Mubalağa ediyorum. Aracın yaşı gereği ömrü dolan bazı parçalar var. Bunlar değiştikten sonra binmeye devam edersiniz zaten. Ben de mondeo çok severim. Sizdeki kasa ilk çıktığında ailemle piknikteyken siyah rengini görmüştüm, çocuktuk tabi. Çok hoşuma gitmişti etrafında dönüp durmuştum :)
aslında bu mondeo konusu aracı almaya niyeti olan kişiler için rehber niteliğinde.

230k km gibi görece böyle bir araba için normal olan kmde başa gelen şeyler aracın dayanımının ne kadar olduğunu gösteriyor. Piyasada satılan 650-800k ₺ arası fiyatı olan D sınıfı araçların potansiyel 100-200k ₺ masrafı olabildiğinin kanıtı oldu bizim için.

Gözümüze takılan bazı düşük km örneklerin de bu arızaları çıkarabileceğinden eldekini kullanmak daha mantıklı geliyor artık.

Bu arada, küçükken bu kasa mondeoya hiç denk gelmiyordum, denk gelsem bile hayal arabaydı bizim için, focus bile üst sınıf araç gibiydi o zamanlar. Şimdi bakınca standart gelmeye başlıyor artık.
Ha astradan inip mondeoya binince yine yüzüm gülüyor o ayrı :d

1000036611.jpg

1000036615.jpg

sağ - sol ön kapılarda 1.5 karışlık çizik olmuş, araç 1 haftadır yatıyor, geçen hafta yoktu çizikler, otoparkta bisiklet süren çocuklar çizmiş yüksek ihtimalle,

dokunduğum zaman ilk fotodaki çok derin değil, pastayla çıkabilir ama 2. fotodaki beyaz şeklinde çizgi derin maalesef,

- önceden yazdım mı hatırlamıyorum - bagajdaki sağ stopun aydınlatma ledi yanmıyor, ilk aldığımızda garajda vurup çatladığı için yan sanayi takmıştık, orijinal olan söküldüğü vakit çalışıyordu,

orijinal parça fiyatı 22k ₺, yan sanayi fiyatı 2.5-3k ₺, led tamiri 3.5k₺, o konuda ne yapsak kararsızız, orijinal stopun camını yan sanayi ile değiştirsek nasıl olur ya da öyle bir sey yapılabilir mi diye düşünüyoruz,
orijinal far;
1000036622.jpg

yan sanayi (sağdaki gibi yanması lazım);
1000036623.jpg

bunlar dışında bir şey yok şuanlık

Ekli dosyalar

• 1000036612.jpg
    1000036612.jpg
    3.6 MB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
1000037860.jpg

1000037861.jpg

Orijinal arka stopun tamirini yaptırdık, 1200 ₺ tuttu, önceki haline kıyasla iyileşme var tabi ama dokununca çizikler net bir şekilde hissediliyor, babam işçilikten memnun kalmadı,

daha önceden kia ceed aracımızda yine arka stop kırık olduğu için tamirini yaptırmıştık aynı yerde. O zamanda adam stopun kalıbını çıkarmıştı direkt, elleyince pürüz yoktu, tabi bakınca orijinal olmadığı belli oluyordu ama yine de düzgündü, şuanki gibi pürüz yoktu.

haricinde aynı yere ön farı da sordum; hare, çizik, küçük çatlaklar çok var. Derin temizlik 2-2.5k, far camı değişimi 3-3.5k ₺ tutar dedi,
farın durumu;
1000037858.jpg
1000037857.jpg

bide sağ aynanın altındaki led yanmıyor, ford parçacısına sorduğumda aynayla beraber geliyormuş bu nesil mondeolarda, internetten belki bulabilirsin dedi,
led şu şekilde;
1000037862.jpg

bunlar dışında bir şey yok

Ekli dosyayı görüntüle 50990
Ekli dosyayı görüntüle 50991

Orijinal arka stopun tamirini yaptırdık, 1200 ₺ tuttu, önceki haline kıyasla iyileşme var tabi ama dokununca çizikler net bir şekilde hissediliyor, babam işçilikten memnun kalmadı,

daha önceden kia ceed aracımızda yine arka stop kırık olduğu için tamirini yaptırmıştık aynı yerde. O zamanda adam stopun kalıbını çıkarmıştı direkt, elleyince pürüz yoktu, tabi bakınca orijinal olmadığı belli oluyordu ama yine de düzgündü, şuanki gibi pürüz yoktu.

