En Son Ne Aldınız?

Şöylr hakkaniyetli bir dört mevsim yorumu lazımdı bana😁

Ben de düşünüyordum da bulunduğum illerin mevsimsel durumları 4mevsime tam zıt ama işte fiyatı albeni yaratmıyor değil.

Ya gerçekten bir çok lastik denemiş birisi olarak en azından benim kullanım koşullarıma göre bu lastik hiç benlik değil. Tekrar asla almam, unutmazsam yakından fotoğraflarınıda çekerim gerçekten lastiğe boş yere eziyet ediyor gibiyim şuan. 2. senesini bu lastik zor görür gibi geliyor benim kullanım koşullarında.

Kışın ve yağmurda bir problem yaşamadım ama yazın sıcakta resmen asfalt üstünde sünüyor lastik.

Senle birlikte aldığımız Teriosta kullandığım CrossClimate 2'ler içinde ben de aynısını yazarım. Ne iyi bir yaz ne de iyi bir kış lastiği gibi görev yapabiliyorlar, beklentiyi düşük tutarsan sıkıntı yok. CrossClimate 2'lerin kuru asfalta ciddi derecede durma problemi vardı, Kartepe'ye çıkmışlığım da var ama kar üstünde de yine lastikler durmuyordu. Her türlü ortamda denedim, beklentiyi daha düşük tutmak lazım. Senin arabadaki lastikler bence o kadar da kötü değil, sadece beklentini düşürmen lazım sonuçta bu lastik karda kışta da iş yapacak.

Beklentim aşırı yüksek değildi aslında ama virajda beklentimin çok çok altında kaldı.
Kışın ve yağmurda ama güzeldi.

Benim kullanım tarzıma kışın 4season lastik kullanmak daha iyi uyuyor ben zaten yazın 225 45 R17 kullanıyorum ama kışın genel anlamda akdeniz şartlarında geçiriyoruz belki ortalıktan 15 günlüğüne kaybolmak istediğimizde otoyollar yada nasyonel açık yolları tercih edince kış lastiğinin bir mantığı kalmıyor , Adananın kışı ortalamalarda 15 dereceler ile seyrediyor kışlık lastiklere üzülüyorum ve genelde yağış gördüğüm için su kanallı lastik gerekiyordu :D

Yani aslında lastik alırken acemi bir sürücü olarak değil de ben ne yapmak istiyorum koşullarım ne ve bu lastiklerle sürüş profilim ne olacak diye değerlendirip lastik almak çok daha mantıklı , gelene geçene premium markaları öneriyoruz (ki pirellide premium ondan aldım:D) şunu alın bunu alın ama gerçekten ona ihtiyacı var mı belki adam 50 kmh üzerinde seyir gerçekleştirmiyor ama gidip atıyorum PC7 aldırıyoruz bana gerekli görünmüyor bazı zamanlar oturup bunu düşünüyorum , yada otoyolda ağır ağır süzülerek 90-110 araç kullanan birisine gidip F1 ASY5-6 aldırıyoruz gitsin FK520 alsın parası cebinde kalsın onun ihtiyacı yok ki böyle bir lastiğe , hatta belki FK520 bile ona fazla...

Ya ben İstanbul'da yaşayıp kışın dahil anadolu şehirlerine gidip gelen birisi olarak kış lastiği ayrı, yaz lastiği kesinlikle ayrı olmalı diyorum. Akdeniz iklimini tabii ki kestiremiyorum bu anlamda. Orada 4 mevsim veya sadece yazlık lastik daha iyi iş görebilir.

Ama zaten kullanmayacak düşük limitli lastik alalım durumuna kesinlikle katılmıyorum, bir kere lazım olur tam lazım olur mantığında imkan varsa elimden gelenin en iyisini almaya çalışırım.

her zaman aracın limitlerinde gitmiyoruz ama olur da bir gün gerçekten lastiği dibine kadar kullanman gerekir, işte o zaman premium markanın önemi çıkıyor.

