Az yakan Kadran Videoları

MPI nedir tam olarak? 90lı yılların sonlarına doğru çıkan tipo-tempralardan vag grubuna kadar birsürü markada mpi motor var. Nedir ne değildir bu sistem, hepsi aynı teknoloji midir yoksa tesadüf müdür isimlendirmeler

MPİ multi port injektion kısaltması. Bunların hava emme manifoldunda subabın üstünde enjeksiyon olur. Onarımı kolay ve ucuz, ömürleride uzundur.
Aha bu sistem

Dün ben de kastım hadi yine iyisin, atayım buraya. Şehiçi de var ama bir ara 70'e sabitledim, bir ara 80'e sabitledim. 40 kilometre ortalaması 47 de ortalama hız. (Çekecektim de sağolsun iphone 4s kullanınca böyle oluyor, bazen kafasına göre fotoğraf çekmiyor)
Sonra şehiriçine girip biraz dalaşınca millete 6'ya çıktı.
Yalnız şimdi dikkatimi çekti de bu kasa ile 1.6 motor ile ve özellikle de bu kilometrede iyi değerlermiş aslında.

İphone4 s kullaniyor oldugun icin seni tebrik ederim.. baskalari olsa coktan degistirir o telefonu. Oysaki bana gore cok iyi ve gideri daha var.
Ben de değişecem ya, bataryası artık öldü ve işimi görmemeye başladı, işlemci yönünden de sıkıntılar var. Telefon konusunda ben de cimriyim biraz, ölene kadar kullanırım.

Plug and hydrip prius ile hypermill yaparsanız ne olur.
edit : Plug and hydrip priusda 55 km kadar menzil sunan batarya var, yani adam yola cıkmadan evvel ev elektriği ile priusu şarj edip %100 yola çıkmış. Yanı formul 55km menzil + regeneration sisteler (frenden kazanım rampa aşağı kazanımlar) + 0,8 litre benzin = 100 km :)
Yani araba 2,5 kutu kola kadar yakıt tüketmiş.

100 kmde 0,8 litre yakıt tüketirsiniz. :)

Son düzenleme:
Bu sabahki sürüşüm. Video eski ama yolculuk aynı. Arabam benzin yakıyor olsaydı 4,5 litre tüketiyor olcaktı. Ama 1,35 fazlası var. Lpg tüketimi i10 için 1,35 fazla. yani 6 litre lpg yakıyor şu haliyle

@by eminmisin burda pek parlak rakamlar yok..

Beğenmedin yani 4.1 litre tüketimi :D
Benzinle benzini kıyaslayacaksın, benzinle LPG'yi değil. LPG birim fiyat olarak benzinden ucuz olduğu için sen şimdi bana diyeceksin ki benim aracım daha az yakıyor. Ancak gördüğün üzere benzin olarak tüketim senin aracından makul :)

Anlık tüketimden karşılaştırma yapmak çok doğru değil bence. Anlık esen rüzgarlı zamanlarda bile çok fark eder, 4.1 benzin tüketimi gayet iyi bence

BLL-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beğenmedin yani 4.1 litre tüketimi :D
Benzinle benzini kıyaslayacaksın, benzinle LPG'yi değil. LPG birim fiyat olarak benzinden ucuz olduğu için sen şimdi bana diyeceksin ki benim aracım daha az yakıyor. Ancak gördüğün üzere benzin olarak tüketim senin aracından makul :)

Benim benzim deneyimlerim 4,5 litre yaktığını söyler i10nun. Ama araba sonucta ucuz araba. 120 binlik arabam olsa, kaç yaktığına bakmam. Mesela senin arabandan sahip olsaydım performans ve konforuna istinaden 8 litreye kadar okeyi verirdim. Kadıki 4,1 litre yakıyor diyorsun :) Allah bereket versin.

Ama konu sadece tüketim olsaydı, senden daha az masraf yaptığım doğrudur.

Benim benzim deneyimlerim 4,5 litre yaktığını söyler i10nun. Ama araba sonucta ucuz araba. 120 binlik arabam olsa, kaç yaktığına bakmam. Mesela senin arabandan sahip olsaydım performans ve konforuna istinaden 8 litreye kadar okeyi verirdim. Kadıki 4,1 litre yakıyor diyorsun :) Allah bereket versin.

Ama konu sadece tüketim olsaydı, senden daha az masraf yaptığım doğrudur.