Ekonomi için 0 dan 100 e 5 dk çıkanlar yapmayın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CanSoylu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Suçu övmek bir suçtur. Suç işlemek de hak falan değildir.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doktor nedir?
Tababet yapan kişiye doktor denir. Doktorun en önemli görevi insan sağlığını korumak ve bozulmuş sağlığı düzeltmeye çalışmaktır. Bu amaçla doktor yer yüzünde var olan tüm hastalık durumlarının ve bunların tedavilerinin öğretildiği bir eğitimden geçer. Bu eğitim sırasında insan vücudunu ve çalışma prensiplerini öğrenir. Hastalıkları önlemek ve tedavi etmek amacıyla çalışan meslek grubudur. Doktorluk kutsal bir meslek olarak görülür.

Yahu ehliyetin bakkaldan alınır gibi alındığı, trafik mantığının olmadığı ve araç kullanırken 1-2 adım sonrasını hesaplamanın millete zulüm geldiği, herkesin kendini usta sürücü, yolların fatihi sandığı yerde sayfalarca yazı da yazsak boş.

Yahu ehliyetin bakkaldan alınır gibi alındığı, trafik mantığının olmadığı ve araç kullanırken 1-2 adım sonrasını hesaplamanın millete zulüm geldiği, herkesin kendini usta sürücü, yolların fatihi sandığı yerde sayfalarca yazı da yazsak boş.
Bu platformun seçkinliğini biliyoruz.Burda bile sıkıntılı düşünceleri gördükçe trafikten arabacılıktan beklentim yerle bir oluyor her seferinde:(

İstedikleri kadar hızlı kullansınlar ama en azından şu arka sisleri açmasınlar, arkama sokulup tek şerit yolda bana selektör yapmasınlar, geçebiliyorlarsa geçsinler istedikleri kadar hız yapsınlar zarar göreceklerse de başkasına zarar vermeden görsünler isterlerse 10 parçaya ayrılsınlar umrumda değil. Önümdeki adam yavaş hızlanıyor olabilir ben sabrederim sonuçta az çok hepimizin tecrübesi var varacağımız yere birkaç dakika geç varıyoruz bu durumlarda ama yeter ki bu hızlanmayı sonuca ulaştırabilsin sürekli can sıkıcı ağırlıkta hareket etmesin.
Bir de şehirler arası yollarda elinde olmadan yük sebebiyle yavaşlamış fakat bizi de bu durumun içine sürüklememek için emniyet şeridine girip geçmemizi isteyen kamyoncu tırcı abilerimize sevgi dolu selamlar ellerinden öperim

Yavaş ya da hızlı kullanın buna karışamayız ama bencillik yapıp trafikteki paydaşların can ve mal güzenliğini düşünelim.
Babamın bir sözü vardır
Oğlum der " Karşındakinin şoförü ol. o ne yapabilir düşün ona göre hareket et."

Bu konuyu geç görmem ve tartışmanın gerisinde kalmış olmam beni üzdü açıkçası çünkü benim de çarpıcı bir şekilde diyeceklerim var.Benim sürüş tarzımda da eğer yol kalabalık ise kesinlikle ve kesinlikle o yolun hız sınırları aşmadan yol kat etmek ve buna yüzde 10 sınırda dahil.Mesela örnek veriyorum bir yolun hız sınırı 82 ise o yolda yüzde 10 payı geçmemek şartı ile 90 civarında gitmeye önem gösteririm.Mümkün oldukça sağdan gitmeye ve sol şerit ya da şeritleri(orta şerit) işgal etmemeye çalışırım.Bunu yapmamdaki birinci sebep hız cezalarını ödeyemeyeceğim kadar aşırı arttırmış olmaları, arabamın 90 km/h hızdan sonra bana güven vermemesi ve tabii ki de ülkemizin güzide yakıt fiyatları.Eğer bunun için eleştirileceksem sabaha kadar konuşalım fakat benim de rahatsız olduğum tipler var mesela zaten hız sınırında gittiğimiz halde sağda da kamyonların olduğu halde e.ek gibi selektöre ve kornaya abananlar var.Ayrıca önümde ışık olduğunu bile bile arkamdan sanki beni devirecekmiş gibi gelenler de var.Eleştirilecek olanlar bence bu insanlardır devlet o yola bir hız sınırı koymuş uymayanları cezalandırmış kusura bakmayın ama kimse durduk yere de fare kapanına girmek istemez.İsteyenler varsa onlar da bedelini çekerler.He olayın bir de ayrı bir boyutu var trafikte ve kalabalık yerde bu e.ekliği yapan insanlar nedense virajlarda da 40 ile dönüyor, orası da bir ayrı merak konusu.
Saygılar...

