Hocam gün içinde mesajınızı gördüm ancak detaylı cevap verebilmek için şimdi yazıyorum.
Açıkçası bakım vb. şeyleri ben ödemediğim için beni çok etkilemiyor. Ancak en son bakımda (75k KM) 1400TL ye yakın bir fiyat çıkmıştı hatırladığım kadarı ile. Ancak şirketin anlaşması vs bu fiyat biraz törpülenmiş olabilir. Şuan 80k ya yakın kmsi. Ben şehir içinde pek kullanmıyorum genelde uzun yolda kullanıyorum. Benden çok evde ki aile bireylerim kullanıyor aracı. Eksik olarak hissettiğim bir kaç tane trim sesi beni aşırı şekilde rahatsız ediyor. Onlardan birisi sol ön ızgaradan gelen sesti servise giderken tembihlemiştim muhakkak söyleyin diye onu düzeltmişler. Onun dışında yine arada ufak tefek sesler geliyor ancak rahatsız etmiyor. Aracın performansını beğeniyorum vites oranı olarak da beni mutlu ediyor (2 bin devir 100km/h) ancak şehir içinde veya uzun yolda aniden vites küçültüp uzamak istediğimde eksik kalabiliyor. Bir de flexride olsa keşke diyorum çoğu zaman. Ve bagaj konusunda beni aşırı şekilde memnun ediyor. Liftback diye geçiyordu yanılmıyorsam tasarım tipi, bagajla birlikte arka camda kalktığı için muazzam bir yükleme eşiği ve haim sunuyor. Eş değer olarak passatta kullandım epeyce passatı bazen dsg'si yüzünden arayabiliyorum. İnsignia eksik kalabiliyor o konuda ama 100 kere dur kalkımdan 10 tanesi ancadır. Aynı zamanda arabada en çok memnun eden şeylerden birisi de koltukları. Koltuklarına bayılıyorum. Opsiyon koltuk var bu arabada. Bir de insignia 2.0 dizel GSİ modelini kullanıyorum arada onda aldığım hazzı anlatmam mesela bir çok araçtan alamıyorum o hisleri. Aynı şekilde daha önce sw olan beyaz bir insigniayı da kısa süreliğine kullanmıştım o da bursaya satıldı. Onda koltuk opsiyonu falan yoktu. O bazı konularda eksik hissettiriyordu. Ama genel olarak yakıtı, hissiyatı (bazen biraz zayıf olabiliyor, direksiyondan istediğim kadar his alamıyorum.), konforunu vs gayet beğeniyorum.
Ek olarak termostatta sıkıntı olmuştu o zaman 2 gün serviste kalmıştı araç yanlış hatırlamıyorsam. Servise o zaman kızmıştım ama egzoz komple sökülüyormuş. O anlamda servis veya onarım ücretleri muhtemelen epeyce yükselecektir. Ama düşük km, garantisi devam eden bir araç alırsanız ve aşırı uzun yıllar binmeyecekseniz bence bir problem olmaz.
Kendim için de 2013 model 140.xxx km'de 2.0cdti flexride şasili cosmo donanımlı araç bulmuştum. Tamamen servis bakımlı, 1 parça boyalı vs ama sonra bütçe dolayısı ile vazgeçtim. O arabada ben vazgeçtikten sonra 2 hafta içerisinde satılmıştı.
Yazı biraz dağınık oldu ama genel olarak düşüncem yeni, düşük km ve garantili araç olacaksa ve aşırı uzun yıllar binmeyeceğim diyorsanız alınır gibi düşünüyorum..
@babayimben 'de kullanıyordu insignia yanılmıyorsam, kendisi de fikirlerini paylaşabilir.eğer müsait olursa.