Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

Çekmeköy - Merter - Çekmeköy

O kadar kötü bir zamanlamaydı ki dönüşte esenler otogar trafiğine takıldım, oradan kurtuldum dedim anadoluya akın eden İstanbul ve Marmara trafiğinde tem boyu dur kalk ile sinir stres olmadan, hoplayıp zıplamadan sakin sakin sürüş özeti..

IMG_7200.JPG

1000030959.jpg

Astra J HB 1.6 CDTI 136hp Manuel,
195.900 km,

rota: çekmeköy - sofular kavşağı - Hüseyin'i kmo bağlantı yolu - Ömerli - çekmeköy olmak üzere 89 km,

tek kişi + 30kg yük, klima kapalı - fan açık, hava sıcaklığı 15-20 derece, yazlıklar takılı (pc7),

şile yolunda ve bağlantı yolunda aralıklı gazlamalar, genel olarak normal-sakin kullanım,

ort tüketim: 6 litre,
ort hız: 62 km/h

1996 model 1.8 Hyundai Elantra ile geçtiğimiz Perşembe 46 47 litre lpg ile 594 kilometre yol yaptım. Araban - Kırıkkale arası yaptım. Depo 60 litre, Kırıkkale'nin girişinde gaz bitti. Depoyu tekrar doldurduğumda 46 litre aldı. Yol boyunca çok trafik ve dur kalk olmadı. Hızım da hep 100 - 120 arasında gidip geldi, çoğunlukla 110'da yol aldım.

Çekmeköy - Merter - Çekmeköy

O kadar kötü bir zamanlamaydı ki dönüşte esenler otogar trafiğine takıldım, oradan kurtuldum dedim anadoluya akın eden İstanbul ve Marmara trafiğinde tem boyu dur kalk ile sinir stres olmadan, hoplayıp zıplamadan sakin sakin sürüş özeti..

Ekli dosyayı görüntüle 50039
Büyük şehrin trafikteki ortalama hızı bile benim neredeyse uzun yolda yaptığım ortalama hız kadar. Zonguldak'ta 20 kmh'nin üstünde bir ortalama hız görmüyoruz ne yazık ki. İnsan başka bir şehrin trafiğini bile kıskanır mı yahu.

Büyük şehrin trafikteki ortalama hızı bile benim neredeyse uzun yolda yaptığım ortalama hız kadar. Zonguldak'ta 20 kmh'nin üstünde bir ortalama hız görmüyoruz ne yazık ki. İnsan başka bir şehrin trafiğini bile kıskanır mı yahu.
Zonguldak’tan dizel araba alınmaz diyebilirmiyiz?

Zonguldak’tan dizel araba alınmaz diyebilirmiyiz?
Yıllarca dizel kullandım. Dpf sorunu olan son nesil euro dizeller alınmaz. Mümkün değil sorun yaşamadan duramazsın. Gideceğin en uzak mesafe burada 10 km'dir. Benim kullandığım euro 5 dizeller dpf konusunda çok hassas değildi o yüzden sorun yaşamadım. Bunun dışında kışın motor ısınmaz. Isınana kadar zaten gideceğin yere varmış oluyorsun. Yakıt ekonomisi olarak dizel standartlarında yakamazsın ama benzinlilere göre az yakarsın yine. Yaklaşık 7 7.5 litre ile gezersin buradaki şehir içinde dizel standartlarına göre fazla, benzinliye göre az tabi. Benim dizeli satarken dpf de enjektör de hepsi iyi durumdaydı çünkü ben arabada sırf dpf için şehir dışına doğru çıkardım. Şehir içinde asla devirli kullanmazdım vs dikkat ederdim. Bilinçli kullanıcı ve uygun dönemin dizeli olursa alınabilir ancak.

Mild hibrid de çok etkili olmayacaktır. Çünkü düzlük pek yok. Çoğunlukla yokuş çıkıyorsun ve gaza hafif ve dengeli basmak yetmiyor. Böyle olduğu zaman mild hibritler elektrikten benzinliye geçecektir. Zonguldak içinde kullanması en mantıklı olan corsa e gibi elektrikli küçük sınıf üyeler. 2-3 yerde dışarıda şarj imkanı var. Ama kendi evinden şarj etmen biraz zor işte. Onu yapabilecek durumdaysan ideal. Bir de lpg'li modeller diyebilirim.

Benim gibi turbo benzinli araç kullanırsan 9-10 litre aşağısını göremezsin o da yine corsa gibi küçük sınıf hafif bir arabaysa. Daha ağır olan suv kısmına falan geçersen 10 litrenin üstünü görürsün.

Son düzenleme:
Honda Euro Accord CG8 1.8i LS LPG oto 3400km sonunda LPG+Benzin toplam 10.347TL . Tüketimde uzunyol, şehiriçi, sanayi, arabayla uğraşma, gazlama vs vs her şey dahil. Yakıt fiyatları arada zam veya indirim yemiş olabilir LT hesaplamadım fişlerden.

1000127470.jpg

Denizli - Salihli arası sakin kullanım. 4 kişi. Bagaj da var da 30kg ya var ya yoktur o yüzden saymıyorum.

Sarıgöl rampasında(Denizliye giderken) ben devirsiz girdiğimden sanırım, biraz üzdü. Onun dışında performans sorunu yaşamadım.

Son düzenleme: