Böyle birşey olması mümkün değil.Böyle bir olay kişiler arası bağları koparır.Hele ki dünya şu haldeyken,iç savaş çıkması işten bile değil.Olayın etikliğinden bahsetmiyorum bile.Dünya üzerinde böyle bir yöntem uygulayan/uygulamış ülke var mıdır sanmıyorum hiç bir ülke böyle bir şeyi göze almaz almamalı.Her insan kendi istediği kadar gelişir maalesef,onları toplumdan dışlayarak ya da zorla gelişmesini sağlamak-sağlayacak şeyler dayatmak onu daha da öğrenmeye kapatacağı gibi içinde istek olmayan birine ne yapsanız onu veremezsiniz.Söylediğinizin Mantıklı bir fikir olmadığını düşünüyorum.merhabalar. maalesef bizim ülkemizin çoğunluğu cahil. bu sebepten ötürü öncelikle bu kadar bilgisiz insanın ülke üzerinde bu kadar büyük etki yaratmasını kaldırmamız gerek. şahsi fikrim insanların eğitimsel statüsüne göre oy hakkı çarpanı olmalı. bir odtü öğrencisiyle tunceli üniversitesi öğrencisi eşit katsayıda oya sahip olmamalı. tunceli üniversitesi öğrencisi ile de bir lise mezunu aynı çarpanda oy hakkına sahip olmamalı diye düşünüyorum. evet eşitlik anlamında haksız bir uygulama olabilir fakat bu kadar bilgisiz insanların yaptığı yanlış seçimi başka türlü bertaraf etme yolu da göremedim kendi adıma. daha iyi insanlarla daha doğru yönetildiğimizde zaten üretim de artacak ve dolar düşecektir.
Bahsedilen Konu hakkındaki fikrim ise; katma değer sağlamak.Herkes sadece kendini değil ülkesini düşünür ona göre yatırımını yapar kazandığı paraya ona göre harcarsa dolara bağlılığımız azalır. amerika dünya haritasından silinmediği sürece dolara bağımlılığın tamamen giderilmesi mümkün değil.
Son düzenleme: