Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

5.4 litreyi gördüğüm güzergahta Racechip sonrası 4.6 ya kadar düşebildim. Vaat ettikleri max %20 yakıt tasarrufunu sağladım genel ortalamada daha düşük fark yaratıyor tabi.
20251109_074554.jpg

Dün çoğunlukla otobanda hız sabitleyici ile yoğun yağmur altında gittim. İsviçre’de hız sınırı 120km/h ve buna göre gittim. Kendim gaz pedalını kullanınca daha iyi değerler yakalıyorum ama yine de iyi bence. Beklentim 8-9 arasıydı geçiş yaparken. Şu anda 6.5-7.5 arası git gel yapıyorum.

IMG_5504.jpeg

Son düzenleme:
Renault Clio II 1.4 16v BVA

Tamamen Ankara içi, çok yoğun trafiklere girmeden şehir içindeki her türlü senaryoyu yaşayarak ekrandaki tüketim verisi 8.2-8.4 aralığında takılıyor. Çok kassam 8 in altına rahat düşer de o zaman da trafik akışına uyamam muhtemelen. Bir de yıllar sonra ilk kez lpg siz bi araç kullanmanın adaptasyon sorunlarını yaşıyorum yakıt alırken, bu da tamamen benle alakalı :D Favorite haftada 500 liralık lpg alırken buna ortalama 1000 tl lik benzin alacaz gibi aynı senaryoda

@alkın 'ın şartlarından biraz daha iyi durumdayız herhalde, ondan aldığımda 9.0 gösteriyordu :D
Arabayla 800km kadar bir tanışıklığımız oldu. Az yaksın diye kasmamakla birlikte çok yakacağı bi şey de yapmıyorum genel olarak.

Çok trafiğe girmediğim senaryoda tüketim 8.2 civarına sabitlenmişti, ancak 2 gün üst üste aşırı derecede trafiğe kaldım (5km mesafeyi bi saatten kısa sürede gidemedim hiç) bu şekilde 8.7 lere kadar çıkardı o tüketimi (sıfırlamamıştım onun üstüne). Tüketimi genel olarak beklediğimden iyi çıktı çünkü ben çok kötümserdim. Karşılaştırma açısından herkesin bildiği 1.4 fire egea ile clionun 8.2 yaktığı şartlarda 7.5 civarı yakıyorum. Bu son bahsettiğim yoğun trafiğe clioyu sıfırlayıp girsem muhtemelen 10-11 aralığı rahat gelirdi, egeada da 9-9,5 civarı oluyor o şartlarda

IMG_3905.jpeg

1.4 16v otomatik clionun 3 kişi 90km 100-120 civarı hızlarda yakıtı. Bundan aşağısı için 90 la gitmek lazım gibi.

Buna çok çok benzer şartlarda aynı yolda 1.2 manuel pandanın 4-4.5 ile gittiğini de belirtmek isterim :D

Ekli dosyayı görüntüle 52713

1.4 16v otomatik clionun 3 kişi 90km 100-120 civarı hızlarda yakıtı. Bundan aşağısı için 90 la gitmek lazım gibi.

Buna çok çok benzer şartlarda aynı yolda 1.2 manuel pandanın 4-4.5 ile gittiğini de belirtmek isterim :D
Yol bilgisayarı var bakıyorsun sinirim bozuluyor, bak bana ne yol bilgisayarı var ne de depoyu doldurup ölçebiliyorum bu yüzden de kafam rahat. 🤣🤣

İşin şakası bi yana bence yola bağlı iyi. Panda'dan da daha iyi gittiğini de düşünüyorum, yani normal sayılır gibi.

Yol bilgisayarı var bakıyorsun sinirim bozuluyor, bak bana ne yol bilgisayarı var ne de depoyu doldurup ölçebiliyorum bu yüzden de kafam rahat. 🤣🤣

İşin şakası bi yana bence yola bağlı iyi. Panda'dan da daha iyi gittiğini de düşünüyorum, yani normal sayılır gibi.
Performansı pandaya göre tabi daha iyi o 1.2 8v 69hp bu 1.4 16v 98hp. Ama şu gittiğim yolu bi çok arabayla gittim (favorit dahil) hepsi 100-110 sabit gidebiliyordu öyle performans ihtiyacı olan bi yol değil. Tabi bir de şöyle bi şey var ikisini de pompadan ölçmedim, yol bilgisayarları ne kadar doğru gösteriyor bilemem belki panda olduğundan az gösteriyor falan öyle şeyler olabilir

1000046970.jpg

1000046971.jpg

2013 Mondeo 2.0 TDCI 163hp Powershift
236.800 km

Rota: Sancaktepe - Pendik (20km), Pendik - Gebze e80 bağlantı (23km), e80 gebze - kandıra gişeleri (48km), gişe - umuttepe (11km), umuttepe - izmit merkez (10km), merkez - rahmiye (11km) olmak üzere 125 km yol.

pendik'e kadar 2 kişi + 30kg yük, klima kapalı, fan 3/7 açık, yer yer yoğun dur-kalk trafik, d100'ün belli yerlerinde akıcı gidiş. Genel olarak sakin kullanım. 1 saat sürdü.

pendik'ten gebze gişelere kadar ort 80 km/h ile akıcı sakin gidiş. Klima 3/7 açık, tek kişi.

e80 boyunca çoğunlukla azıtmalı min 110 olacak şekilde 120-190 arası değişken hızlarla gidiş. Klima 2/7 açık.

kandıra gişeden umuttepe'ye çıkarken klima kapalı, min 80 km/h ile gidiş.

Umuttepe'den merkeze 3 kişi, normal kullanım, klima kapalı olacak şekilde gidiş.

Merkezden rahmiye'ye normal-sakin kullanım, tek kişi, klima kapalı fan 3/7 açık olacak şekilde gidiş.

Yol sonu ort tüketim: 6.5 L
Yol sonu ort hız: 46 km/h

pendiğe giderken bir noktada ort hız 8 km/h, ort tüketim 25 L idi. Pendiğe varinca 7.5 ort tüketim ve 21 km/h ort hız oldu. Yüksek hızlara rağmen genel ort hızın düşük olmasının nedeni o.

Ktm 790 Duke 9 bin km ortalaması 5.1lt/100km. %70 gazlamalı sürüş %30 sakin sürüş. Motorun sapık gibi hızlanmasını göz önüne alırsak yakıt tüketimi beni de şaşırtan noktalarından biri oldu