Yoksa gündelik kullanımda da çoğu alt marka iş yapıyor, ama panik fren anında veya ani geyik manevralarında veya istemeden yüksek hızda girilen virajda lastik çok önemli oluyor. Alınabiliyorsa en iyisini almak her zaman daha iyi
Evet, güzel bir konu yakaladık, devamını getireyim: 'Alınabiliyorsa her zaman en iyisini almak lazım' diyorsunuz da, sence en iyisi hangisi? 10 kişiye sorsan Turanza 6 diyecek, 10'u PremiumContact 7 (PC7), 10'u EfficientGrip Performance 2 (EG2), 10'u Ventus Prime 4 (VP4)... VP4 3000 TL, PC7 3500 TL, Turanza 3750 TL, öbürü 4000 TL diyelim. Testlerde de zaten sırt sırta giden, birbirine çok yakın dört lastik var elimizde. Hangisine karar vereceğiz? Maaşın 6 haneliyse belki gözünü kırpmadan en pahalısını çeker geçersin, ya da arabanda daha önce Turanza kullanıp memnun kalmışsındır, macera aramazsın.

Ama gelelim zurnanın zırt dediği yere: İklim koşulları ve sürüş alışkanlıkları. Mesela dilimizden düşmeyen bir 'geyik manevrası' (moose test) meselesi var. Allah aşkına, aranızda otobanda 130-150 km/s hızla sohbet ederek giderken geyik manevrası yapabilen var mı? KM77 gibi testlerde o hareketlerin kaç km/s hızla yapıldığına lütfen tekrar bir bakın. Kaldı ki o hızlar bile gerçek hayatta tek başına yetmez; işin içine insani refleksler giriyor. Ben eminim ki araç virajda beklenmedik şekilde kaymaya başladığında, buradaki çoğu insanın ayağı direkt frene gidiyordur. Lafım yanlış anlaşılmasın, bu tamamen refleksif ve insani bir tepki, kimseyi kınamıyorum; ama gerçek bu. :D

Asıl mesele öngörülü sürücü olabilmekte. Ben kimseye 'Gidin Waterfall alın, gazlayın' demiyorum; ya da diş derinliği 3 mm'nin altına inmiş lastikle şov yapın demiyorum. Bilinçli ve öngörülü sürücü olun; ne geyik testi yapacak duruma düşürün kendinizi, ne de kazık fren yapmak zorunda kalın.

Forumlardaki o kadar lastik konusuna bakın; kaç tanesinde Maxxis, Debica, Goodride önerilmiş? Ben neredeyse tüm lastik konularını gezip yorum yapıyorum, tablo ortada. Buraya özellikle kuru zemin (DRY) testlerini getirip koyma sebebim de net: Benim sürüş şartlarım genelde kuru zeminde geçiyor ve çoğumuz kuru zeminde gazlamayı seviyoruz. Zaten siteyi (tr) bilen biliyor; giren arkasını önünü, ıslak zemin performansını da inceler, kararını verir.

1784544265340.png1784544285578.png

Spring Water markali su aritma cihazi

ben normalde su aritmalari sevmiyordum, ama meger duzgun yapilabilenleri de varmis. arastirinca tav oldum.
Ofiste Rainsoft cihaz kullanıyoruz 20 litre paslanmaz çelik depolu ve soğutuculu yaklaşık 15 derece falan su veriyor ve inanılmaz lezzetli suyu var ofiste su içmeye doyamıyorum. En kaliteli markanın damacana suyundan 10 kat lezzetli.

Ofiste Rainsoft cihaz kullanıyoruz 20 litre paslanmaz çelik depolu ve soğutuculu yaklaşık 15 derece falan su veriyor ve inanılmaz lezzetli suyu var ofiste su içmeye doyamıyorum. En kaliteli markanın damacana suyundan 10 kat lezzetli.

evet bizde de rainwater diye bi marka var onun da tadini cok begeniyorum

benim spring water'dan aldigim urunu de bizim ekipte 3-5 kisi kullaniyordu. ben de biraz arastirma yaptim, calisma mantigi kac filtreli ve nasil filtreli olmali diye. kendimce uygun bir sekilde omnipure markali filtre kullanan mantikli gozuken bi modelini aldim. kagit uzerinde iyi duruyor sistem

evet bizde de rainwater diye bi marka var onun da tadini cok begeniyorum

benim spring water'dan aldigim urunu de bizim ekipte 3-5 kisi kullaniyordu. ben de biraz arastirma yaptim, calisma mantigi kac filtreli ve nasil filtreli olmali diye. kendimce uygun bir sekilde omnipure markali filtre kullanan mantikli gozuken bi modelini aldim. kagit uzerinde iyi duruyor sistem
Modeli nedir hocam aldığınızın ?

