Konunun benim için ayrı bir anlam ve önemi olduğundan, bununla birlikte bazı analizler yapmak için hortlatıyorum
@Berkin silmezsen sevinirim..
Öncelikle konuyu açan arkadaşa
@gokberks teşekkür ederim, arabayı almama vesile oldu
. O sıralar Golf veya CH-R alma niyetim vardı ve konu açıldıktan sonra Doğuş'ta çalışan bir arkadaşa daha danışarak bu aracı almıştım. Tabi Bmw 1 ve Mercedes A'ya da ayrıca baktım. Araçla alakalı soracaklarım vardı ancak Otopark'ın forum sisteminde bir sorun vardı ve üye olup yazamıyordum, yönetim ilgilenmedi bilmem nereye mail at dedi
. Yahu bir siteye üye olmak için servis sağlayıcıya benim mail atmam kadar saçma bir şey olabilir mi ? Sonra aylarca salladım, bir ara denk geldi baktım forumda sorun yok akabinde üye oldum
.
Neyse fazla dağıtmadan konuya gelelim. Şimdi bu aracı neden almıştım ?
Bir kere Golf'ten ucuzdu, Golf'ten kaliteliydi, mtv'si daha uygundu, kredi faiz oranı mortgage (0,79 yanlış hatırlamıyorsam) ayarındaydı..Ve o dönemde bu fiyata, bu kalitede sıfır km otomobil yoktu, ayrıca Golf de makyajlanmamıştı..Müşterilerin böyle bir arabadan haberi dahi yoktu, bir nevi lansman fırsatı diyebilirim.
Başlıktaki yorumları okudum, mantıklı yaklaşan da alakasız yorum yapan da arkadaşlar var. Neticede herkesin kendi tercihi, herkesin kendine göre haklı sebepleri var, o yüzden bir şey diyemem.
@İstanbulluu sana da selam olsun ayrıca.. Yorumlarını okudum arabayı amma gömmüşsün, alacak adamı vazgeçirirsin ancak söylediklerinle uzaktan yakından alakası yok
..Ha bir de 2016 model premium C segment bir aracın bırakın sıfırını, pert kayıtlısını bile artık bu fiyata bulamıyorsunuz.
Araç 2016 Kasım çıkışlıydı. USB, xenon far, yağmur sensörü, ön arka park sensörü, far sensörü, çift bölgeli dijital klima, 16 inç çelik alaşımlı jant, paddle shift, vs... bir çok donanım mevcuttu ve bu araç baz paketti. Eksik olarak nitelendirebileceğim tek şey cruise control'dü, o da aynı dönem Doğuş'ta 1200 TL gibi bir fiyata orijinal olarak takılabiliyordu. Motoru sessiz ve ekonomikti, İstanbul trafiğinde (aşırı ölümcül dur kalk değil) her zaman full klima açık ortalamam 6 ve 6.5 lt arasında değişiyordu. Motor yürüsün diye fazla abanmaya gerek kalmıyordu, 100 km/h'de 7. viteste iken kadran 2000 deviri gösteriyordu. Mqb'yi forum ahalisi genelde beğenmez platform olarak ancak bu araç gerçekten çok iyi yol tutuyordu, limitleri çok yüksekti. Neyse velhasıl güzel arabaydı..
Aracı 1 sene sonra 2000 km'de sattığımda 16 bin TL kar etmiştim ve yerine kazasız belasız 2015 model full 1.5 turbo otomatik Ford Mondeo'yu (20k'yı aşmamış) alabiliyordum ve üstüne para kalıyordu...
Bu da başımdan geçen böyle bir olaydır...