En Son Ne Aldınız?

Lazer yazıcılar inkjetlere göre daha fazla sorun çıkartırlar ve sarf malzemeleri daha fazladır bu yüzden sizin yerinizde olsam inkjet alırdım derdim ama zaten almıştık şuan WF-8510DWF kullanıyodum maliyeti hakkında bilgim yok ama 5000-7000 sayfada bir takmasından başka hiç problemi yok kartuş değiş devam et şeklinde ağır gramajlardada çekmememize ramen ses çıkartmıyor drum fuser gibi dertlerin hiçbiri yok size önerim epson-m200 olur çok işlevli sıkıntısız yazıcı olacağını düşünüyorum detayları zaten internetten görebilirsiniz. Milyonlarca sayfa lazer ile çekmekten illallah etmiş biri olarak şiddetle tavsiye ederim yazdıklarına göre ^1 sayfa başı mürekkep maliyeti ~2 kr ne kadar doğrudur bilemem ama açıkçası 10kr da olsa alınır diye düşünüyorum zira sizin sadece toner maliyetiniz ~8kr bunun drumu, fuserı ve elektriği var laserların ısınmaya drumu kağıdı vs vs charge lamaya harcadığı elektriklerin hiçbiri yok. Aklınızda olsun diye söyledim hali hazırda yazıcı bakan varsada bilgilenmiş olur

^1 T7741

Geçmişte LG, Canon ve HP yazıcılardan (kimisi lazer kimisi püskürtmeliydi) memnun kalmamıştık, MFC-7420 baya kaliteli gelmişti ondan sonra. Şimdi ihtiyaç olunca gözüm yine direkt Brotherlara gitti.
Forumda bu konuda bilgili kişiler olduğunu tahmin etsem konu açardım, ilk alımda 170 lira daha pahalı Epson ama sonraki giderleri çok uygun.
75 liralık kartuş 6.000 syf gidiyormuş
Bizdekinde 75 liralık toner 1.000 syf gidiyor (6x75=450 lira)
Bizdeki makinenin drum fiyatı 155 liraymış. Ortalama 10.000 syfda bir o değişmeli birde.

Bu Epson'da (veya tüm inkjetlerde) drum yok mu? Eskiden püskürtmeli kullanmıştık ama sadece kullanıcıydım içeriğiyle ilgilenmiyorum, biraz bilgi verici yazarsanız sevinirim öğrenmiş olurum.
Fuserın ne olduğunu bilmiyorum. Eski yazıcıda toner ve drum bitimi dışında bir sorun yaşamadık, fuserda drum gibi uzun süre kullanılabilen sarf malzemesi mi?
Muhtemelen uzun yıllar götürür bizi bu cihaz ama ileride gerekirse veya başka bir şey için almak gerekirse diye öğrenmek istedim.

Düzenleme: 170 lira fazla dedim ama üstteki linkte 745 lira olduğu içindi, bizim aldığımız yerde 687 lira + 6 lira kargo masrafı var.
https://www.webdenal.com/epson-m200_568351.html
Zamanında sormadığım için hafif bir pişmanlık oldu. :)

Son düzenleme:
Geçmişte LG, Canon ve HP yazıcılardan (kimisi lazer kimisi püskürtmeliydi) memnun kalmamıştık, MFC-7420 baya kaliteli gelmişti ondan sonra. Şimdi ihtiyaç olunca gözüm yine direkt Brotherlara gitti.
Forumda bu konuda bilgili kişiler olduğunu tahmin etsem konu açardım, ilk alımda 170 lira daha pahalı Epson ama sonraki giderleri çok uygun.
75 liralık kartuş 6.000 syf gidiyormuş
Bizdekinde 75 liralık toner 1.000 syf gidiyor (6x75=450 lira)
Bizdeki makinenin drum fiyatı 155 liraymış. Ortalama 10.000 syfda bir o değişmeli birde.

Bu Epson'da (veya tüm inkjetlerde) drum yok mu? Eskiden püskürtmeli kullanmıştık ama sadece kullanıcıydım içeriğiyle ilgilenmiyorum, biraz bilgi verici yazarsanız sevinirim öğrenmiş olurum.
Fuserın ne olduğunu bilmiyorum. Eski yazıcıda toner ve drum bitimi dışında bir sorun yaşamadık, fuserda drum gibi uzun süre kullanılabilen sarf malzemesi mi?
Muhtemelen uzun yıllar götürür bizi bu cihaz ama ileride gerekirse veya başka bir şey için almak gerekirse diye öğrenmek istedim.

Düzenleme: 170 lira fazla dedim ama üstteki linkte 745 lira olduğu içindi, bizim aldığımız yerde 687 lira + 6 lira kargo masrafı var.
https://www.webdenal.com/epson-m200_568351.html
Zamanında sormadığım için hafif bir pişmanlık oldu. :)
Fuser ın türkçesi fırın olarak geçer. Lazer yazıcılarda bulunan, toner toz halindedir.

Fuser, drumdan kağıda geçmiş görüntüyü oluşturan toz halindeki tonerleri ısıtarak kağıda geçmesini sağlar. Bu sıcak merdanelerden kağıt geçtikçe yıpratır, en çok kağıdın kenarlarının olduğu bölgeyi yıprandırır bir süre sonra yırtar. Yıpranan merdaneler bir süre sonra kağıdı itip çekememeye iz atmaya toneri tam ısıtamaya başlamak gibi gibi sorunlar doğurur. Bu hatalar eninde sonunda olucak ama ev yazıcılarında ömürleri nedir ne zaman olur bilmem; evet bu da uzun ömürlü sarf malzemesidir.

Mürrekkep püskürtmelinin mürekkebi sıvıdır dolayısıyla kağıda o sıvıyı püskürtmesi yeterlidir başka bişeye gerek kalmaz kendiliğinden kurur.

Laserlar daha kompleks olduğu için hata çıkartma olasılığı bulunan parça sayısıda artar. Birde laser sürekli ısıtmak kağıdı ve drumu elektrik yüklemekle uğraştığı için daha çok elektrik harcar.

Pişman olmaya gerek yok çünkü o makinada kötü değil. Fuserı da takmanıza gerek yok o kolayına cortlamaz ama drumına dikkat edin iyi bakarsanız bikaç bin sayfa daha ömrünü uzatabilirsiniz aynı şekilde kötü bakarsan kısaltadabilirsiniz

Bu forumda her renkten telden insan var :)

İnkjet:
IMG_2327.PNG

Laser:
IMG_2325.PNG

@Kim? Eski makinenin içinde zaman zaman kağıt sıkışıyordu, açıp içinden çıkartıyordum. Demek fuser denen parçayla alakalı bir sorun, ömrünün sonuna gelmişti herhalde. Teşekkürler bilgi için. Şu toner-kartuş gider farkı çok fazla ama bu saatten sonra yapacak bir şey yok.

Neyi bulamadınız hocam, kitabı bulamadıysanız normaldir 1 adet vardı çünkü. Kitabı yazan adama bütün sosyal medya hesapları üzerinden mesaj attım, bulabilirsiniz dediği yerlere mail attım cevap alamadım kitapçıda bulunca almak istedim :)
Aldıgın 1 adam 1000 otomobil kitabını bulamadım:)
Şimdi sorun çözüldü:)

Son düzenleme: