En son güncelde demiştim, rolanti sorunumuz var galiba yakıt kaynaklı diye. O sorun devam etti acemiliğimize geldi inandık değiştirdik lpg regülatörünü iyice batırdılar. 10 gündür falan lpg de binemiyordum arabaya sürekli stop ediyodu kime gitsek başkasına yolladı falan en sonunda Ankara-Favorit kullanıcılarının önerisiyle bi ustaya gittim bugün. Yaptığı işlemleri sadece gördüm, ne yapıyoruz dediğimde söylersem herkes yapar dedi o yüzden pek detay bilmiyoruz
Bu fotoğrafın olayla alakası yok ama orda sadece bunu çekmişim
Hava filtresi borusu üzerinde hava termostatı diye bir parça varmış. Ne tamir ediliyor ne yedek parçası var cins bişey, anladığım kadarıyla o iptal edildi, hava filtresi kutusunda çatlaklar varmış onlar onarıldı, karbüratöre geçen (galiba) lpg hortumu bağlantısı yenilendi. Görüldüğü üzere boruya bantlar çekilerek lpg için hava ayarı yapılmış oldu. En son da gaz ayarını yapınca problem çözülmüş oldu. Gelmişken bakalım dedi sübapların sıcak yapılan ayarı varmış o yapıldı. Bir de soğuk ayar var dedi de onu ne zaman yaptırırız bilmiyorum herhalde arabayı bi gün bırakmam gerekiyormuş. Bir de benim geçen tamir ettiğim borunun diğer karşılığında benzin kaçağı varmış ordaki parçayı değiştirdi bi de diyafram denen parçadan benzin kaçıyomuş onu sıktı, devam ederse contasını değiştiririz dedi
Sonuç olarak gün boyu test ettim sıcak-soğuk motorla herhangi bir sıkıntı kalmamış, 10 günlük işkence sona erdi. Her zaman olduğu gibi maliyet olarak yine üzmedi sağolsun. Usta gözlemlerini de yazayım; V kayışı değişmeliymiş, fan hızı yeterli değilmiş fanın gidici dedi kış bitmeden tofaş fan ile değişim yapıp yaza kafa rahat gircez. Bir de ateşlemede bi sıkıntı yok ama buji-buji kablolarını değiştirmeyi düşünüyorum yine yaza girmeden.
Bunun da aslında pek anlatılacak bişeyi yok ama el emeği olunca kıymetli oldu
Bizim kapıların döşemesi komple kumaş, rengi de şuna yakın. Evde bu kumaşı bulunca durumu kötü olan pandizotun üstüne geçirdim. Önce-sonra yapmadım araba üzerinde fotoğraf da çekmemişim ama en azından üstüne ufak tefek şeyler koyabilcez artık