KAPALI Focus&Golf&Jetta

yunuscelik29

Yunus Çelik
Profesör
1,376
26
Marka
Volkswagen
Hayırlı forumlar
Arkadaşlar haftada 4 gün üniversiteye git gel yapıcak(30km) hafif trafikli yol,az yakıcak araç lazım.
Bütçe 120bin TL

Aklımda belirlediğim
Focus 1.5 tdcı titanium powershift
Golf 1.6 TDI Comfortline DSG(facelift)
Jetta 1.6 TDI DSG 2015 highline

Km max 40bin olucak valla jetta almaya hiç isteğim yok ama peder biraz istekli,golf yeni ve km az olucak ama biraz boş,focus çok iyi gibi geliyor sizce nasıl seçim yapmalıyım ?

Kriterler:
Motor
Şanzıman
Konfor
Yol tutuş
Genişlik
Donanım
Bunlar önemli ama hepsinin bir arada olması şart değil yine de focus avantajlı gibi...

Gözlemlediğim kadarıyla forumda özel bir Ford sevgisi mevcut. Tam aksi şekilde özel bir vw sevmeme durumu da mevcut olduğu için soruyu soran arkadaş test edip istediğini alsın bence.
Şahsi fikrimde vw sevgisi olduğu yönünde. Ford sevgisi var mı yorum yapmayayım objektif olmaz ama ciddi anlamda tek işi vag grubu araçları övmek-herhangi olumsuz tek bir kelimeye bile tahammül etmeyen sanki vw ag ortakları gibi davranan çok büyük bir kitle var ve bunu olaya dışardan ve objektif gözle bakan herkes görebilir diye düşünüyorum. Bu arada yanlış anlaşılmasın cevabınıza istinaden genel fikrimi yorumluyorum. Size veya fikrinize karşıt cevap vermek değil amacım

Öğrenci için sürüş zevki anlamında focus iyi olur ama powershift dsg kadar hızlı bir şanzıman değil ne yazıkki. Golfte focus kadar zevkli değil tabiri caizse ümüğünü sıktım ama çok güldürmüyor. Jetta eskide olsa şasesi sayesinde zevkli ama bu 3 ü arasında en mantıklı seçenek golf olur. Hepsinden az az var sürüş hissi dışında. Zaten bu kadar satış yapmasının sebebi de bu mantıklı bir araba. Eğer manuel olsa yada duygularımla hareket etsem focusu seçerdim ama günümüz şartlarında bu listeden golf galip gelir benim gözümde

Bir kişi de çıkıp şu başlığın altında Golf kötü dememişken bu mesaj buraya dinamittir.
Başlıktaki üç arabadan tercihim benzinli olmak koşuluyla Golf olurdu. Gazlanmadıkça uygun tüketim sunuyor. Vergisi en alt dilim olduğu için dizellere göre daha uygun, daha çevreci ve benzinli araba sessizliği.

ni%25C3%25A7e1.jpg

Forumda bir o kadar bmw ci, bir o kadar vagci ve bir o kadar japoncu var.

Bence forum kitlesini sınıflandırarak konuyu kötü sonlara çekmeyelim :)
Bir kişi de çıkıp şu başlığın altında Golf kötü dememişken bu mesaj buraya dinamittir.
Şahsi fikrimde vw sevgisi olduğu yönünde. Ford sevgisi var mı yorum yapmayayım objektif olmaz ama ciddi anlamda tek işi vag grubu araçları övmek-herhangi olumsuz tek bir kelimeye bile tahammül etmeyen sanki vw ag ortakları gibi davranan çok büyük bir kitle var ve bunu olaya dışardan ve objektif gözle bakan herkes görebilir diye düşünüyorum. Bu arada yanlış anlaşılmasın cevabınıza istinaden genel fikrimi yorumluyorum. Size veya fikrinize karşıt cevap vermek değil amacım

gördüğüm kadarıyla bir yanlış anlaşılma olmuş arkadaşlar. :) bu duruma şaşırdım açıkçası çünkü şimdiye kadar insanları tahrik edecek yorumlar yaptığımı düşünmüyorum. birisiyle tartıştığımı da hatırlamıyorum açıkçası. halen forumdaki arkadaşlarımızın birçoğunun fordlara özel bir sevgi besleyip vag grubuna sempati duymadığını düşünüyorum. öyle olmadığını düşünüyorsanız saygı duyarım. ayrıca öyle olması da gayet normal ve ben bunu sizlere bir eleştiri olarak söylemedim. bana göre marka fanatikliği de trol noktaya varmadığı sürece normal. ben de mazdalara ve e46 kasalara karşı bir sempati duyuyorum mesela (hatta bu konuda @bt arkadaşımızı çokça sıkmışlığım vardır :D). dediğim gibi böyle bir gözlemim olduğu için arkadaşa kendisinin bir test yapmasını söyledim. bir yanlış anlaşılma olduysa affola

Son düzenleme:
gördüğüm kadarıyla bir yanlış anlaşılma olmuş arkadaşlar. :) bu duruma şaşırdım açıkçası çünkü şimdiye kadar insanları tahrik edecek yorumlar yaptığımı düşünmüyorum. birisiyle tartıştığımı da hatırlamıyorum açıkçası. halen forumdaki arkadaşlarımızın birçoğunun fordlara özel bir sevgi besleyip vag grubuna sempati duymadığını düşünüyorum. öyle olmadığını düşünüyorsanız saygı duyarım. ayrıca öyle olması da gayet normal ve ben bunu sizlere bir eleştiri olarak söylemedim. bana göre marka fanatikliği de trol noktaya varmadığı sürece normal. ben de mazdalara ve e46 kasalara karşı bir sempati duyuyorum mesela (hatta bu konuda @bt arkadaşımızı çokça sıkmışlığım vardır :D). dediğim gibi böyle bir gözlemim olduğu için arkadaşa kendisinin bir test yapmasını söyledim. bir yanlış anlaşılma olduysa affola

Estagfirullah forum genel olarak fanboyluk konusunda bana göre dengeli, onu soyleyeyim dedim :D