Son düzenleme:
Bazıları istiyor ki ben 160'la gideyim. Diğerleri her koşulda soldan çekilsin. Ben de hızı sabitledikten sonra gaza frene basmadan gideyim. Böyle istiyorsanız kendinize pist yaptırmanızı tavsiye ederim. Ortak yollar bunun için uygun değil.

Bazıları istiyor ki ben 160'la gideyim. Diğerleri her koşulda soldan çekilsin. Ben de hızı sabitledikten sonra gaza frene basmadan gideyim. Böyle istiyorsanız kendinize pist yaptırmanızı tavsiye ederim. Ortak yollar bunun için uygun değil.

Sağ şerit boşsa çekilsin. Her koşulda değil :)

her fırsatta dipgaz yapıyorum :D mesela ışıktan kalkarken 0-70 yapıyorum resmen sonra 5 e atıp ekonomi kasıyorum çünkü radar var :D

Sağ şerit boşsa çekilsin. Her koşulda değil :)
Kurala göre hareket ederiz. Kurallara göre orta ve sağ şerit kullanılır. Sol şerit sollama şerididir. Eğer hız sınırından düşük hızlarda gidiliyorsa o zaman sağa çekilmek gerekir. Ama hız sınırında gidiliyorsa orta şeritten gidilir. Bende bazen hız yaparım ama yolun boş olduğu zamanlar. Kalabalık yerde aşırı hızlı gitmek cinayettir. Arabalar her ne kadar gelişmiş olsa da frenlerin incecik bir boruya, direksiyonun da küçük bir çubukla bağlı olduğunu unutmayın.

Son düzenleme:
Ohooo... Burada bazı arkadaşlar sıfır trafiği olan İskandinav ülkelerinin tenha bölgelerinde yaşadıklarını sanıyorlar. :) Arkadaşlar Türkiye'de çoğu yerde 3 şeritli yolların 3 şeridi de %100 yoğunlukla kullanılmasına rağmen yetmiyor, siz hala orta şeritte gidilir sol şeride geçilmez filan diyorsunuz. Az biraz gerçekçi olun, İstanbul'da sol şeritte hafriyat kamyonları yol istiyor artık. TEM otoyolunda yıllardır hız ne kadar olursa olsun tampon tampona gidiliyor. Şehirler arası bölünmüş yollardaysa bir kamyon, yokuşta 10'la giden diğer kamyonu sollarken, 3. araç 60'la sol şeride kaçmak zorunda kalıyor.

Arkadan 200'le gelen arabanın basıp basmaması kendisini bağlar. Sadece selektörü yapmadan önce önündeki aracın yol verme koşullarına da bir zahmet bakacak, araç sollama yapıyorsa paşa paşa bekleyecek, önündeki aracın önü kamyon vb. yavaş giden bir araçla tıkalıysa o selektörü yapmayacak. Yaparsa her türlü muameleyi hak eder. Bunun tam tersi senaryoda, sol şeritte her koşul müsaitken kimselere yol vermeden 120 ile giden de, sağından korna kıyametle geçilirken o tepkiyi hak eder. Üstüne utanmadan "çk çk çk çk bak nasıl da makas atıyor nasıl da sağımdan geçiyor" diye sızlanmayacak.

Son yıllarda özellikle Adapazarı-İstanbul arası TEM otoyolunda çok rastlıyorum; herkesin acelesi var diye herkes sol şeritten gidiyor. Sağ şeritten 160'la gitsem gidebiliyorum bazen. Bunun sağlıklı bir izahı yok, topluca saçma sapan bencilce şuursuz hareket eden bir kalabalık. Benim yeri geliyor ağır vasıta olmayan yolda 130'la sağ şeritten gittiğim oluyor, 140'la giden hız kesmesin geçsin, 200'le dipgaz yapan da kimseye bulaşmasın diye düşünüyorum. Ama bazı paşalar Sabuncubeli yokuşlarından inerken sağındakiyle çapraz yapıp aynı hızla sol şeritten 60'la giderek arkadan 90'la geleni içinden geçmesi için zorluyor.
Arkadaşlar özellikle otoyollara çıkışta hızlanma şeridinde araç yakmasın diye gaza basmayan ve hızlanmayan sonra arkadan gelen aracı yeterince hıza ulaşamamış şekilde şeride girmesine neden olan arkadaşlara sesleniyorum.
Yapmayın Etmeyin Diğer araçları tehlikeye atıyorsunuz.
Kırmızda kalkıp bir türlü hızlanmayan ya da dediğim gibi hızlanma şeridinde bir türlü gerekli hıza ulaşmak için uzun zaman bekleyenleri ne zaman geçsem ve araç içine baksam sürücünün gözleri kadrana takılı. Tahminimce ANLIK YAKIT takibi yapıyorlar. İyi hoşda sizi geçmeye çalışanların yaptığı olmadık harektler vs diğer araçları tehlikeye atıyor diye düşünüyorum. Sizlerin bu konuda düşüncesi nedir?
Başlığın açıldığı mesajdaki senaryoya gelirsek, çoğu kişi bu şovu maalesef yapıyor. Bir gün hızını almış büyükçe bir araç, yeterli frenlemeyi yapamayıp arka camlarını patlatana kadar da akıllanmıyorlar. Kamyon, otobüs vb büyük araç sürücüleri binek araçları kullanırken bu tarz senaryolarda bu umursamazlığı yapmaz emin olun. Çünkü arkadan gelen araçların çektiği çekeceği zorlukları gayet iyi bilirler. :)

İnsanların araba kullanırken öncelikle kendilerini diğer şoförlerin yerine de koyarak düşünmeyi öğrenmeleri gerekiyor. Diğer konularda 18-20 yaşlarındaki çok tecrübeli olmayan arkadaşlardan bütün doğruları beklemek yanlış olur ama zamanla tecrübe kazanarak yanlışlarını düzeltmeleri gerekir tabii. 10 yıllık aktif sürüş tecrübesine sahip bir sürücünün yukarıda bahsettiğim saçmalıkları yapmasını ben de anlayışla karşılamam.

Yav sol şeridin tıkanıp sağ şeridin aktığı ülkede trafik tartışmasına girmek ne? Bu forumu dışarıdan kaç kişi görecek de akıllanacak? Ülkedeki eğitimi, en önemlisi kültürü değişmedikten sonra millete laf anlatmanın anlamı ne? Herkesin bencilliğini, düşüncesizliği, en önemli benimciliğini atlatmadan trafik kültürü beklemek ne?

Önümdeki çekilebilmesine rağmen çekilmiyor mu? Dibine de girerim, selektör de atarım, kör de ederim. Beni düşünmeyeni ben de düşünmem.

Bir de değişik cinsler var
Şöyle ki ; adam sol şeritte komik bir hızla gidiyor (atıyorum 100 km/h) arkadan selektör yapınca önce sağa çekilmekte diretiyor..Akabinde biraz daha ısrarcı bir şekilde selektör yakmaya devam edince orta şeride geçiyor..Orta şeride geçtiğinde ise gazı köklüyor ve sen sol şeritte giderken seninle aynı hıza ulaşıp yan yana yola devam ediyor
Bir tane daha örnek var ki ; gene sol şeritte komik bir hızla giderken selektör yakıyorsun adam sola sinyal veriyor..Öyle bir inadı var ki taciz de etsen yol vermiyor..Karayolları adama özel olarak sol şeridi tahsis etmiş zannedersin

Son düzenleme:
Bir de değişik cinsler var
Şöyle ki ; adam sol şeritte komik bir hızla gidiyor (atıyorum 100 km/h) arkadan selektör yapınca önce sağa çekilmekte diretiyor..Akabinde biraz daha ısrarcı bir şekilde selektör yakmaya devam edince orta şeride geçiyor..Orta şeride geçtiğinde ise gazı köklüyor ve sen sol şeritte giderken seninle aynı hıza ulaşıp yan yana yola devam ediyor
Bir tane daha örnek var ki ; gene sol şeritte komik bir hızla giderken selektör yakıyorsun adam sola sinyal veriyor..Öyle bir inadı var ki taciz de etsen yol vermiyor..Karayolları adama özel olarak sol şeridi tahsis etmiş zannedersin
Bir seferinde otoyoldan sola dönüş yapacaktım yani u dönüşü. Arkama bir Tipo geldi. Korna selektör yol istedi. Sinyalimde yanıyor o sırada. Sonra sinirlendim dönmekten vazgeçip bende ona aynısını yaptım. Sırf ona gıcıklık olsun diye 10 km yolu uzattım ama değer. Bence herkes yapsın aynısını böylelerine. Sol şeritts yavaş gidilmez ama dönüşlerde mecburi yavaş gitmek gerekiyor. Orta ve sağ şeritteki araba hız sınırlarında gidiyorsa kimse karışamaz. İstiyorsa sollayıp geçer.

Ekonomi için yapıyorlarsa çok yanlış yapıyorlar. En verimli şekli seyredeceğiniz sürate tam gaz çıkmak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...