Ekonomik krizde araba alınır mı yoksa satılır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim ülkedeki insanlar çok uyanık. Kur değişimleri anında ikinci el piyasasına yansıtılıyor. İlginç. Dün 80 bin tl yazan adam bugün arabasına 85 bin tl yazmış.

Bence şu anda araba alınır olmadı trafikten çekilir uyutulur yıllık masraflar minimuma itilir .döviz arttı tepkilerle karşılaşıyorum ama şu anda arabalarinanılmaz uygun dediğim gibi kredi nakit akışına bakmak lazım.bu arabayı satmak gerekebilirse onu da düşünmek lazım.krizde araba değerlensede sonuçta arabayı alması muhtemel kişilerde para olmıcak ve alan da çıkmayabilir(kendimle ne çok çeliştim).ben krizde araba alınacağını düşünüyorum zatrn dolar arttı piyasanın euro dolar üzerinden gelen arabaların bunu fiyatlaması 6.7 ayı bulur.bir çok yere yazdım ama 2018 polo ingilterede 180 bin lira almanyada 160 bin lira bizde ise 2017 modeli 80 bine alınabiliyor.her kriz parası olan için bir fırsattır ne yazıkki

Bence şu anda araba alınır olmadı trafikten çekilir uyutulur yıllık masraflar minimuma itilir .döviz arttı tepkilerle karşılaşıyorum ama şu anda arabalarinanılmaz uygun dediğim gibi kredi nakit akışına bakmak lazım.bu arabayı satmak gerekebilirse onu da düşünmek lazım.krizde araba değerlensede sonuçta arabayı alması muhtemel kişilerde para olmıcak ve alan da çıkmayabilir(kendimle ne çok çeliştim).ben krizde araba alınacağını düşünüyorum zatrn dolar arttı piyasanın euro dolar üzerinden gelen arabaların bunu fiyatlaması 6.7 ayı bulur.bir çok yere yazdım ama 2018 polo ingilterede 180 bin lira almanyada 160 bin lira bizde ise 2017 modeli 80 bine alınabiliyor.her kriz parası olan için bir fırsattır ne yazıkki
Bu arada iki mesaj üst üste olucak ama mesrla kur 7 lirayı aşıcak diyen arkadaşlards var ama zatrn fiyat 6.50 yani yüzde 9 daha yükselicek ama zaten ikinci eklarabalar bunu fiyatlamadı.resmen kur 4 lira 5 lira gibi bişey ikinci el piyasasında o yüzden gelirimiz sabitse çok yormucaksa saçma sapan kredşlere girilmicekse araba alınabilir.

aslında çok ihtiyacım yok işe servisle gidip geliyorum. sadece hafta sonları şehirden uzaklaşıp bir şeyler yapmak için almak istiyordum. maaşım fena sayılmaz. ama dolar karşısında eridi tabiki herkes gibi. benim merak ettiğim ilerde bu fiyatlara araba bulabilir miyiz. insanlar krizden dolayı evler ve arabalar satılamayacağından dolayı çok düşecek diyor. banada tam tersi gibi geliyor gerçi. şimdi alsak kar mi ederiz zarar mı en çok aklımı kurcalayan soru bu. birde siz araçlarınızı satmayı düşünüyor munuz. krizin daha da derinleşeceği kesin gibi. nasıl adım atacaksınız bu konuda.

Bu durumda ben olsam almazdım.

Son düzenleme:
Şu anda eldekinin kıymetini bilmek gerekiyor. Arabalara daha bir bağlandım. Bilgisayarımı güzelce temizledim birden ısınma geldi. Araba almak için biraz beklemekte fayda var. Gerçi döviz düşse de firmalar fiyatları düşürmüyor.

Bu durumda en iyisi bir an önce ihtiyaç gerçekten var ise harekete geçip işi bitirmek en mantıklısı, yoksa da defteri kapatıp parayı elde tutmak en iyisi

Aklı olan şu dönemde, kredi ile araba almasın. Hatta parayı dolar yapıp kenarda bekletsin. İlla araba lazım almak isteniyorsa 30 bin üstü araclara bakmayı verin. Hatta alacağınız araba mümkün olduğu kadar kara düzen olsun.

Çünkü kar edecem araba alacam diyen adamın , yakında aldığı arabaya benzin bile alamayacak hale gelecek. 8 liraya benzin alıp kaç km yol yapacağınızı düşünün.

%45 sigortaya , kaskoya, Mtv'ye zam geldiğini düşünün

%50 yedek parça ve servis ücretlerine zam gelebilir.

Ben kendimden örnek veriyorum, şu an yıllık otomobil masraflarım i10 için 6600 tl barajında. Bunu %50 ile çarpın çıkan sonuc kucakta...

birde ben lpg li i10 kullanıyorum, garantisi olan bi araba.

ne alınır ne satılır ucuza satılırsa zarar edilir ama pahalı fiyat yazarsanda kimse almaz dolar 7 tl ne alınır ne satılır dolar düşecek bekleyelim biraz aceleye gerek yok

Gelen haberler iç açıçı değil, bu sabah %10 parça, %35 işcilik zammı yapıldı fiat servislerinde.
İşçilik zaten 100 lira bişey .1400 liralık bakımda yüzde 30 indirimimiz var diye sevindik 150 liraymış işçilik 45 tl indirdiler.
Tabiki bu bir yalan pazarlık payı olmasın diyr yapıyprlar

Şunu da düşünmek lazım şu anki dolar 7 düşünceler 7.5 8 olacağı yani yüzde 15 maksimum artıcapı değil mi.ama araç piyasası 7 ay öncesini fiyatlıyor.yani dolara koyup yüzde 15 alınacağına bir arabadan yüzde 40 -50 alınabilir.(iyimser bir söylem olabilir )ama geçen sene 60 aldığım bir ay önce 84 e arabamı sattım şu an fiyatları 100 olmuş.milli gelir bu hızda artmıyorken ayağı yerden kesicek bir araba alınabilir(tabiki sabit gelirimiz varsa ve fahiş kredilere girilmicekse)

33D14955-0043-4906-BA64-63741780CD91.jpeg
O gün resmileşmişti aslında ekonomik kriz başladığı o günlerde euro bile 4 ün altındaydı .

Döviz kurundaki artış ikinci el araçlara tam olarak yansımadan ihtiyacı olan kişilerin araçlarını şuan almaları çok mantıklı bence. Bundan 1 yıl sonra şuanki fiyatlarının en az %30-40 ı fazlası olur ikinci elde. Aynı şey gayrimenkuller için de geçerli.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Valla şu sıralar ne araba satılır ne araba alınır elimizdekinin kıymetini bilmek lazım ama araba yok ve araba sahibi olmak isteyen biri ikinci el tercih edip alabilir yeni kurlar sıfırlara yansımaya basladı ateşi ikinci ele çok vurmadan almak mantıklı olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...