haricinde aynı yere ön farı da sordum; hare, çizik, küçük çatlaklar çok var. Derin temizlik 2-2.5k, far camı değişimi 3-3.5k ₺ tutar dedi,
farın durumu;
Ekli dosyayı görüntüle 50992Ekli dosyayı görüntüle 50993

bide sağ aynanın altındaki led yanmıyor, ford parçacısına sorduğumda aynayla beraber geliyormuş bu nesil mondeolarda, internetten belki bulabilirsin dedi,
led şu şekilde;
Ekli dosyayı görüntüle 50994

bunlar dışında bir şey yok
babam bugün farcıya gitmiş tekrardan, arka stopu biraz daha düzelttirmiş;
1000038032.jpg

çatlaklar elle hissedilmiyor, 2 gün sonra pasta yapılacak bant izinden dolayı,

ayrıca 1k ₺'ye ön sol fara derin temizlik yaptırmış;
1000038035.jpg

bunu da aradan çıkarmış olduk, çünkü her yeni haftada çatlak sayısı gitgide artıyordu. Babamın kafasına yatarsa ppf gibi koruma kaplaması yaptırabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 50826
Ekli dosyayı görüntüle 50828
sağ - sol ön kapılarda 1.5 karışlık çizik olmuş, araç 1 haftadır yatıyor, geçen hafta yoktu çizikler, otoparkta bisiklet süren çocuklar çizmiş yüksek ihtimalle,

dokunduğum zaman ilk fotodaki çok derin değil, pastayla çıkabilir ama 2. fotodaki beyaz şeklinde çizgi derin maalesef,

- önceden yazdım mı hatırlamıyorum - bagajdaki sağ stopun aydınlatma ledi yanmıyor, ilk aldığımızda garajda vurup çatladığı için yan sanayi takmıştık, orijinal olan söküldüğü vakit çalışıyordu,

orijinal parça fiyatı 22k ₺, yan sanayi fiyatı 2.5-3k ₺, led tamiri 3.5k₺, o konuda ne yapsak kararsızız, orijinal stopun camını yan sanayi ile değiştirsek nasıl olur ya da öyle bir sey yapılabilir mi diye düşünüyoruz,
orijinal far;
Ekli dosyayı görüntüle 50829
yan sanayi (sağdaki gibi yanması lazım);
Ekli dosyayı görüntüle 50830

bunlar dışında bir şey yok şuanlık
şurada kapılarda çizik olduğundan bahsetmiştim. Babam onları da düzelttirmiş, şuan tırnağa takılan bir çizik yok.

Bunlar dışında klima soğutmuyor. Geçen sene klima gazı doldurmuştuk ama pek efektif değildi, bu sene hiç yok gibi. 10-15 dakikalık sürüşte bile soğuk hava gelmiyor, fanları fulleyince ılık bir hava geliyor. Sistemde mi kaçak var yoksa başka bir şey mi bilmiyoruz. Onu da yola çıkmadan kontrol etmeye çalışacağız.

1000038246.jpg

Dün;
- arka stopun pastası yapıldı.
- klima gazı 1.5k ₺'ye dolduruldu.
- ön tampon sökülüp adam akıllı takıldı 1.5k ₺'ye + sol far yıkamanın ayağı değişti.

ön tamponun önceki hali;
1000036629.jpg

(soldaki ilk aldığımız zamana ait)(önceden farın altından parmak giriyordu, şimdi girmiyor),

yarın da uzun yola çıkıyoruz. İnşallah bir problemle karşı karşıya kalmayız.