dolar 6 tl oldu herkesi alalım buraya kazanıyoruz savaşı!!

ekonomi savaşını kazandıkmı?

  • kazandık

  • kaybettik

  • kazanmak üzereyiz

  • kaybetmek üzeriyiz


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

berkay1234

Asfalt Kurutucu
1 Ağu 2018
312
74
645
beyler siyasi konuşmayalım şimdi partiler vb. var boş yer ekavga çıkarmayalım :)
 

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Kışın geleceğini biliyorsak, hazırlık yapmamamız başkasının kabahati değil.
Ülke olarak devamlı yazmış gibi, yaz olacakmış gibi harcama yapılıyor ama günden güne hava kışa doğru gidiyordu zaten. Bir anda kışa dönmesi beklendik bir şey değildi ama yarın bir gün kışın gelmeyeceği anlamına gelmiyor bu. Aynı tas aynı hamam devam edilirse eninde sonunda geçen hafta yaşadıklarımızı yaşarız. Kendimizi kışa hazırlamalı, ona göre adımlar atmalıyız. O adımları yıllardır bir çok kişi söyledi, hâlen söylüyor. En kısa şekilde: israf dursun, mütevazı olunsun, gösteriş bırakılsın; mal üretilsin, ülke kendi kendine yetmesi için elimizden gelen yapılsın; gündeme gelen projeler ekonomimize ve ekolojiye zarar vermesin, bunun yanında siyasal ve hukuksal sorunlar giderilsin; ülke, dışarıdaki yatırımcıya güvensiz imajı vermesin vs.

Bu arada anket için diyeceğim tek şey, eğer ortada bir savaş varsa bu kadar çabuk son bulmaz. Hele içinde bulunduğumuz duruma asla kazandık diyemeyiz, 1.5 günde $/tl 7'ye fırladı, yapılan müdahaleler, Katar'dan gelen yatırım (içeriği meçhul ?) vs. derken ancak 5,80'e indi (volatilite hâlen fazla bir bakıyorsun 70 bir bakıyorsun 80 bir bakıyorsun 90).
 

furkankaya585597

Profesör
8 Eyl 2016
1,778
1,064
2,420
Geçmiş olsun ... Pazartesi günü çok yüksekti kur ... birden hızlı yükselmişti... belki ileride daha yukarı çıkar, ama o seviyelerden Pazartesi almak, kısa vadede TL ye dönülecekse büyük riskti...

Bende gümrükten mallarını çekmeyen/çekemeyenleri duydum ... "Gümrükten malı çekip rafa veya satışa koysak hangi kurdan fiyatlayacağız" kaygısı olanlar çok ... ciddi bir zarar potansiyeli var...
Bende limandan malları bilerek dolar yükselecek dolayısıyla fiyatlar da yükselecek diye bekleyenleri duydum. Bizim milletimiz nedense böyle durumları fırsata çevirmeye çok meraklı. Dolar yükselince fiyatlar yükselir ama dolar düşünce düşmez!
 

atoprak

Aydın
Panpa
5 Kas 2016
1,589
2,193
2,520
Aalsmeer
Marka
Yok
35 yaş ve üstü ve iş sürekliliği olan arkadaşlar 2012-2013 yıllarındaki gelirlerini, yurt dışında fiyatı hiç değişmeyen bir ürünü baz alarak (mesela 750usd ye satılan bir iphone) ... şu anki gelirlerine bir oranlasın ... benim, örneğin güncel bir Iphone alabilme gücüm, yarı yarıya düşmüş ...
 

berkay1234

Asfalt Kurutucu
1 Ağu 2018
312
74
645
euro 7 oldu dolar 6 halen savaş kazandık gibi oldu ama... her neyse
Gelirime bakıyorum her sene eriyordu, hayallerim küçülüyordu. Şimdi hayal bile kuramaz oldum. Gençliğimi çaldı bu hükümet. Haram olsun.
gençliğin çalınmaz korkma çalış kazan istediğin kadar yaşa eskisi gibi değiliz hiç değilse yiyecek ekmek yoktu eskiden
 

spartacus

Elit Apaçi
22 Tem 2018
291
483
945
Marka
Alfa Romeo
hocamlar bu insanlar artık şuurlarını kaybetmiş maalesef. cehaletin elindeyken demokrasinin ne kadar tehlikeli bir şey olabileceğini bu insanlar sayesinde tecrübe etmiş olduk. sürekli ismet inönüyü eleştiren zihniyetin binali yıldırım gibi bir adamın başbakanlığını bir kere bile eleştirdiğini gördünüz mü? gerçi bunlarda mantık, akıl ve bilgi aramayı bırakalı baya oldu bende. Allah yardımcımız olsun...
 

Cussler

Panpa
5 Eki 2016
3,477
8,934
4,970
Marka
Toyota
euro 7 oldu dolar 6 halen savaş kazandık gibi oldu ama... her neyse

gençliğin çalınmaz korkma çalış kazan istediğin kadar yaşa eskisi gibi değiliz hiç değilse yiyecek ekmek yoktu eskiden
Hastamısın kardeşim sen? Aynı kıyafetleri yıllarca giyerdik gibi birşey desen tamam da ekmek bile yoktu ne lan? Ne yiyordu millet fotosentez le mi yaşıyordu. Kimi kandırmaya çalışıyorsun sen?
 
Son düzenleme:

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,305
45,960
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Eskiden o yoktu, şu mu vardı, tüp kuyruğuydu, yağ kuyruğuydu, karaborsacılık v.s diye düşünüp bugünün daha gelişmiş olduğunu öne süren topluluk oldukça fazla. Etrafımda da fazla maalesef. Gelişmişliğin ölçüsünü ' eski zamanların Türkiye'si ' ile değerlendiren bir grup. Bu zihniyet, insanca yaşamanın ve gelişmişliğin kriterlerini Avrupa'ya bakarak belirleyemedi hiç bir zaman. Evimize giren bir parça ekmeğe hepimiz şükrederiz ama gözümüzü kapayıp gelişmişliği bununla ölçmeyiz. Ben bu zihniyetin daha bir kez bile ' Yahu Almanya, İspanya, İtalya, Norveç, İsveç v.b ülkelerde şu şöyle bu böyle, bizde niye böyle değil ' dediğini, yönetim tercihini ve eleştirisini buna göre yaptığını hiç görmedim. Cayır cuyur ABD'ye söverler ama onların yaptığı ve iyi olduğu hiç bir sistemi, düzeni buraya adapte etmeye çalışmazlar. O zihniyete bakarsak geçmişte refah ve ekonomik gelişmişlik açısından sürünmeyen kaç Avrupa devleti var ? Bugün çoğunun geldiği nokta ortada. Ya biz ? Eski Türkiye ile gelişmişliği ölçmeyi bırakmak lazım artık. Avrupalı devletlerde bu var, bizde niye yok diye sormak, ona göre düşünüp hareket etmek lazım.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım