Şöylr hakkaniyetli bir dört mevsim yorumu lazımdı bana
Ben de düşünüyordum da bulunduğum illerin mevsimsel durumları 4mevsime tam zıt ama işte fiyatı albeni yaratmıyor değil.
Ya gerçekten bir çok lastik denemiş birisi olarak en azından benim kullanım koşullarıma göre bu lastik hiç benlik değil. Tekrar asla almam, unutmazsam yakından fotoğraflarınıda çekerim gerçekten lastiğe boş yere eziyet ediyor gibiyim şuan. 2. senesini bu lastik zor görür gibi geliyor benim kullanım koşullarında.
Kışın ve yağmurda bir problem yaşamadım ama yazın sıcakta resmen asfalt üstünde sünüyor lastik.
Senle birlikte aldığımız Teriosta kullandığım CrossClimate 2'ler içinde ben de aynısını yazarım. Ne iyi bir yaz ne de iyi bir kış lastiği gibi görev yapabiliyorlar, beklentiyi düşük tutarsan sıkıntı yok. CrossClimate 2'lerin kuru asfalta ciddi derecede durma problemi vardı, Kartepe'ye çıkmışlığım da var ama kar üstünde de yine lastikler durmuyordu. Her türlü ortamda denedim, beklentiyi daha düşük tutmak lazım. Senin arabadaki lastikler bence o kadar da kötü değil, sadece beklentini düşürmen lazım sonuçta bu lastik karda kışta da iş yapacak.
Beklentim aşırı yüksek değildi aslında ama virajda beklentimin çok çok altında kaldı.
Kışın ve yağmurda ama güzeldi.
Benim kullanım tarzıma kışın 4season lastik kullanmak daha iyi uyuyor ben zaten yazın 225 45 R17 kullanıyorum ama kışın genel anlamda akdeniz şartlarında geçiriyoruz belki ortalıktan 15 günlüğüne kaybolmak istediğimizde otoyollar yada nasyonel açık yolları tercih edince kış lastiğinin bir mantığı kalmıyor , Adananın kışı ortalamalarda 15 dereceler ile seyrediyor kışlık lastiklere üzülüyorum ve genelde yağış gördüğüm için su kanallı lastik gerekiyordu
Yani aslında lastik alırken acemi bir sürücü olarak değil de ben ne yapmak istiyorum koşullarım ne ve bu lastiklerle sürüş profilim ne olacak diye değerlendirip lastik almak çok daha mantıklı , gelene geçene premium markaları öneriyoruz (ki pirellide premium ondan aldım) şunu alın bunu alın ama gerçekten ona ihtiyacı var mı belki adam 50 kmh üzerinde seyir gerçekleştirmiyor ama gidip atıyorum PC7 aldırıyoruz bana gerekli görünmüyor bazı zamanlar oturup bunu düşünüyorum , yada otoyolda ağır ağır süzülerek 90-110 araç kullanan birisine gidip F1 ASY5-6 aldırıyoruz gitsin FK520 alsın parası cebinde kalsın onun ihtiyacı yok ki böyle bir lastiğe , hatta belki FK520 bile ona fazla...
Ya ben İstanbul'da yaşayıp kışın dahil anadolu şehirlerine gidip gelen birisi olarak kış lastiği ayrı, yaz lastiği kesinlikle ayrı olmalı diyorum. Akdeniz iklimini tabii ki kestiremiyorum bu anlamda. Orada 4 mevsim veya sadece yazlık lastik daha iyi iş görebilir.
Ama zaten kullanmayacak düşük limitli lastik alalım durumuna kesinlikle katılmıyorum, bir kere lazım olur tam lazım olur mantığında imkan varsa elimden gelenin en iyisini almaya çalışırım.