Fahir'in Vergi Videosu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Şu tarz şeylerin altındaki yorumları okuyunca sinirleniyorum. Gerçi siyaset, futbol vb. ne olursa olsun illaki bir kavga ortamı oluşuyor. Ahmaklar ülkesi olduk iyice. Kendin gibi düşünmeyeni linç et gitsin. Sevdiğim şeyleri körü körüne savun, karşı çıkanı sindirmeye çalış, gerçekleri görmemecesine.

Eskiden her yerde Mustang mi vardı al sana ekmek karnesi diye kaç yıllık şeyleri atıyorlar, o yıllarda dünyadaki diğer ülkeler ne hâldeydi onu düşünmeden. Ya sabır.
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,256
45,867
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Ödediğimiz vergilerin çoğu ürün fiyatı üzerinde konulup yansıtıldığı için çoğu insanın vergilerin ne kadar fahiş olduğundan haberi yok.

Bunu sadece otomobil sektörü için söylemiyorum. Mesela Amerika'da marketlerde ürünlerin etiketlerinde fiyatlar hep vergisiz yazılır. Sonra kasaya gidersin, aldığın ürünün etikette yazan fiyatı 50$ iken kasada barkod okuyucudan geçer ve çıkan fiyat 55$ olur örneğin, dersin ki %10 vergi ödüyorum. Sistem insanlara ne kadar vergi ödediğini gözüne soktuğu için, hep filmlerde ya da dizilerde "bu benim vergilerimle böyle" ya da "vergi verenlerin parasını çöpe atamayız" gibi sözler duyarsınız. Gerçekte de böyle. Vergi Amerika'da en kutsal şeydir.

Biz de ise markete gidersin, 200TL alışveriş yaparsın ve vergi fişin en altında ufacık bir kalem olarak yazar gözüne bile takılmaz.

Keşke otomobil üreticileri kendileri yapmayıp, arabanın ham ücretini tüketiciden aldıktan sonra onlara bir fatura verip vergi dairesine yatırmalarını istese :) O zaman tepkinin boyutu çok yüksek olur. Yoksa çoğu insan hala otomobil fiyatlarının yüksek olmasını sadece enflasyon ve kurların artmasına bağlıyor.
Değil ne kadar vergi verdiğini, maaşın neti nedir brütü nedir bilmeyen o kadar çok insan var ki. Adam sanıyor ki ben hiç vergi vermiyorum halbuki devlet alacağını çoktan almış oluyor.
Çok haklısınız.. Fakat bizde alınan dolaylı vergilerin asıl fiyatların içine serpiştirilip, faturalarda küçük küçük yer alması da bilinçsiz değil, aksine bilinçli yapılan bir uygulama. Dolaylı vergiler devletin şuan yıllık en önemli gelir kaynağı. Hani bir üstüne koyabileceğimiz başka bir gelir kaynağı kalemi yok, direkt birinci sırada. Devlet hem gelir kaynağını kaybetmemek, hem de vergi farkındalığını mümkün olan minimum seviyede tutmak için böyle davranıyor. Düşünün ki maalesef bu konu, yöntem ve zihniyet üniversite sıralarında bile okutulan kitaplarda bir dip not olarak geçiyor.
 

furkanculha

Asfalt Kurutucu
2 Ocak 2017
47
47
595
Ya bari C segmenti ucuz olsun. Ya hadi Allah'tan korkmuyosunuz biraz vicdan edin B sınıfı arabalara koymayın şu vergileri...
 
  • Beğeni
Tepkiler: kekum34

antisemi

Asfalt Kurutucu
8 Eyl 2016
41
29
595
Belgesel izlemenin faydaları..
Aç kurt sürüsü sığır sürüsüne dalınca sığırlar birleşip karşı koyacağına (kocaman boynuzlari ve sayı üstünlüğüyle) birbirleriyle yarışırlarmış ki arkada kalani kurt yesin biz kurtulalım bu sığırlık devam ederse bugün memur yarın işçi sonra tren..
 

furkankaya585597

Profesör
8 Eyl 2016
1,778
1,064
2,420
Video çok güzel hazırlanmış. Tamamen söylediklerinde haklı. Araba fiyatları çok pahalı oldu. 30 bin TL'lik arabalar 70-80 bin TL'ye satılır oldu. Bir süre önce biriyle konuşmuştum. 150 bin TL'ye aldığı arabayı övüyordu. Sonra aynı arabanın yurtdışında 70 bin TL'ye denk geldiğini söyledim. Tabi bu olalı 7-8 ay oldu.
 
  • Beğeni
Tepkiler: kekum34

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,256
45,867
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Başta @CenkGs ardından @sputnik ten başlayan dalga operasyonlar .s.s.s
Hatırım kalır.. Zalimin yaptığı zulme karşı yorumsuz kaldıktan sonra insan olmanın yahut yaşamanın da bir anlamı yok. Daha fazlası gelse elimden onu da yaparım. Aman bana dokunmasınlar da ben bir köşede ömrümün geçmesini bekleyeyim diyen tiplere uyuz oluyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım