Silikon spreyi nerelerde kullanıyorsunuz? Olmasa olur mu? Yerine başka ürünler kullanılamaz mı? Geçenlerde almaya niyetlendim de "ya ben şurada yerine şunu kullanırım" diyeceğim bir ürün gibi geldi. Ondan soruyorum.
Silikon sprey bence tekerin icadından sonra en önemli dönüm noktası.. şaka şaka ama baya becerikli işleri var. mesela;
su veya hava hotumlarının iç geçme yerlerine sıktığınızda daha sonra çıkartırken kolay çıkıyor
cam fitillerine doyana kadar sıktığınızda camlar uzunca bir süre rahat inip çıkıyor. cam motorlarının ömrü için gerekli.
kapı kilitlerini ve yuvalarını spreylediğinizde mekanik ses azalıyor.
km teli, debriyaj teli gibi sürekli çalışan kısımlara uyguladığınızda yağdan daha iyi iş çıkartıyor.
temiz ve soğuk motora sıkıp 1-2 saat sonra kuru temiz bir bezle sildiğinizde yeni gibi yapıyor ve belli süre toz tutmuyor.
plastik mekanik çalışan kısımlardaki takılma veya sesi neredeyse sıfıra indiriyor. mesela torpido kapağı, bagaj kilidi vs vs.
sürekli güneş altında kalmış veya bulaşık deterjanı ile yıkandığı için solan plastik aksamları düzenli kullanıldığında eski haline getirebiliyor.
kapı menteşe ve gergilerini iyileştiriyor.
kışın kapı lastiklerine uygulandığında donmayı ve yapışmayı engelliyor. ayrıca yeni gibi yapıyor.
su itici özelliği var, kutup başlarına sıkılabiliyor.
torpido veya lastik parlatılabilir.. torpido iyi silinmesi lazım.
araç liftteyken burçlara sıkılabilir.. sıfır ses.
ayna mekanizmaları ve şipidak kızakları için mükemmel.
evdeki kapı kilitleri, dilleri içinde harika..
daha aklıma gelmedi
wd40 da kullandım bu uygulamalarda en iyi sonuç silikon spreyden geldi. ben hala wd40 ın hangi işi "tam" yapabildiğini anlamadım. herşeyden azar azar koymuşlar ona.