Bilgisayar Fanı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

furkankaya585597

Profesör
1,778
Arkadaşlar i7 4790 işlemci için fan önerebilir misiniz? Ben Cooler Master 212X ile 212 LED arasında kaldım. Sizce performans farkı var mıdır veya 350 TL’ye kadar başka bir fan önerebilir misiniz?

O kadar para verecekseniz bence sıvı soğutma tercih edin diyorum ben model olarak aklıma gelen ;

Akasa VENOM R10 / Dark AquaForce / SilverStone Tundra

Göz atmanızı tavsiye ederim :)

Hiç sıvı soğutma kullanmadım. Herhangi bir püf noktası var mı?

Püf noktasından ne demek istediğinizi tam anlamadım ama şöyle bahsedeyim , sıvı soğutma hem işlemcinin uzun ömürlüğü için hemde hızlı soğuma sağlamak ve ısı yalıtımı için her zaman daha iyidir , fan radyatörün üzerinde olduğu ve montajı dış kasa çevresine yaptığınız için ekstra anakarta yük binmiyor , kasa içindeki hava akış alanı artıyor , daha toplu bir görünüme sahip oluyorsunuz , normal soğutma sistemlerinde kasanın içi illaki bariz olabilecek toza maruz kaldığı için çıkartıp temizlemek gerekiyor , sıvı soğutmada ise yine dediğim gibi radyatör ve fan kasa dışında yada anakart merkezli olmadığı için temizleme işi daha pratik yapılıyor.

Kasanızın modelini de belirtir misiniz? Kule tipi ya da sıvı soğutma önerisini daha sağlıklı yapabilmemiz için önemli bir unsur :)

Arkadaşlar i7 4790 işlemci için fan önerebilir misiniz? Ben Cooler Master 212X ile 212 LED arasında kaldım. Sizce performans farkı var mıdır veya 350 TL’ye kadar başka bir fan önerebilir misiniz?
212X tercih edebilirsiniz.

Ben i5 7600k 5.0 GHz'de yuk altinda 70 normal 30-45 arasi kullaniyorum.

Kotu su sogutma yerine iyi hava sogutmayi her zaman tercih ederim :) Sivi sogutmadan yana kullanacaksaniz butcenizi cok daha yukseltirseniz anca degecegini dusunuyorum.

Kotu su sogutma yerine iyi hava sogutmayi her zaman tercih ederim :) Sivi sogutmadan yana kullanacaksaniz butcenizi cok daha yukseltirseniz anca degecegini dusunuyorum.
5.0 GHz iyi basmışsın he. 4.2 deniyor, hadi kastır 4.5 yap. 5.0 GHz'i yük altında herhangi bir sıcaklıkta kullanabiliyor olman soğutucu için başlı başına referanstır. :)

Benim düşüncem de 212 LED veya 212X. Overclok taraftarı değilim o yüzden su soğutma ihtiyacım olmaz sanırım. Kasa modelin Cooler Master HAF 912 Combat.

Kuzenim i7 4790 ile Hyper 212 Evo kullanıyor, hem sessizlik hem de soğutma anlamında oldukça iyi iş çıkarıyor. 212 LED ya da 212X de benzer sonuçları verecektir. Yıllar önce yaklaşık 120 liralık fiyatıyla neredeyse her sisteme önerdiğimiz bir soğutucu idi 212 serisi, alırsanız memnun kalacağınızı düşünüyorum.

İşlemci fanında 212X’e karar verdim. Bir de ekran kartını soğutmak için karşısındaki kasa fanı yuvasına 120 mm’lik bir fan almayı düşünüyorum. Bulunduğum yerde internet zor çekiyor. Önerebileceğiniz model var mı? Bir de ekran kartı fanının karşısına takarsam etkisi nasıl olur?

212x'de karar kıldım. Şöyle bir şey düşünüyorum. Kasanın yan kapağına da fan takılabiliyor. Yan kapağa fan takıp ekran kartını soğutabilir miyim? Ne kadar etkisi olur. Fan önerir misin? Klavye ve mouse önerebilir misin? Klavye ve mouse için çok bütçem yok.

Bugün Cooler Master 212X aldım ve monte ettim. Çok işlevsel bir ürün. Normalde 70 derecelere çıkan sıcaklığım 44-46 derece arası değişiyor. Fanı takarken ramlerden birini çöp ettim. Bir de Thermaltake eSports Commander klavye seti aldım. Yanıt veren herkese teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...