Gece gece çok ani oldu ve üzüldüm, bi yandan da And başkan için daha iyi olur diye seviniyorum ama... Buruk bi sevinç. Ülkenin içinde bulunduğu durumlardan dolayı ben de dahil pek çok kesim genel olarak mutsuz, yaşamaktan zevk alamıyoruz. Tvlerin, haber kaynaklarının tabiri caizse ele geçirilmiş olması ve insanların beyinlerini yıkamaya çalışması, daha da kötüsü bunu başarmaları...
İnsanlarımızın farklı fikirlere açık olmaması, okumadan fikir sahibi olmaları, tek tip insan profilinin oluşturulmaya çalışılması vs. vs pek çok şey bu mutsuzlukta etkili. Bunlar daha sayfalarca uzatılabilir, analiz yapılabilir. Siz anladınız kısaca demek istediğim şeyleri. Belli bir olgunluğa erişmiş, araştıran, "kendi düşünceleri olan" insanlar yurt dışına çıkma ve orda yaşama hayalleri kuruyorlar genelde. İmkanı olanlar ve sevdiklerini bırakabilenler cesur bir hareketle bunu başarıyor, iyi de yapıyorlar. Yapamayanlar ise sabahtan akşama kadar kafasında pek çok düşünceyle depresif bir hale bürünüyor, istemsiz de olsa ülke gündemine bakıyor ve tekrar dünyaya bakarak bir döngüye giriyor. Ben de fırsatım olursa yurt dışına çıkıp orda yaşamayı hayal ediyorum. Gelecekte ışık göremiyorum çünkü, insanlar birbirine tahammül edemiyor çünkü bu ülkede. Fakat ailemi burada yalnız bırakma konusunda henüz cesur değilim. Abisinin yurt dışında yaşadığını öğrendiğimde çok şaşırmıştım, And niye yurt dışında yaşamıyor bu ülkede harcanıyor diye. Bu sebeple And abinin bu gidişine kızamıyorum gitme sebebi düşündüğüm gibiyse. Sosyal medyada, forumlarda 3-5 kişinin yaptığı yorumlar sebebiyle bu kararı almamıştır diye düşünüyorum. Öyle umuyorum yani.
Şu an 24 yaşındayım, 19 yaşımdan beri sizleri takip ediyorum, internette tanıdğım, canlı görmediğim kimseyi sizin kadar sevmedim, yakın hissetmedim. O samimiyeti verdiniz. Kültürünüzle, davranışlarınızla pek çok şey öğrendim aslında sizden. ("Abi yanlasana xd" den başka bir şey beklemeyen ergen tayfadan değilim.) Her şeyi bir kenara bırakırsak yapmaya çalıştığınız iş, Türkiye' de daha önce görülmemiş bir şekilde; tarafsız, samimi bir format olma çabanız alkışı hakeden bir hareket. Okuduğunuz okullar vs. hepsini bir kenara bırakıp sevdiğiniz işi yapmaya çalışmanız, her türlü zorluğa rağmen bundan vazgeçmeyişiniz, kendime örnek aldığım hareketleriniz oldu her zaman. Fakat ne yazık ki Türkiye' de başarılması çok zor işler bunlar. Otopark şu an belli bir seviyeye geldi, daha da iyiye gidecektir elbet fakat bunca çabanın sonucunda daha iyi yerlerde olmanız gerekiyordu şuan burası Türkiye olmasaydı.Bu da bu ayrılıkta etkilidir elbet. Çok uzun yazdığımın farkındayım, umarım hayatının geri kalanında çok mutlu olursun ve hakettiğin şartlarda yaşarsın
@and . En azından ordan bu işi yapmaya devam et bi şekilde. İş olarak yapmayacaksan bile hobi olarak boş zamanlarında videolar at. Araba sürerken bi kamera aç, videoları editlemesen bile koy gitsin. Cupra zamanlarındaki karanlık videolarınızı izlemiş adamlarız her türlü izleriz. Yeter ki özletme.
Edit: İmla