Şöyle bir şey yakaladım ihtiyacı olan varsa benim gibi bence çökülesi duruyor.

2026 üretim büyük ihtimalle ya Romanya yada İtalya üretimi gelecek
Satıcı sağlam güvenilir
Peşin fiyatına 9 taksit ile ayda 1300 tl ödemeyle enflasyona zaten yenilecek ortalama 4 sene gitse 50k km yapsa mis gibi :D
Tabi @Cenk abi ne der bu lastiğe bilmiyorum :D

Ekli dosyayı görüntüle 55998

Arkadaşlar fark edildi kaçın :D

1784556133629.png

1500 TL LPG
Ido Topçular-Eskihisar feribot bileti
10 Kg Bonnie Basic Tavuklu Kedi Maması
26x Felix Sığır Etli Yaş Mama 85 gr
Turk Telekom 3 aylık 100 GB internet paketi
Vodafone 3 GB 1 aylık internet paketi
VEIN oyunu
CS2 için Pala Bıçağı-Parlak Su ve Sertleştirilmiş Kasa Eldiven
Johnnie Walker Black Label 300'lük
Johnnie Walker Gold Label Reserve 70'lik
Psikologtan Randevu

Aslinda burda kriter olarak hamurun dayanikliligini da konusmak lazim, bizim ulkenin mukemmel dij guçler tarafindan kiskanilan yollarinda lastikler alt takim kadar can cekişiyor.

590₺ civarlarında mtv ödeyerek devletten aracımı trafiğe sokabilmek için destur,
benzin

• Wow
Tepkiler: Onatygt
Aslinda burda kriter olarak hamurun dayanikliligini da konusmak lazim, bizim ulkenin mukemmel dij guçler tarafindan kiskanilan yollarinda lastikler alt takim kadar can cekişiyor.
Treadwear derecesi lastik üzerinde boşuna yazmıyor😁
Treadwear aşınma oranını gösteriyor. 180-240 arası ultra performans yaz lastikleridir genelde. 500-700 arası ise 4 mevsimler, uzun ömürlü ekonomi odaklı lastiklerdir. Ama bu sadece aşınma derecesini, yani 20-30-50 bin km boyunca ne kadar yahut ne kadar önce aşındığı bilgisini verir. Aşınmadan ziyade 4 mevsimin de dengeli yaşandığı, bazen 40 derece hava, 50-60 derece asfalt sıcağında ilerlerken, bazen tepeye çıkıp sıcaklığın bir anda 27-28'e düştüğü, asfaltın da soğuduğu gibi zemin ve durumlarda, yahut aşırı erimiş ve sıcak asfalt gördüğünde lastiğin hamurunun özelliğini tamamen veya anlık kısmen olarak yitirip yitirmediği vb durumlar daha hayati önem taşır ki lastik üreticileri bunları arge aşamasında ölçer ama paylaşmaz. Ticari sır olarak saklar. Bağımsız test kuruluşları da bunu direkt tek başlık altında açıkça söylemez ama testlerin içinde bazen ' Performans uzun sürüş boyunca sabit kaldı. Isındıkça direksiyon hissi yumuşadı. Arka aks yüksek sıcaklıkta tutunmasını kaybetti. Aşırı sıcakta fren mesafesi uzamaya başladı. ' şeklinde açıklayabiliyor. Yani testi nasıl okuyacağınızı bilmek biraz önemli oluyor burada.

Mesela benzer dönemin lastiği olan Michelin Primacy 3'ün Treadwear derecesi 240 ( ebada göre değişebiliyor ama ortalama aynı ), Premium Contact 6'nın ise 280'dir. Yani ikisi neredeyse benzer aşınma derecesine sahiptir. Ama aşırı sıcağı gördüğü anda Primacy 3'ün hamuru tamamen özelliğini yitiriyor. PC6 ise ömrü ne kadarsa o süre boyunca stabil tutabiliyor özelliklerini.

2x Shell Helix HX7 10w40 4lt
Liqui Molly Ceratec
Honda Orijinal yağ filtresi
Sakura C1614 yağ filtresi (içime pek sinmedi kaldı)