Hız sınırını geçerim parasını öderim mantığı değil bendeki. Acelemiz olduğunda kim o hız sınırına uyuyor? Park yasak diye dakikalarca park yeri arayan yada 2 dakikalık para çekme işlemi için 5 tl otopark ücreti ödeyen var mı? Varsa da kaç kişi? Ortada bi yasağın çiğnenmesi var bunu yapan cezasını çeker. Benim anlatmak istediğim şey tabiki başkasının canı ve malını tehlikeye atmak değil.Ambulansı ayrı bir yere koyalım ama kimsenin hız sınırını geçme hakkı yok ben yasayı çiğnerim parası da neyse öderim demek de ortadoğulu yaklaşımı böyle bi yere varamayız
sonra da adam hesapsız yaklaştığı için en sağa durup sola dönmeye çalışıyo niye böyle yapıyosun da desen seni suçlu çıkarır
İlk olarak ambulans örneğinin öyle bir amacı yoktu sadece konuya uygun bir örnek olarak bire bir kendim gördüğüm için verdim.Devlet 120 hız sınırını ceza kesmek için değil güvenli olduğu için koyuyor. Sen otoyolda 160'la gidiyorsun diye ben 120 ile sol şeritten giderken sana hızlı bir şeklide yol vermek zorunda değilim. Kendi güvenliğimi ve arabadaki diğer yolcuların konforunu dikkate alıp yavaş yavaş orta şeride geçerim.
Ambulans örneği ise aşırı hızlı gidenleri meşrulaştırmak için verilmiş abartı bir örnek bence.
Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yolun 3 şerit olduğunu varsayarsak, en sağ şerit boş ise, orta şeritte 105 ile gitmek doğru değil bence. En sağda hangi şerit müsaitse orayı kullanmak gerekir. Tır-otobüsün sağda olmadığı durumlarda 'tın tın' orta şeritte gidilmesine karşıyım. Çünkü bakıldığı zaman orta şerit de sağ şerit için 'sollama' şerididir.120 km hiz limitidir. Orta şeritde 105 110 hizlarda seyredenin bir suç işlediğini sanmiyorum. Soldan 160 km basanların esas suçlu olduğu belli. Yükset sürati meşrulaştırmayin. Orta şeritte 105 km gps seyir hızıyla intikal ederim. Uzaktan tapa gaz gelip kuyruğuma yapişanlarda bi zahmet sollasin
Sürücülerin bunu idrak etmesi bu kadar zor olmamalı. Usulsüz yüksek hız yapmak nasıl ki trafik kuralına uymuyorsa, doğru şeritte doğru hızla gitmemek de trafik kurallarına uymuyor.
bu bir kaç cümle anlatmak isteğim şeydi ama aktaramadım yazıya yada yanlış aktardım. Tam olarak durum bundan ibaretKurallara uygun olarak, geçiş yapmak isteyenlere yol vermemek, geçilmekte olan bir başka aracı geçmeye veya sola dönmeye kalkışmak yasaktır.
yolun 3 şerit olduğunu varsayarsak, en sağ şerit boş ise, orta şeritte 105 ile gitmek doğru değil bence. En sağda hangi şerit müsaitse orayı kullanmak gerekir. Tır-otobüsün sağda olmadığı durumlarda 'tın tın' orta şeritte gidilmesine karşıyım.
Şehir içi kazaların çoğu ya saygı göstermeyip birbirine yol vermeyen insanlar veya dikkatsizlikten kaynaklı. (Kendi gözlemim). Milletimizde o saygı unsuru azaldığı içindir ki birinin en küçük hareketinde millet yumruk, sopa gibi şeylerle terör estirmeye başladı iyice.Uzun lafın kısası, bence herşeyden önce saygı lzım, trafikte de, günlük hayatta da...
Bunun bir de sol şeritte siz 160'la gitmenize rağmen kilometrelerce ötelerden selektör yapan,hatta sola sinyal veren versiyonları vardır.
Daha dün şirket spek bir megane bu artistliği bana yaptı.
Sağ elimle kendine "gel pzvnk" şeklinde bir işaret yapıp, vites düşürüp gazlamaya başladım.
Ben 180'i görmeden daha aynda küçülmeye başladı zavallı.
İbre 210'u gösterirken de zaten kaybolmuştu artık.
Yolun baya ilerisinde, otoban bitip, normal yolda ışıklarda yan yana gelince ise kafasını çevirip bakacak yüzü de kalmamıştı arkadaşın, baksaydı zaten "sol sinyalin takılı kaldı galiba" diyecektim.
Uzun lafın kısası, bence her şeyden önce saygı lazım, trafikte de, günlük hayatta da...
Adam 180'le kaptırmış gidiyor, 160'la giden adama selektör yapmak saygısızlık mı oluyor?
Altındaki arabaya göre mi muamele yapmalı? Oo bunda BMW var selektör yapmayım en iyisi arkasından usul usul gideyim..?
Erkenden selektör vermenin amacı zaten hız kesmemek. Herkes tek selektörde sağa geçse eyvallah. Bazen 10 kere selektör yapman gerekiyor. Ben 1 km öteden başlıyorum artık ancak geçiyorlar sağa. Bunun neresi saygısızlık veya artistlik hala anlamış değilim.500 metre öteden selektör yapmak, her türlü saygısızlıktır. Yaklaşınca herkes yol verir. Kaldı ki, orta şeritte trafik olmasa, ben onu 600 metre önce zaten ilk gördüğümde yol veririm.
Adamın götüne girersin, hala sana yol vermez, o zaman yaparsın selektörü.
Selektör yapana, elimden geleni ardıma koymam. BMW, Mercedes, Renault fark etmez.
Adamın sağ şeridi müsait değilse zaten selektör yapmam kesinlike. Ona katılıyorum.Önemli olan sol şerit sollama şerididir. 160'la giden BMW arkadan 180'le gidene yol vermek zorundadır. Diğer taraftan; orta şeritten 110'la giden aracı 120'yle sollayan arabaya da 160'la gidiyorum diye selektör yapmak da yanlış. Bir zahmet frene dokunacak orada.
Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sol şerit hızlama şerididir. Sollama harici kullanılmaması gerekir.Sol şeridi gereksiz yere meşgul etmek trafiğin akışını engellemekle beraber tehlike oluşturmaktadır arkadan gelen için de şeridi ihlal eden için de. Birisi geçmek için mecburi bir hamle yapıyor diğeri geçirmemek için hamle yapıyor. Sol şeridi 160-170 kapatıp giden insanın vardır illaki bi acelesi ki zaten sol şerit hız şeridi olarak da geçiyor. Devlet sana kanunla limit koymuş ama geçersen de bedelini ödersin diyor. O hıza çıkan insan da bunu zaten göze alarak gidiyor. Geçenlerde denk geldim ambulans ciyak ciyak siren çalarak gidiyor belli durum acil. adam sol şeritten ortaya geçene kadar 4 defa uyarı yaptı ambulans şoförü.
Suç işlemek de bir haktır.Avrupa da 200 le giden arabanın önünde 120 yle sol şeridi işgal ediyorsanız; siz de ceza yiyorsunuz.120 km hiz limitidir. Orta şeritde 105 110 hizlarda seyredenin bir suç işlediğini sanmiyorum. Soldan 160 km basanların esas suçlu olduğu belli. Yükset sürati meşrulaştırmayin. Orta şeritte 105 km gps seyir hızıyla intikal ederim. Uzaktan tapa gaz gelip kuyruğuma yapişanlarda bi zahmet sollasin
+1Burada nispeten bilgili ve bilinçli bir insan grubunda bile normali bozulmuş bu kadar insan varken trafikten birşey beklemek saçma, avrupadaki her insan kurallara uyuyor çünkü uymazsa kim olursa başına gelecekleri biliyor, kimse acelesi olduğu için hızlı araba kullanmıyor birbirimizi kandırmayalım biz aceleci sabırsız olarak yetiştirilen bir toplumuz, hiç kimsenin vakti yok ama bir günde ne yaptın desen yaptıklarında da bişey yok
+1Burada nispeten bilgili ve bilinçli bir insan grubunda bile normali bozulmuş bu kadar insan varken trafikten birşey beklemek saçma, avrupadaki her insan kurallara uyuyor çünkü uymazsa kim olursa başına gelecekleri biliyor, kimse acelesi olduğu için hızlı araba kullanmıyor birbirimizi kandırmayalım biz aceleci sabırsız olarak yetiştirilen bir toplumuz, hiç kimsenin vakti yok ama bir günde ne yaptın desen yaptıklarında da bişey yok
Suçu övmek bir suçtur. Suç işlemek de hak falan değildir.Suç işlemek de bir haktır.Avrupa da 200 le giden arabanın önünde 120 yle sol şeridi işgal ediyorsanız; siz de ceza yiyorsunuz.