik hep bilgisayar verilerine yakın değerler elde ettik.
Katalog verileri ve kullanıcı deneyimlerini karşılaştırdığınızda doğru değer veren firma neredeyse yok
1350 km ortalaması. Ortalama hız 28 km/s oldu. Ortalama tüketim 7,0lt. Vitara 1.6 AT 4x2.
*Tamamı İstanbul'da kullanıldı.
Öncesindeki depoda ortalama 5.9 idi. Denk şartlarda aynı yolu yeni lastiklerle yaptım. Tüketim notu E'den C'ye çıkınca tüketim 5.6'ya indi.Corsa C 1.2 benzin
2 kişi full bagaj yüksek hızlı otoyol sürüşüyle İzmir-Kocaeli yaptım. Kalan benzini de şehir içinde bitirdim. Deponun ortalaması 6.1 lt/100km
Değer bence gayet iyi, hız ve trafik ne alemde idi ?Araç : 2007 Suzuki Swift 1.3 4x4
Lastikler E sınıfı yakıt tüketim değerine sahip.
Kat edilen yol : 340 km
Rota : Serdivan(Sakarya) - Atatürk Hava Limanı(İstanbul) - Gidiş Dönüş. (Ücretli otoyol kullanılmadı. Gidişte FSM, Dönüşte 15 Temmuz köprüsü kullanıldı.)
Değer : 6.2LT/100KM
Aracım ortalama hızı ölçmüyor maalesef.Değer bence gayet iyi, hız ve trafik ne alemde idi ?